Höjda barnbidrag som en möjlig kompensation

Susanna Silfverskiöld on Twitter: "En familj kan få 11 740 kr i barnbidrag  varje månad, oavsett inkomst eller behov. Är det verkligen rimligt?… "

2021-06-12

Till finansminister Magdalena Andersson

Jag läser att Socialdemokraterna öppnar upp för ett avtrappat ränteavdrag och för att inte hushåll med svagare ekonomi skall drabbas ser du tydligen höjda barnbidrag som en möjlig kompensation.

Eftersom både jag och min fru är sk fattigpensionäre, ja, jag skulle vilja benämna oss som extremt fattiga pensionärer.

Jag är 69 år gammal och min fru är 67 år. Hade vi bara kunnat förbättra våran extremt svaga ekonomi så hade vi naturligtvis tagit tillfället i akt att producera barn för att kunna utnyttja den kompensation som höjda barnbidrag kommer att innebära i framtiden nu när ränteavdragen kommer att försämras.

Det finns tyvärr två problem som för oss innebär att vi inte kan göra detta. För det första så drabbades min fru av cancer förra året och blev opererad för detta vilket omöjliggör att hon kan bli med barn.

Det andra problemet är att jag s a s inte längre är lika ”ståndaktig” som jag var tidigare.

Därför så tycker jag att det är orättvist att vi p g a av skäl som vi inte kan rå för inte skall kunna få den kompensation som höjda barnbidrag innebär.

Därför så vill jag att vi när denna kompensation träder i kraft i varje fall skall kompenseras med i varje fall höjt barnbidrag efter minst två barn. Om vi inte kan få detta så ser jag mig tvungen att även i fortsättningen samla på pantburkar och kanske även sätta mig utanför ICA – Maxi och tigga tillsammans med den EU-migrant som redan sitter där.

Jag vill ha svar från dig hur du ställer dig till detta och jag hoppas att du är positivt inställd till mitt förslag.

Om inte så anser jag att vi är diskriminerade gentemot andra dugliga  barnproducerande par och detta särskilt gentemot  dom invandrare som ju brukar kunna producera ett respektfullt antal barn och på detta sätt förbättra sin ekonomi.

M V H
Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: