Begränsade bidrag

”Vad i SD:s budskap anser Sabuni är ett värdefullt bidrag till ett framtida Sverige?”

Aktuella frågor

Det ligger nära till hands att jämföra Sverigedemokraternas utspel om att begränsa bidrag för icke medborgare med då nazistregimen i Tyskland 1933 började frånta judarna rättigheter och egendom, skriver Jamal El-Haj (S), riksdagsledamot…


Malmö 9-6-2021

S-riksdagsman: ”Israel bedriver etnisk rensning”Till Jamal El – Haj, riksdagsledamot (S) (bilden)

Ditt inlägg under Opinion i Sydsvenskan angående förslaget om begränsade bidrag för icke svenska medborgare som Sverigedemokraterna kommit med börjar så här:

”Det ligger nära till hands att jämföra Sverigedemokraternas utspel om att begränsa bidrag för icke medborgare med då nazistregimen i Tyskland 1933 började frånta judarna rättigheter och egendom”.

Du skriver vidare att när demokratiska partier inleder ett samarbete med Sverigedemokraterna innebär det oundvikligen ett närmande till fascistisk och rasistisk retorik.

För det första Jamal El – Haj så är SD ett demokratiskt parti precis som dom andra partierna i riksdagen.

Indirekt när du skriver ovanstående så tolkar jag det som att du anklagar alla dom som sympatiserar och röstar på SD, inkluderat mig, för att vara nazister och fascister.

Jag tycker faktiskt att detta är minst sagt en stark och obefogad samt kränkande beskyllning. Jag har röstat på SD i ett flertal val och kommer att göra det även i framtiden och är då alltså fascist och nazist enligt dig.

Jag är invandrare och kom hit från Ungern vid 4 års ålder tillsammans med mina föräldrar1956.

Jag är om ett halvår 70 år gammal. Jag har jobbat heltid i ca 45 år innan jag gick i pension och har, och gör det än idag, betalat skatt på alla mina inkomster och det rör sig alltså om ett antal miljoner under årens lopp som du säkerligen förstår.

Som den nazist och fascist jag indirekt är enligt dig så stödjer jag fullt ut utspelet från SD att begränsa bidrag för icke svenska medborgare och en av anledningarna till detta är att varken jag eller mina föräldrar uppbar några som helst bidrag under den tid vi har funnits i Sverige. Dom enda bidragen mina föräldrar fick var barnbidraget efter mig och dom enda bidragen jag och min fru har fått är barnbidragen till våra två barn.

Jag tycker t ex att det är helt fel att en barnfamilj med kanske upp till 6 – 7 barn kommer till Sverige och får barnbidrag, försörjningsstöd och andra bidrag som uppgår till summor som över huvud taget knappast gör det lönsamt att ens försöka att söka jobb och stå för sin egen försörjning när man upptäcker att man får ut mindre pengar när man jobbar än när man lever på allehanda bidrag.

Jag tar mig även friheten som nazist och fascist, enligt din uppfattning, att tycka att eventuella bidrag i första hand skall gå till dom svenskar och dom invandrare som under åratal av förvärvsarbete byggt upp detta landet till vad det en gång varit innan massinvandringen av folk som i princip inte tillfört landet något annat än kostnader och sociala problem började.

Icke svenska medborgare som befunnit sig i landet i kanske upp till 10 – 15 år och inte tillfört landet en enda krona i inbetald skatt skall inte heller ha en enda krona i form av bidrag oavsett vad bidraget kallas.

Och en sak dom inte heller skall ha är ett svenskt medborgarskap!

Sandor Herold, för Sverige en lönsam invandrareKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: