Varning! World Economic Forum genomförde en finansiell cyberattack-simulering som ledde till en stor återställning av den globala ekonomin

cyberpolygon

av Johnny Vedmore och Whitney Webb

16 Mars 2021
https://humansarefree.com/2021/03/wef-ran-financial-cyberattack-simulation-great-reset.html

Från ”Event 201” till ”Cyber ​​Polygon”: WEF:S simulering av en kommande ”Cyberpandemi”

Ifjol samarbetade World Economic Forum med den ryska regeringen och globala bankirer för att driva en högprofilerad cyberattack-simulering som riktade sig mot finansbranschen, och handlar faktiskt om att bana vägen för en ”återställning” av den globala ekonomin.

Event 201, a pandemic exercise to illustrate preparedness efforts

Simuleringen, som heter Cyber Polygon, och kan ha varit mer än en typisk planeringsövning och har likheter med den av WEF-sponsrade pandemisimuleringen ”Event 201” som kort föregick COVID-19-krisen.

På onsdag tillkännagav World Economic Forum (WEF), tillsammans med Rysslands Sberbank och dess dotterbolag för cybersäkerhet BI.ZONE att en ny global cyberattack-simulering kommer att äga rum i juli för att instruera deltagarna i att ”utveckla säkra ekosystem” genom att simulera en cyberattack i försörjningskedjan liknande den senaste SolarWinds-attacken som skulle ”värdera cyber-elasticiteten” hos övningsdeltagarna.

den nyligen uppdaterade händelsewebbplatsen varnar simuleringen, som kallas Cyber Polygon 2021, olycksbådande att, med tanke på digitaliseringstrenderna som till stor del framkallas av COVID-19-krisen, ”är en enda sårbar länk tillräcklig för att få ner hela systemet, precis som en domino-effekt, ”och tillade att” ett säkert tillvägagångssätt för digital utveckling i dag kommer att avgöra mänsklighetens framtid under årtionden framöver”.


Här kan du läsa beskrivningen av deras träningsprogram: https://cyberpolygon.com/upload/technical_training_Cyber_Polygon_2021_EN_v_1.pdf


Övningen kommer flera månader efter att WEF, den ”internationella organisationen för offentlig-privat samarbete” som räknar världens rikaste elit bland sina medlemmar, formellt tillkännagav sin rörelse för en stor återställning (The Great Reset), vilken skulle innebära en samordnad övergång till den fjärde industriella revolutionen med global ekonomi där mänskliga arbetare blir alltmer irrelevanta.

Denna revolution, inklusive dess största förespråkare, WEF-grundaren Klaus Schwab, har tidigare presenterat ett stort problem för WEF-medlemmarna och medlemsorganisationerna när det gäller vad som kommer att hända med massor av människor som lämnas arbetslösa av den ökande automatiseringen och digitaliseringen på arbetsplatsen.

Nya ekonomiska system som är digitalt baserade och antingen samarbetar med eller drivs av centralbanker är en viktig del av WEF:s stora återställning, och sådana system skulle vara en del av svaret för att kontrollera massorna av de nyligen arbetslösa.

Som andra har påpekat skulle dessa digitala monopol, inte bara finansiella tjänster, tillåta dem som kontrollerar dem att ”stänga av” en persons pengar och tillgången till tjänster om personen inte följer vissa lagar, mandat och förordningar.

WEF har aktivt främjat och skapat sådana system och har senast tagit till att kalla sin föredragna modell för ”intressent kapitalism”.

Även om det annonseras som en mer ”inkluderande” form av kapitalism, skulle intressent kapitalismen i huvudsak smälta samman den offentliga och privata sektorn och skapa ett system som mycket mer liknar Mussolinis korporatistiska stil av fascism än någonting annat.

För att inleda detta nya och radikalt annorlunda system måste det nuvarande korrupta systemet på något sätt kollapsa i sin helhet, och dess ersättning måste framgångsrikt marknadsföras för massorna som på något sätt är bättre än dess föregångare.

När världens mäktigaste människor, som är medlemmar i WEF, vill göra radikala förändringar, uppstår kriser bekvämt – vare sig det är ett krig, en pest eller en ekonomisk kollaps – som möjliggör en ”återställning” av systemet, vilket ofta åtföljs av en massiva överföringar av rikedom uppåt.

Under de senaste decennierna har sådana händelser ofta föregåtts av simuleringar som kommer tätt och snabbt innan själva händelsen de var avsedda att ”förhindra” att äga rum. Nya exempel inkluderar valet i USA 2020 och COVID-19.

Ett av dessa, Event 201, samordnades av World Economic Forum i oktober 2019 och simulerade en ny coronaviruspandemi som sprider sig över hela världen och orsakar stora störningar i den globala ekonomin – bara några veckor innan det första fallet med COVID-19 dök upp .

Måste absolut läsas: Bill Gates & World Economic Forum Ran Coronavirus Outbreak Simulation Just 6 Weeks Before The Real Outbreak

Cyber Polygon 2021 är endast den senaste simuleringen, som sponsras av World Economic Forum. Forumets nuvarande agenda och dess tidigare spårade historia, som värd för profetiska simuleringar, kräver att övningen fingranskas.

11 Cyber Polygon Cyberwarefare ideas in 2021 | world economic forum, cyber,  polygon

Även om Cyber Polygon 2021 har några månader kvar, föregicks det av Cyber Polygon 2020, en liknande WEF-sponsrad simulering som ägde rum i juli ifjol, där talare varnade för en kommande dödlig ”pandemi” av cyberattacker som till stor del skulle rikta sig mot två ekonomiska sektorer, hälso- och sjukvården samt finans.

Cyber Polygon 2020 beskrivs officiellt som ”internationell onlineutbildning för att höja global cyberelasticitet” och involverade många av världens största teknikföretag och internationella myndigheter, alltifrån IBM till INTERPOL. Det var också många överraskande deltagare vid evenemanget, av vilka några har traditionellt setts som motsatta till de västerländska imperialistiska intressena.

Mikhail Mishustin - WikipediaTill exempel var den person som valts för att öppna Cyber Polygon-evenemanget Rysslands premiärminister, Mikhail Mishustin (bilden), och dess huvudvärd, för BI.ZONE, som är ett dotterbolag till den ryska regeringskontrollerade Sberbank. Detta antyder att den överanvända berättelsen om ”ryska hackare” kan komma att upphöra eller snart kommer att bytas ut till en annan boogeyman som är mer lämplig i ljuset av den rådande politiska verkligheten.

Klaus Schwab and his great fascist reset | winter oak

Bortsett från Mishustin deltog WEF:s verkställande direktör Klaus Schwab och den tidigare brittiska premiärministern Tony Blair i Cyber Polygon 2020-evenemanget, som ska upprepas årligen och har många likheter med 2019 års Event 201.

I stället för att förbereda sig för en potentiell medicinsk pandemi fokuserade Cyber Polygon 2020 sig på att förbereda sig för en ”cyberpandemi”, en som vanliga medier som New Yorker hävdar ”redan är på gång.” Med tanke på WEF:s senaste simuleringar verkar kraftfulla miljardärföretagare och bankirer vara redo att använda både fysiska och digitala pandemier för att reformera våra samhällen enligt deras egen design och till deras egen fördel.

Arkitekterna bakom Cyber Polygon

bi.zone ceo dmitry samartsev presents at the first cyber polygon session at the world economic forum annual meeting, january 2020

BI.ZONE - Home | Facebook

Enligt det ryska cybersäkerhetsföretaget BI.ZONE deltog 120 organisationer spridda ut över tjugonio länder i de två scenarierna som simulerades vid Cyber Polygon 2020, med så många som fem miljoner människor som påstås ha sett live-sändningen i över femtiosju länder.

Liksom många händelser som ägde rum år 2020, genomfördes Cyber Polygon-simuleringarna online på grund av COVID-19-begränsningarna. Tillsammans med World Economic Forum sköter BI.ZONE, ett dotterbolag till Sberbank, Cyber Polygon-projektet. Sberbanks största aktieägare, från och med förra året, är den ryska regeringen och den beskrivs därför ofta av engelskspråkiga medier som en statskontrollerad bank.

Evenemanget 2020 lanserades med ett anförande av premiärministern för Ryska federationen Mishustin, som har en historia av att uppvakta västerländska teknikföretag innan de går in i politiken.

År 1989 tog Mishustin examen från Moskva State Technological University (allmänt känd som Stankin) med en examen inom systemteknik. Under 1990-talet arbetade han på International Computer Club, en ideell organisation med målet att ”locka till sig västerländsk avancerad informationsteknik” till Ryssland. Mellan 1996 och 1998 var Mishustin styrelseordförande för ICC, men bolaget likviderades år 2016.

Mellan 2010 och 2020 var han chef för Ryska federationens federala beskattningstjänst. Trots att han aldrig hade visat några tidigare politiska ambitioner, utnämndes han den 16 januari 2020 till Rysslands premiärminister genom ett verkställande beslut utfärdat av president Putin.

Under Mishustins välkomnande kommentarer vid WEF:s Cyber Polygon 2020 varnade den ryska premiärministern om behovet av att skapa allmän politik för att ”stärka den digitala säkerheten för kritiska aktiviteter utan att underminera fördelarna med digital transformation i kritiska sektorer som onödigt skulle begränsa användningen och öppenheten av digital teknologi.” Uttalandet antyder att ”onödiga begränsningar” kan ses som nödvändiga i tid.

Mishustin fortsätter med att förklara att Rysslands ekonomiska återhämtning efter COVID kommer att baseras på den ”ökande digitaliseringen av den ekonomin och regeringen” och tillade att ”vi kommer drastiskt att öka antalet tillgängliga digitala offentliga tjänster och införa fundamentalt nya stödåtgärder för digitala företag. ”

Han uppgav också att ”Ryssland har utvecklat ett gemensamt nationellt system för identifiering och förebyggande av cyberattacker med de statliga myndigheternas informationssystem kopplade till systemet.” Han adresserade också till publiken om Cyber Polygon och att det internationella samfundet måste samlas för att förhindra en ”global cyberbedrägeripandemi.”

Russian Government Completes $28B Sberbank Swap - The Moscow Times

Sberbank, den största ryska bankinstitutionen och det tidigare sovjetiska sparmonopolet, som ursprungligen grundades av Nikolaj I, var officiell värd för Cyber Polygon 2020-evenemanget, tillsammans med World Economic Forum.

Som rapporterats i The Economist i januari 2021, har den ryska bankjätten börjat ombilda sin verksamhet i ett försök till att bli en konsumentteknikjätte. Sberbank har spenderat cirka 2 miljarder dollar på teknik och förvärv, inklusive förvärvet av internetmediekoncernen Rambler, som företaget förvärvade helt år 2020.

Så sent som den 30 december 2020 förvärvade Sberbank Doma.ai, som beskriver sig själv som ”en bekväm plattform för fastighetsförvaltning.” Den 15 juni 2020 köpte Sberbank 2GIS, en karta, navigator och företagskatalog med över 42 miljoner aktiva användare varje månad.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Sberbanks tjugotvå investeringar, elva som huvudinvesterare, inkluderar några av de mest använda tjänsterna i Ryssland, och dess tydliga avsikt är att bli en digital butik för alla tjänster. Banken blev också ägare till ett av de största databehandlingscentren i Europa när databehandlingscentret South Port öppnade i november 2011 och ersatte de nuvarande trettiosex regionala datacenterna.

Sberbank kommer att bli världens första bank som lanserar sin egen kryptovaluta, Sbercoin och digitala ekonomi ”ekosystem” i mars. Det tillkännagav särskilt den kommande Sbercoin, en ”stablecoin” bunden till den ryska rubeln, bara några veckor efter Cyber Polygon 2020-övningen.

Herman Gref Archives - Coin Daily

Sberbanks allians med WEF och framträdande på Cyber Polygon 2020 betonades vid evenemanget under de välkomnande yttrandena från Klaus Schwab. Schwab tackade speciellt Herman Gref, en medlem av styrelsen för World Economic Forum och Sberbanks VD och utfärdade också följande farliga varning:

”Vi känner alla till, men håller fortfarande inte tillräckligt med, det skrämmande scenariot för en omfattande cyberattack som skulle stoppa kraftförsörjningen, transporten, sjukhustjänsterna och vårt samhälle som helhet.

”COVID-19-krisen skulle i detta avseende ses som en liten störning jämfört med en större cyberattack. Vi måste fråga oss själva, i en sådan situation, hur skulle vi kunna låta detta ske trots att vi hade all information om möjligheten och allvaret med en riskattack. Internetavbrott och globalt samarbete bör ligga i framkant för den globala agendan”.

Liknande varningar hördes vid en simulering från 2019 som också sam-sponsorerades av World Economic Forum, Event 201. Event 201, som simulerade en global pandemi bara några månader före COVID-19-krisen, varnade i sin officiella dokumentation:

”Nästa allvarliga pandemi kommer inte bara att orsaka svåra sjukdomar och förlorade liv utan kan också utlösa stora kaskaderande ekonomiska och samhälleliga konsekvenser som kan bidra mycket till global påverkan och lidande”.

Till skillnad från liknande simuleringar som gjordes tidigare, hävdade Event 201 ett ”offentligt-privat partnerskap” -sätt för att bekämpa pandemier, med fokus på att engagera ”den privata sektorn i beredskap mot epidemier och utbrott på nationell eller regional nivå”.

WEF är bland annat en stor evangelist för sammanslagning av den offentliga och privata sektorn globalt och beskriver sig själv som den ”internationella organisationen för privat-offentligt samarbete.” Det är därför inte förvånande att deras senaste katastrofsimulering, som fokuserar på cyberattacker, skulle främja samma agenda.

Talarna på Cyber Polygon 2020

Bortsett från Schwab och Mishustin deltog tjugo andra i Cyber Polygon 2020, inklusive några stora namn från de högsta nivåerna inom den politiska eliten. För det första diskuterade Herman Gref med den tidigare brittiska premiärministern Tony Blair, som har drivit på digitala identitetssystem i årtionden.

Blair sa direkt till VD:n för Sberbank att biometriska digitala identitetssystem ”oundvikligen” kommer att vara de verktyg som de flesta regeringar kommer att använda för att hantera framtida pandemier. Blair diskuterade coronaviruspandemin med Gref, och förespråkade de hårdaste låsningsåtgärderna och sa att det enda alternativet till biometriska digitala identiteter är att ”stänga ner ekonomin”.

Åter igen är Investor /  Ericsson med i detta

Ericsson and Altair to demonstrate first Cat-1 deep-sleep Power Save Mode  for LTE - IoT Now News - How to run an IoT enabled business  Alexey Kornya GSMA Digital Declaration
Sebastian Tolstoy                      Alexay Kornya

Därefter diskuterade Sebastian Tolstoy, Ericssons generaldirektör för Östeuropa, Centralasien och Ryssland och nuvarande ordförande för Tolstoy Family Foundation i Sverige, med Alexey Kornya.

Kornya är VD och ordförande i styrelsen för Mobile TeleSystems. Han arbetade tidigare för PricewaterhouseCoopers och AIG-Brunswick Capital ManagementNorth-West Telecom. Tolstoy och Kornya presenterade ett segment vid Cyber Polygon 2020 med titeln ”Att bygga en säker sammanlänkad värld: Vilken är telecom sektorns roll?” där de diskuterade vikten av digital kommunikation och anslutning till vårt moderna sätt att leva.

INSPIRE Fellow: Nik Gowing | Tufts Global Leadership  Vladimir Posner – Wikipedia
Nik Gowing                           Vladimir Pozner

I nästa segment pratade Nik Gowing, BBC World News-presentatör mellan 1996 och 2014 och grundare och direktör för Thinking the Unthinkable, med Vladimir Pozner, journalist och utsändare, om ”falska nyheter” i ett samtal som faktiskt var lite uppfriskande i sina argument och inställning.

19h30 - Internet et les multinationales du virtuel sont les grands gagnants  de la crise. Analyse de Stéphane Duguin - Play RTS

Stéphane Duguin, VD för CyberPeace Institute, ett Genèvebaserat företag som beskriver sig själv som ”medborgare som söker fred och rättvisa i cyberspace”, talade sedan för de miljoner tittarna som tittade på simuleringen.

CyberPeace Institute, är finansierat av bland annat Microsoft, Facebook, Mastercard och Hewlett Foundation, och hävdar att de hjälper sina kunder att ”öka den digitala motståndskraften och förmågan att svara på och återhämta sig från cyberattacker”. Kärnansvariga för CyberPeace Institute är också bland de främsta stödjarna av Global Cyber Alliance, som förenar de offentliga sektorerna i USA, Storbritannien och Frankrike med multinationella företag och underrättelse-länkade cybersäkerhetsföretag och använder ”ett samordnat tillvägagångssätt och icke-traditionellt samarbete ”för att” minska cyberrisken”.

cyberp1

Duguin, som också är med i rådgivande styrelsen för Global Forum on Cyber Expertise, lanserade nyligen Cyber4Healthcare-initiativet, en ”gratis” cybersäkerhetstjänst till vårdgivare som bekämpar COVID-19-pandemin.

Home - InnoHEALTH magazine

Initiativet Cyber4Healthcare omfattar som sin huvudpartner BI.ZONE samt ytterligare en Microsoft och Global Cyber Alliance. Detta är ännu en misstänkt Microsoft-kopplad gratis cybersäkerhetstjänst som för närvarande säljs till och antas av vårdgivare runt om i världen vid en tidpunkt när varningar om en kommande cyberattack på hälso- och sjukvårdssystem globalt blir mer offentliga.

Sixty-second Insight with Dhanya Thakkar of Trend Micro - YouTube

Dhanya Thakkar, senior vice president för AMEA på Trend Micro, som annonserar sig online som en av de bästa ASEAN-LinkedIn-“cybersecurity influencer”, och

Wendi Whitmore on Twitter: "here are some of my tips on working in  #cybersecurity as a woman #infosec https://t.co/dqNNhW3SkI… "

Wendi Whitmore, vice president för IBM X-Force Threat Intelligence, diskuterade nästa ämne ”Känn din fiende: Hur förändrar kriser cyberhot landskapet?”
IBM:s närvaro är anmärkningsvärd på grund av företagets långvariga förhållande till CIA, vilket går tillbaka till det tidiga kalla kriget.

Företaget har blivit så befäst att CIA nyligen rekryterade sin informationschef direkt från IBM Federal. Innan Whitmore gick med i IBM, hade Whitmore de ledande befattningarna i det i Kalifornien baserade cybersäkerhetsteknologiföretaget CrowdStrike och Mandiant, det senare förvärvat av FireEye i ett aktie- och kontantavtal värt mer än 1 miljard dollar. Whitmore var ansvarig för ”professionella tjänster”.

Framför allt är både CrowdStrike och Mandiant / FireEye som är de viktigaste organisationerna som leder utredningen av det senaste SolarWinds-hacket, vilket amerikansk underrättelsetjänst har skyllt på en ”rysk hacker” utan att ge några bevis. Whitmore började sin karriär som specialagent som utför databrottsutredningar med Air Force Office of Special Investigations.

Doing your homework. How to prepare for a cyber crisis? Jacqueline Kernot  and Hector Rodriguez - YouTube

Jacqueline Kernot, den australiensiska ”partnern för cybersäkerhet” för Ernst and Young, och Hector Rodriguez, senior vice president och regional riskansvarig för Visa, diskuterade sedan hur man förbereder sig för cyberattacker. Kernot arbetade i över tjugofem år som militärofficer för Australian Intelligence Corps och tillbringade två år på IBMs försvar / rymd / underrättelse for Tivoli Software i Storbritannien med ”internationellt ansvar inom Storbritanniens försvarsministerium, Defense Primes och NATO”.

Ernst och Young och Visa, tillsammans med andra WEF-länkade företag som Salesforce, är väl representerade i Vatikanens exklusiva råd för inkluderande kapitalism. Rådet, liksom WEF, efterlyser återuppbyggnaden av det ekonomiska systemet för att vara mer ”hållbart”, ”inkluderande” och ”dynamiskt” genom att ”utnyttja den privata sektorns makt.”

Ørting holder it-røvere ude af kæmpebank | fyens.dk  Jurgen Stock Secretary General Interpol speaks during Editorial Stock Photo  - Stock Image | Shutterstock
Troels Ørting Jørgensen och Jürgen Stock

Troels Ørting Jørgensen, ordförande för rådgivande styrelsen för World Economic Forums centrum för cybersäkerhet, och Jürgen Stock, den danska generalsekreteraren för INTERPOL, talade också tillsammans på Cyber Polygon om förändringarna i global it-brottslighet under året innan.

Några månader efter att ha dykt upp på Cyber Polygon tillkännagav den danska finansinspektionen i ett officiellt uttalande att ”Troels Ørting har meddelat näringsministeriet att han avgår från den danska finansinspektionens styrelse”.

Med hänvisning till namngivna källor rapporterade den danska finansiella nyhetstjänsten FinansWatch att under tiden mellan 2015 och 2018, då han var anställd som säkerhetschef på Barclays bank, hade Ørting varit en nyckelfigur i jakten på en visselblåsare som hade avslöjat samma kriminella verksamhet. Ørting tävlade mot Cyber Polygon.

cyberp3

Mannen som talar tillsammans med Ørting, Jürgen Stock, är en före detta tysk polis, kriminolog och advokat. Han valdes för en andra period som generalsekreterare för INTERPOL 2019, en period som i allmänhet varar i fem år.

INTERPOL Cybercrime Director: Global Coordinate Response Needed to Combat  Cybercrime | Israel Defense

Craig Jones, cyberbrottsdirektör på INTERPOL, gick också med i diskussionen på Cyber Polygon 2020. Nya Zealändaren tillbringade tjugosju år i brottsbekämpning och anses vara en expert inom utredningar av it-brottslighet. Han har tidigare haft flera ledande befattningar inom brittisk brottsbekämpning, senast vid National Crime Agency.

Petr Gorodov och John Crain intervjuades kort vid Cyber Polygon 2020-evenemanget. Gorodov är chef för generaldirektoratet för internationella relationer och rättsligt bistånd vid åklagarmyndigheten i Ryska federationen och sitter också i Kommissionen för kontroll av INTERPOL:s handlingar.

John Crain - ICANNWikiHan är på begäran av INTERPOL, den som granskar och beslutar om förfrågningar om åtkomst till data samt begäranden om korrigering och / eller radering av data som behandlas i INTERPOL:s informationssystem. John Crain (bilden) är chef för säkerhets-, stabilitets- och motståndskraft på ICANN, det ideella internetsäkerhetsföretaget.

Closing word. Stanislav Kuznetsov - YouTube

Det sista ordet vid Cyber Polygon 2020 levererades av Stanislav Kuznetsov, vice ordförande för direktionen i Sberbank. Han är också styrelseledamot i Sberbank välgörenhetsstiftelse Contribution to the Future, ett projekt som syftar till att få ryska skolbarn från sju till elva år intresserade av AI (artificiell intelligens), maskininlärning och dataanalys och för att hjälpa dem att utveckla matematisk programmerings-förmåga. Kuznetsov studerade vid juridiska institutet för Ryska federationens inrikesministerium.

Ultimate Proof: Covid-19 planerades för att inleda den nya världsordningen

Huvudevenemanget: Enter the Polygon

cyber polygon

Simuleringskomponenten i Cyber Polygon 2020 fick 120 lag från tjugonio länder att delta i den tekniska simuleringen för cybersäkerhet. Under onlineevenemanget utövar deltagarna [d] svarsteamets åtgärder i en riktad attack som syftar till att stjäla konfidentiella uppgifter och därmed leda till skada på företagets rykte”.

Två lag, de Röda och de Blå, gick head-to-head i simuleringarna där det röda laget, bestående av träningsorganisatörerna från BI.ZONE, simulerade cyberattacker och Blue Team-medlemmarna försökte skydda sina delar av träningsinfrastrukturen. Den faktiska simuleringen bestod av två scenarier där de olika undergrupperna som utgjorde lagen fick poäng.

Det första scenariot, kallat försvar, fick Cyber Polygon-deltagarna att öva sig på att avvisa en aktiv APT (avancerat ihållande hot) cyberattack. Scenariots mål angavs att vara att ”utveckla färdigheter för att avvisa riktade cyberattacker på ett affärskritiskt system”.

Simuleringens fiktiva organisations virtuella infrastruktur inkluderade en tjänst som behandlar konfidentiell klientinformation. Denna tjänst blev föremål för intresse för en APT-grupp som planerade att stjäla konfidentiell användardata och vidaresälja den på ”darknet” för att ekonomiskt gynna och skada företagets rykte.

APT-gruppen studerade målsystemet i förväg och upptäckte flera kritiska sårbarheter. I scenariot planerar cyber ”gänget” att attackera dagen för övningen. Deltagarna bedömdes utifrån deras förmåga att hantera attacken så snabbt som möjligt, för att minimera mängden information som stulits, och för att bibehålla tillgängligheten för tjänsterna.

Blue Team-deltagare kunde använda alla applikationer och verktyg för att skydda infrastrukturen och fick också åtgärda systemets sårbarheter genom att förbättra servicekoden.

I det andra scenariot, kallat Response, var teamen tvungna att undersöka händelsen med hjälp av ”klassisk rättsmedicin och hotteknik”. Baserat på den insamlade informationen var deltagarna tvungna att sammanställa ett underlag som skulle hjälpa brottsbekämpande myndigheter att lokalisera brottslingarna.

Det andra scenariots mål var att utveckla färdigheter i incidentundersökningar med hjälp av scenariot där cyberbrottslingar fick tillgång till ett privilegierat konto genom en lyckad phishing-attack.

När BI.ZONE-teamet släppte resultaten av simuleringen undvek de avsiktligt att använda de riktiga namnen på organisationerna för att inte ”utlösa en tävling mellan deltagarna och hålla deras resultat konfidentiella”.

Lagen kunde dock senare jämföra sina resultat med de andra genom att använda en grundläggande resultattavla, och värdarna kunde analysera de viktiga uppgifter som visar olika organisatoriska svagheter hos vart och ett av de deltagande lagen / institutionerna.

I slutrapporten anges att resultaten visade att ”banker och företag från IT-industrin visade högsta motståndskraft. Säkerhetsbedömningsexpertis inom dessa sektorer är ganska väl utvecklade, med klassisk kriminalteknik och hotjakt allmänt tillämpat”.

I lekmässiga termer verkade team från banker och IT-branschen vara bättre förberedda än de flesta andra sektorer för att utreda och jaga hot.

Men alla inblandade lag visade sig vara mindre än kapabla när det gällde det första försvaret från en cyberattack, med BI.ZONE-rapporten om att ”27 % av lagen hade svårt att tjäna poäng för det första scenariot, vilket gör det möjligt för oss att dra slutsatsen att några av teammedlemmarna saknar eller har otillräcklig expertis inom säkerhetsbedömning och skydd av webbapplikationer”.

När det gäller hotjakt fortsätter rapporten att ”21 % av lagen kunde inte tjäna en enda poäng för den andra omgången av det andra scenariot. Detta tillskrevs att ”hotjakt” var en relativt ny strategi och att majoriteten av organisationer saknade erfarenhet av att tillämpa sina tekniker i praktiken”.

Cyber Polygon 2020-händelsen avslöjade svagheten i mänskligt lett defensivt svar och motståndskraft när det gäller cyberförsvar. Resultatet är bekvämt för högteknologiska cybersäkerhetsföretag som BI.ZONE som vill lyfta fram överlägsenheten hos AI-drivna cybersäkerhetsprodukter jämfört med ”ineffektiva” mänskliga arbetare.

Det bör det också noteras att BI.ZONEs kunskaper om globala institutionella svagheter genom cyberförsvarsutbildning kan vara användbar underrättelse för deras moderbolag, Sberbank, och i sin tur den största aktieägaren i Sberbank, den ryska regeringen.

Hämta Ryssland in från kylan?

Även om ryska federationens myndigheter är ganska vana vid att vara ute i kylan både politiskt och fysiskt, verkar det finnas en förändring i den vanliga nationernas ordning.

Rysslands ingripande som ledare i ett så viktigt globalt cybersäkerhetsinitiativ är lite överraskande, särskilt efter att Ryssland har varit den valda syndabocken för alla cyberattacker som begåtts mot någon västmakt under flera år, senast med SolarWinds-attacken i USA.

SolarWinds

Ändå fanns det inget skrik i väst över Cyber Polygon 2020, där ett företag som majoritetsägs av den ryska regeringen kunde få direkt kunskap om cyberförsvarets svagheter hos stora globala institutioner, banker och företag genom deras värd för övning.

Den fullständiga frånvaron av berättelsen om ”ryska hackare” vid Cyber Polygon samt Rysslands ledarroll vid evenemanget antyder antingen på att ett geopolitiskt skifte har ägt rum eller att den ryska hackerberättelsen som vanligtvis används av underrättelsetjänster i USA och Europa är huvudsakligen avsedd för allmänheten och inte för de elitfigurer och politiker som deltar i Cyber Polygon.

Ytterligare en möjlighet för Ryssland att inte längre behandlas som den eviga fienden till cyberspace är att de är helt ombord med både den officiella coronavirusberättelsen och den påstådda överhängande cyberpandemin. Cyber Polygon 2020 verkade delvis vara en rysk charmoffensiv som välkomnades av den mäktiga eliten.

Tony Blair, som en gång räckte ut handen för en falsk försoning och på uppdrag av det internationella samfundet till överste Gaddafi, har ofta varit inblandad i dessa övningar av internationell diplomati på eliternas vägnar under årens lopp, sedan han lämnade det offentliga ämbetet. Hans engagemang i övningen kan ha varit tänkt att underlätta stöd bland västerländska WEF-anpassade regeringar för ännu större ryskt inbegripande i Great Reset.

En del av detta beror på WEF-ledda ansträngningar för att få BRICS-nationer som Kina och Ryssland till Great Reset-veckan, eftersom det är viktigt för deras agendas framgång på global nivå. Nu är Ryssland banbrytande för denna nya modell av förment nationellt finanssystem som WEF stöder genom Sberbanks skapande av ett digitalt monopol inte bara för finansiella tjänster utan alla tjänster inom Ryska federationen.

Cyber Polygon 2020 var både en annons för pro-ryska relationer och en PR-övning för Klaus Schwab och World Economic Forums stora återställning. Några av de människor som deltog och stödde Cyber Polygon-evenemanget är involverade på de högsta nivåerna av cyberintelligens; vissa kan till och med ha varit inofficiella representanter för sin nationella underrättelsetjänst. Beslut från flera nationella regeringar att delta direkt i WEF-ledda Great Reset är ingen ”konspirationsteori”.

John Kerry reveals Biden’s devotion to radical ‘Great Reset’ movement

John Kerry reveals Biden's devotion to radical 'Great Reset' movement

Till exempel skickade Biden-administrationen sitt klimatsändebud, John Kerry, till WEF:s årsmöte i förra månaden, där Kerry underströk USA:s åtagande om den stora återställningsagendan och tillhörande fjärde industriella revolutionen som försöker automatisera de flesta jobb som för närvarande utförs av människor. Med regeringarna i bland annat Ryssland, Kina, USA, Storbritannien, Israel, Kanada och Indien ombord på denna transnationella dagordning blir det djupt oroande att högt uppsatta personer i både den offentliga och privata sektorn gick med i WEF för att genomföra en simulering av en kris som tydligt skulle gynna Great Reset-agendan.

Som tidigare nämnts sponsrade WEF en simulering av en coronaviruspandemi bara några månader före den faktiska händelsen. Strax efter att COVID-19-krisen började på allvar i mars ifjol konstaterade Schwab att pandemikrisen var precis vad som behövdes för att starta den stora återställningen, eftersom den fungerade som en bekväm katalysator för att påbörja översynen av ekonomier, styrning och socialt samhälle i global skala.

Om de destabiliserande händelserna som simuleras vid Cyber Polygon verkligen kommer att ske kommer det sannolikt att välkomnas på samma sätt av WEF, med tanke på att ett kritiskt misslyckande i det nuvarande globala finansiella systemet skulle möjliggöra införandet av nya offentlig-privata ”digitala ekosystem” -monopol som t.ex. de som byggs i Ryssland av Sberbank.

Denna ansträngning från Sberbank att både digitalisera och monopolisera tillgången till alla tjänster, både privata och offentliga, kan vara tilltalande för vissa på grund av dess uppenbara bekvämlighet. Det kommer emellertid också att vara symboliskt, för vad vi kan förvänta oss av Schwabs stora återställning – monopol på att sammansmälta offentliga och privata enheter, förklädda med termen ”intressent kapitalism”.

Vad allmänheten ännu inte inser är att de själva inte kommer att ingå bland dessa ”intressenter”, eftersom den stora återställningen har utformats av bankirerna och den rika eliten, för bankirerna och den rika eliten.

World Economic Forum: By 2030 ‘You Will Own Nothing’ (New World Order Detailed)

När det gäller Cyber Polygon 2020-händelsen kastas den kommande cyberpandemin profetiskt i våra ansikten precis som pandemiövningen före den verkliga sjukdomens uppkomst. Sådana profetiska varningar kommer dock inte bara från WEF.

National Cyber Directorate head: Cyber winter is coming | Israel Defense

Till exempel varnade chefen för Israels nationella cyberdirektorat, Yigal Unna ifol att en ”cybervinter” av cyberattacker ”kommer och kommer snabbare än jag ens misstänkte.” I cyberdirektoratet arbetar Unna nära med israeliska

Israeli Military Intelligence - Unit 8200 | LinkedIn

underrättelsetjänster, inklusive den ökända enheten 8200, som har en lång historia av elektronisk spionage riktad mot USA och andra länder och som har varit ansvarig för flera förödande hackningar, inklusive Stuxnet-viruset som skadade Irans kärnkraftsprogram.

Den israeliska underrättelsetjänsten är också redo att vara bland de största mottagarna av den stora återställningen på grund av styrkan i landets högteknologiska sektor. Dessutom såg Förenade Arabemiratens centralbank förra månaden sågs Cyber Polygons ledning genomföra sin första cyberattack-simulering någonsin i samordning med Emiratens privata finanssektor. Företagsmedia började för sin del i år med att hävda att ”cyberattacker kan utlösa nästa kris för banker” och från och med den 1 februari, att ”nästa cyberattack redan pågår”.

Vissa kommer att säga att en ”cyberpandemi” är en oundviklig konsekvens av den snabbt utvecklade högteknologiska världen där vi lever, men det är ändå rättvist att påpeka att 2021 är året som många har förutsagt för den ekonomiska förstörelsen av stora institutioner som kommer att leda till nya ekonomiska system som stämmer överens med den stora återställningen.

Det oundvikliga kollapsen i det globala banksystemet, som härrör från korruption och bedrägeri som inte har grasserat i decennier, kommer sannolikt att genomföras genom en kontrollerad kollaps, en som gör det möjligt för rika bankirer och eliter, sådana som de som deltog i Cyber ​​Polygon, för att undvika ansvar för sin ekonomiska plundring och kriminella verksamhet.

Detta gäller särskilt för Cyber ​​Polygon-deltagaren Deutsche Bank, vars oundvikliga kollaps har diskuterats öppet under flera års tid på grund av bankens extrema korruption, bedrägeri och massiva exponering av derivat. I slutet av 2019, månader innan COVID-19-krisen började, varnade VD:n för Deutsche Bank att centralbankerna inte längre hade verktygen som kunde adekvat svara på nästa ”ekonomiska kris”. Det är verkligen talande att helt nytt banksystem, som Sberbanks snart digitala monetära monopol, började utvecklas precis som det började erkännas offentligt att centralbankernas traditionella sätt att svara på ekonomiska katastrofer inte längre var genomförbara och livskraftiga.

En massiv cyberattack, som den som simulerades vid Cyber Polygon 2020, skulle göra det möjligt för ansiktslösa hackare att beskyllas för ekonomisk kollaps, vilket frigör de verkliga finansiella brottslingarna från ansvar.

På grund av den svåra karaktären av att utreda hackare och förmågan hos underrättelsetjänster att ställa in andra nationalstater för hackningar som de faktiskt begått själva, kan varje man som valts ut att klandras, oavsett om det är en ”inhemsk terror” -grupp eller ett land som inte är inriktat på WEF (för närvarande, åtminstone) som Iran eller Nordkorea.

Mellan de välplacerade varningarna, simuleringarna och den tydliga fördelen för den globala eliten som syftar till en stor återställning verkar Cyber Polygon 2020 inte bara ha tjänat sitt offentligt uttalade syfte utan dess egna dolda motiv.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: