Judicial Watch får register som visar att NIAID under Dr. Fauci gav Wuhan Lab $ 826 000 för fladdermus-Coronavirusforskning från 2014 till 2019

04 JUNI 2021|JUDICIAL WATCH
Tom Fitton
https://www.judicialwatch.org/press-releases/fauci-wuhan-826k/?utm_source=youtube&utm_medium=social&utm_campaign=press_release

(Washington, DC) Judicial Watch tillkännagav idag att de erhöll 280 sidor dokument från Department of Health and Human Services som avslöjade att från 2014 till 2019 gavs 826 277 dollar till Wuhan Institute of Virology för fladdermus-coronavirusforskning av National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), som leds av Dr. Anthony Fauci. 

Dokumenten, varav några har ändrats eller hållits tillbaka i sin helhet, erhölls genom en FOIA- process ( Freedom of Information Act) som sökte register över kommunikation, kontrakt och avtal med Wuhan Institute of Virology i Kina ( Judicial Watch, Inc. v. US Department of Health and Human Services (nr 1: 21-cv-00696)). Byrån bearbetar bara 300 sidor per månad, vilket innebär att det tar fram till slutet av november för att posterna ska granskas helt och släppas under FOIA.

Chase Crawford  Hugh Auchincloss, M.D. | NIH: National Institute of Allergy and Infectious  Diseases
   Chase Crawford                       Hugh Auchincloss 

Dokumentationen innehåller ett diagram över NIAID-finansiering till Wuhan Institute of Virology som skickades den 21 april 2020 av NIAID:s Chase Crawford till huvuddirektör Hugh Auchincloss och andra NIAID-tjänstemän. Byråns medel som riktas till Wuhan Institute of Virology mellan åren 2014-2019 uppgår totalt till 826 277 dollar. Alla projekt som listas i diagrammet har titeln ”Förstå risken med uppkomsten av fladdermus-Coronavirus”.

I ett e-postmeddelande från den 15 april 2020

Lawrence A. Tabak, D.D.S., Ph.D. | National Institutes of Health (NIH)  Francis Collins - Wikipedia  Anthony Fauci – Wikipedia
Lawrence Tabak                 Francis Collins               Anthony Fauci

som markerade ”hög” betydelse, skickade rektorn för NIH Lawrence Tabak e-post till Fauci, NIH-direktör Francis Collins och andra NIH-tjänstemän med ämnesraden:

“HEADS UP: Wuhan lab research:”

Tabak: WH har starkt anammat oro från kongressledamoten Gaetz som offentligt kritiserar HHS / NIH för att finansiera Wuhan-laboratoriets fladdermusforskning. Här är detta citat från en annan artikel: ”Jag är äcklad av att lära mig att USA:s regering under flera år har finansierat farliga och grymma djurförsök vid Wuhan Institute, vilket kan ha bidragit till den globala spridningen av coronaviruset och forskning vid andra laboratorier i Kina som praktiskt taget inte har någon tillsyn från amerikanska myndigheter. ” [Betoning i original]

Detta är en stor studie med flera länder där Wuhan är en webbplats . Den huvudsakliga utredaren, Peter Daszak, är baserad i NY på EcoHealth Alliance, Inc. [Betoning i original]

Peter Daszak | Wilson CenterTabak ger detaljer om bidraget till Peter Daszak (bilden), ordförande för EcoHealth Alliance, för ett projekt med titeln ”Förstå risken för Bat Coronavirus Emergence.” Tabak fortsätter och säger: ”Siffran på 3,7 miljoner dollar sträcker sig över 6 år till alla webbplatser som inkluderar (flera i) Kina, Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Malaysia, Indonesien och Myanmar. Vi uppskattar att cirka 826 300 dollar har spenderats på denna webbplats sedan bidraget började. Årliga kostnader verkar vara cirka 80 000 kr / år. Bidraget är år 6 av totalt 10 år. ”

Figure3 | New coronavirus outbreak: Framing questions for pandemic  prevention | Science Translational Medicine

En utbyte via e-post den 9 januari 2020 

märkt ”hög” betydelse mellan NIAID Senior Scientific Advisor Dr. David Morens (bilden) och Daszak beskriver förhållandet mellan Fauci-byrån och Wuhan Institute of Virology: 

Morens: Hej killar, har någon av er någon insiderinformation om detta nya coronavirus som ännu inte är offentligt? Eller några tankar?

Researchers make progress in treatments for MERS, SARS - Baltimore Sun 
Erik Stemmy                               Alan Embry

Daszak: Ja – massor av information och jag pratade med Erik Stemmy och Alan Embry igår innan nyheterna släpptes. Erik är min programansvarig för vårt coronavirus-stipendium särskilt fokuserat på Kina ….

Morens: Tack, spänningen slutar aldrig, eller hur?

Daszak: NIAID har finansierat koronavirusarbete i Kina under de senaste fem åren … (1R01Al110964: “Förstå risken för Bat Coronavirus Emergence”). Det har nu förnyats … Samarbetare inkluderar Wuhan Institute of Virology (arbetar för närvarande på nCoV) och Ralph Baric [vid University of North Carolina ].

***

Också-FYI, före R01 arbetade vi under en R01 med Eun-Chung Park som programansvarig för viral upptäckt hos fladdermöss, där SARS-CoV ursprungligen identifierades som ett troligt ursprung i fladdermöss (publicerad i Science) …

Morens: Bra info, tack. Tony upprätthåller inte medvetenheten om dessa saker och vet inte om inte programansvariga säger till honom, vilket de sällan gör, eftersom de är över staden och kanske inte ser honom mer än en gång om året eller mindre … Intresserad av din känsla av vart det går. Experterna surrar runt oss över hela kartan, mellan domedag och inte så mycket, med allt däremellan.

Carson Midwifery Melinda Hoskins | Carson City MidwifeDen 23 januari 2020, vidarebefordrade en senior NIH-tjänsteman Melinda Hoskins (bilden) en Daily Mail- artikel till kollegor som diskuterade NIH / NIAID-finansiering av fladdermusvirusforskningen och noterade att Fauci skulle informera senatorer nästa morgon. Hoskins säger, ”Vill du bekräfta den exakta typen av vårt stöd till Wuhan Institute of Virology / Biosafety Lab” .

Agencies continue independent scrutiny of vaccines | American Academy of  PediatricsEn annan tjänsteman, Barbara Mulach (bilden), svarar att ”Vi har identifierat ett stipendium med ett bidrag till Wuhan Institute of Virology (tack för ledningen) och ett primärt bidrag till Wuhan University. Vi försöker få klarhet i huruvida de två organisationerna är relaterade eller inte, så vi vet om den andra ansökan är relevant för begäran eller inte.”

Hon tillhandahåller data som visar en ”Sub-award to Wuhan Institute of Virology”, med Daszak som huvudutredare för ett projekt med titeln ”Understanding the Risk of Bat Coronavirus Emergence”, och hon ger information om en annan utmärkelse, bidrag nummer R01AI119064-06, med huvudutredaren Ke Lan, som gick till Wuhan University och med titeln ”Mångsidiga funktioner i LANA vid KSHV-patogenes”.

I e-post från april 13, 2020

Emily Erbelding, M.D., M.P.H. | NIH: National Institute of Allergy and  Infectious Diseasesfrån NIH-tjänsteman Emily Erbelding (bilden) till NIH-kollegor, konstaterar Erbelding att ”hela beloppet av det nya Daszak-bidraget (år 6 finansierat i FY19) är cirka 3,64 M. Det totala beloppet som kommer att gå till Wuhan Institute av virologin under detta bidrag kommer att vara cirka $ 750 000 ($ 76 301 hade redan skickats till Wuhan år 1 enligt NOA). ” Dessutom noterar e-postmeddelandet att provtagning av fladdermöss som utförts under åren 2011-2015, förutom att få finansiering från Daszaks bidrag, ”också kunde ha fått stöd av USAID Predict-programmet (som också finansierade Wuhan-labbet)”.

Auchinloss vidarebefordrar Erberldings anteckning till Fauci och säger: ”Det här är högre men inte ovanligt högre än vad jag ursprungligen angav för något tidigare arbete.”

Fauci svarar: ”Tack.”

I ett utbyte av e-post den 15 april 2020

frågar Tabak sina kollegor om Daszaks team hade ”publicerat något banbrytande som rör den nuvarande pandemin.” Erbelding svarar: ”Peters enda publikation på SARS CoV2 sedan epidemin började är tankestycke i NEJM [New England Journal of Medicine]” som hon tillhandahåller en hyperlänk till. Hon tillägger, ”Observera att allt tidigare arbete med CoVs zoonotiska reservoarer också stöddes av USAID-finansiering genom ett program som heter PREDICT, vilket sedan dess har upphört”.

Den 1 oktober 2017, efter att ha mottagit Daszaks e-post 

Turning the Tide Together: Looking To the XIX International AIDS Conference  in Washington, D.C. | HIV.gov  Researchers make progress in treatments for MERS, SARS - Baltimore Sun  Zhengli Shi | MolecularCloud
Greg Folkers                  Erik Stemmy                               Zhengli Shi

relaterad till hans då opublicerade papper som beskriver detaljerad forskning om ett nytt fladdermusfött virus kopplat till svinakut diarrésyndrom, vidarebefordrar Fauci Daszaks e-post och papper till NIH-tjänstemannen Greg Folkers och säger: Konfidentiellt, men fy på dig. ” Daszak säger, ”Du borde veta att detta arbete stöddes av en NIAID ROl som [NIH:s] Erik Stemmy är programansvarig för, och att jag är PI [huvudutredare] med Zhengli Shichefen för Center for Emerging Infectious Diseases of the Wuhan Institute of Virology] som co-PI”.

En person vars namn redigeras den 19 april 2018

skickar ett e-postmeddelande till ”International Cables (HHS / OS)” med ämnesraden ”China Virus Institute välkomnar mer amerikanskt samarbete om global hälsosäkerhet”, inkluderar ett amerikanskt telegram:

Kinas Wuhan Institute of Virology, en global ledare inom virusforskning, är en viktig partner för USA när det gäller att skydda global hälsosäkerhet. Dess roll som operatör av det nystartade Biosafety Level 4 (eller ‘P4’) – det första laboratoriet i Kina – öppnar ännu fler möjligheter för expertutbyte, särskilt med tanke på laboratoriets brist på utbildad personal.

***

Under det senaste året var laboratoriet värd för besök från National Institutes of Health, National Science Foundation och experter från University of Texas Medical Branch i Galveston. Institutet rapporterar till den kinesiska vetenskapsakademin i Peking.

P4 Lab är öppet och transparent, betonar tjänstemän.

Tjänstemän beskrev laboratoriet som en ”regional nod” i det globala biosäkerhetssystemet och sa att det skulle spela en nödåtgärdsroll i en epidemi eller pandemi. Laboratoriets engelska broschyr lyfte fram en nationell säkerhetsroll och sa att den är ”en effektiv åtgärd för att förbättra Kinas tillgänglighet för att skydda nationell biosäkerhet om [en] möjlig biologisk krigföring eller terrorattack sker”.

Institutets tjänstemän sa att det skulle finnas ”begränsad tillgänglighet” för internationella och inhemska forskare som hade gått igenom den nödvändiga godkännandeprocessen för att forska i laboratoriet. De betonade att laboratoriet syftade till att vara en ”global, öppen plattform” för virologi. De sa att de välkomnade experter från US Centers for Disease Control (CDC) och noterade att den kinesiska vetenskapsakademin inte var stark på kunskap om mänsklig sjukdom, utan bara fokuserat på den under de senaste 15 åren, efter SARS-utbrottet. En Wuhan-baserad fransk konsulattjänsteman som arbetar med vetenskap och teknik samarbete med Kina betonade också att laboratoriet, som inleddes 2004 som ett gemensamt projekt mellan Frankrike och Kina, var tänkt att vara ”öppet” för det globala vetenskapssamhället. ”Avsikten var att skapa ett laboratorium enligt internationella standarder och öppet för internationell forskning, ” han sa. Franska experter har gett vägledning och utbildning i biosäkerhet till laboratoriet, vilket kommer att fortsätta, sa den franska tjänstemannen. Institutets tjänstemän sa att Frankrike tillhandahöll laboratoriets design och mycket av sin teknik, men att det är helt Kina-finansierat och har drivits helt av Kina sedan en ”handover” -ceremoni 2016.

Förutom fransk hjälp har experter från NIH-stödda P4-labbet vid University of Texas Medical Branch i Galveston utbildat Wuhan-laboratorietekniker i laboratoriehantering och underhåll, säger institutets tjänstemän … En forskare från Wuhan Institute of Virology utbildades i två år vid Galveston-labbet och institutet skickade också en forskare till USA:s CDC-huvudkontor i Atlanta för sex månaders arbete med influensa.

            NIH-stödd forskning reviderar SARS Origin Story

NIH var en stor finansiär, tillsammans med National Science Foundation of China (NSFC), av SARS-forskning av Wuhan Institute of Virology’s [redacted.]

***

Redo att hjälpa till med det globala Virome-projektet

Institutets tjänstemän uttryckte starkt intresse för Global Virorne Project (GVP) och sa att kinesisk finansiering för projektet sannolikt kommer från kinesiska vetenskapsakademins finansiering som redan är öronmärkt för One Belt, One Road-relaterade initiativ…. GVP syftar till att lansera i år som en internationell samarbetsinsats för att inom tio år identifiera praktiskt taget alla planetens virus som har pandemi eller epidemisk potential och förmågan att hoppa till människor. ”Vi hoppas att Kina kommer att vara ett av de ledande länderna för att initiera det globala Virome-projektet”, sa en tjänsteman från Wuhan Institute of Virology. Kina deltog i ett GVP-avtäckningsmöte i januari i Thailand och väntar på mer information om initiativet. Tjänstemännen sa att den kinesiska regeringen finansierar projekt som liknar GVP för att undersöka bakgrunden till virus och bakterier.

***

U . S . -China Workshop Exp l malm Forskning Partnerskap

***

 Vissa workshopdeltagare uttryckte också skepsis gentemot Global Virome Project (GVP) -strategin och sade att man fick en förutsägbar förståelse av virus med pandemipotential skulle kräva att gå utöver GVP:s strategi för provinsamling, för att ta en ”ekologisk” metod som anser att viromet bortom ryggradsdjur för att identifiera mekanismer som driver patogenutvecklingen. En uppföljningsworkshop kommer att hållas i juni vid University of Berkeley. NSF och NSFC hoppas att gemensamt tillkännage en finansieringsanrop för samarbetsprojekt senare i år.

Marshall Cohen (BSJ14) speaks to the power of a Medill degree - YouTube

Den 14 april 2020 vidarebefordrade NIH:s tjänsteman Marshall Bloom en Washington Post- artikel av Josh Rogin  med titeln ”State Department Cables Warned of Safety Issues at Wuhan Lab Studying Bat Coronaviruses”, och bad en kollega att ”Vänligen skicka till HCTF [High Containment Task Tvinga]. Tack!”

Efter att ha mottagit en artikel via ett e-postmeddelande den 1 november 2013 från NIH-tjänstemannen Greg Patty Conrad - Director of Imaging - Case Western Reserve University |  LinkedInFolkers med en tecknad film som visar en fladdermus som deponerar coronaviruspartiklar som attackerar mänskliga ACE2-receptorceller, skriver hans kollega, Faucis specialassistent Patricia Conrad (bilden), ”Jag tror att vi behöver fler bilder så här … det är för sött!”.

Ett telegram från utrikesdepartementet från USA:s ambassad i Peking om Wuhan Institute of Virology den 19 januari 2018 med ämnet ”Kina öppnar första biosäkerhetsnivå 4-laboratoriet” innehåller ett avsnitt med titeln ”Oklara riktlinjer för virusåtkomst och brist på utbildad talang Impede Research, ”som i sin introduktion konstaterar att” dess nuvarande produktivitet är begränsad av brist på högutbildade tekniker och utredare som krävs för att på ett säkert sätt driva ett BSL-4-laboratorium och brist på tydlighet i relaterade kinesiska regeringspolitik och riktlinjer”.

Memo fortsätter: ”Hittills har WIV [Wuhan Institute of Virology] fått tillstånd för forskning om tre virus: Ebolavirus, Nipah-virus och Xinjiang hemorragisk febervirus (en stam av Krim-Kongo hemorragisk feber som finns i Kinas Xinjiang-provins.) ”

”Dessa nya dokument visar att finansieringen till Wuhan Institute var större än allmänheten har fått veta”, säger Judicial Watch President Tom Fitton. ”Att det har tagit ett år och en federal rättegång för att få detta första avslöjande om COVID och Wuhan är ett bevis på täckmantel av Faucis byrå”.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: