11 TAKTIKER SOM ANVÄNDS AV MSM-MEDIA FÖR SAMTYCKE AV OLIGARKIN

July 8, 2014
https://www.wakingtimes.com/11-tactics-mainstream-media-manufacture-consent/

Sigmund FraudStaff Writer
Waking Times

De vanliga medierna föråldras och kollapsar under tyngden av sin egen hybris och arrogans. Nu helt omformulerande i presentation och förutsägbara i sak, tjänar de ”stora” nyheterna, endast som monopoliserade under en liten handfull företag, med syftet att vilseleda allmänheten i viktiga frågor och med tillverkningstillstånd från regeringen och oligarkerna.

Allmänheten är fortfarande till stor del förlamad av denna verklighet, och fast i en ondska för den moderna människan där många fortfarande är beroende av just de medier som fungerar som det främsta vapnet för social kontroll av dem. Tidvattnet vänder emellertid, och för att hjälpa till med att bryta trollformeln ger vi dig denna omfattande lista med 11 taktiker som används mot allmänheten av MSM-medierna för att tvinga till sig konsensus, delning, erövran, förlöjligande och kväva sanningsenliga eller meningsfulla samtal om vår värld.

1. Att ljuga genom att utelämna – Vad finns inte på nyheterna varje kväll?

Detta är den viktigaste frågan när man konsumerar MSM medier.

Den genomsnittliga timmeslånga sändningen består av 48 minuter eller mindre av aktuell nyhetsprogrammering, minus naturligtvis, barnungegnabb, med dyr rörelsegrafik och stötfångare, höjdpunkter och berättelser. Med en formel som denna, full av pompa och läktare, är intrycket att om detta inte sänds på kvällsnyheterna, så har det inte någon betydelse. Det mest uppenbara sättet som MSM-medier producerar samtycke på för beslutsfattare och annonsörer är att utelämna från nyhetsrullen de berättelser och perspektiv som kan äventyra programföretagens agenda, oavsett vilken den är.

2. Kontrollera debatten – Vem argumenterar och av vilken orsak?

Nyhetsprogram är som företag, precis som allt annat, och som sådana har nyhetscheferna en kontaktlista till sitt förfogande för att fullgöra alla nödvändiga roller i ett program eller segment. Om regeringen behöver trovärdighet rullar de ut en före detta chef och påminner dig om att han har ”dignitet”. Om det militärindustriella komplexet behöver en röst, då rullar de ute en familjär tankesmedja för att kastas in i debatten med ett allmängiltigt perspektiv till förmån för nationell säkerhet. Om något är för komplicerat för allmän konsumtion, öppnar de rolodexen för ”expertsidan” och blandar in lite kunskap framför kameran.

Medierna är laddade med preparerade experter, så kallade opinionsledare och kommentatorer, och var och en har ett bestämt rykte, var och en resonerar med en specifik målgrupp, och var och en uppfyller en förutsägbar roll i en konversationen. Programgästerna är mycket väl granskade, och nyheter är vetenskap, en mycket lukrativ vetenskap som utmärker sig genom att ge intrycket av mångfald i idéer samtidigt som debatten hålls välkonstruerat i en låda. Skådespelarna i denna låda utgör hela skillnaden.

3. Välja rätt ankare, hjul och presentatörer –

Våra liv har kopplats till dollarn, och som sådana värderas ett ‘bra jobb’ över många äkta dygder. Människor gillar att behålla sina jobb, vilket också nyhetsankare och nyhetspersoner gör, och eftersom nyheter återigen är ett företag, anställs rösterna och ansiktena i nyhetsprogrammen för att utföra en roll, en arbetsbeskrivning, en uppgift. De är inte anställda där för att driva moraliskt driven journalistik till förmån för samhället. Om de uppfyller enligt önskemål, avancerar de och får mer exponering. Om de gungar i båten, finns det tusen andra hungriga arbetssökande som högljutt lurar efter skärvan för att ersätta dem, och för att göra exakt det som de anställts för att göra. Att vara ett nyhetsankare är som vilket annat jobb som helst, och de som ligger i framkanten är de som är de bästa för att spela den rollen.

4. Skript och synkronisering av nyheter –

En av de läskigare och mer uppenbara ansträngningarna för att homogenisera tanken och för att tillverka samtycke, är att manusskriva nyheterna på hög nivå och sedan distribuera dessa manus till många olika platser och ankaren, för att bokstavligt talat läsas, medan de hycklar med äktheten.

Detta är delvis ett resultat av affärsbeslutet för att spara pengar genom att anställa så få faktiska nyhetsinsamlare som möjligt, men det utgör också en viktig del av strategin för att uppnå överensstämmelse bland människor med olika bakgrunder och intressen. Regeringen har också varit känd för att kasta sig in i kommandokedjan för att välja vilka nyhetsmanus som ska spridas till allmänheten. Detta är det mest grundläggande kännetecknet för propaganda, och det är ganska pinsamt att bevittna när du förstår hur falska dina lokala nyhetspresentatörer är, och hur lättlurade de flesta är.

5. Politisering av allt –

Språket är det största vapnet för social kontroll, och med MSM-medier som kraftfullt försvagar språket och trycks in i varje hörn av vårt medvetande. Konservativ mot Liberal. Demokrat mot republikan. Höger- och vänster. Bra kontra dåligt. Vänster mot höger. Rätt kontra fel. Vit kontra svart.

Och så vidare. Lägg till illamående.

Sanningen är att idéer och åsikter är enormt annorlunda, likt sandkorn på en strand, men ändå ramar media in avsiktligt varje fråga i termer av ett falsk vänster-höger paradigm som har konstruerats för att lätt lura dessa stackare in i hålet av komplexa idéer och intressen till ett billigare tankefängelse. Ingen oortodox idé eller synvinkel kan nå kritisk massa eftersom allt inramas automatiskt i ett ”med oss eller emot oss” -tänkande, vilket vänder människor mot varandra utan annan anledning än att man vädjar till vår önskan om att vara med i det vinnande laget.

MSM-medier är det högsta medbrottslingen som ansvarar för att skapa konstruktioner av ”vänster” och ”höger”, vilket har integrerats stramt i vårt sociala medvetande som ett medel för att uppnå splittring och oenighet bland befolkningen. Detta är den huvudsakliga taktiken för att splittra och erövra, och när människor tvingas i alla frågor att ”välja ett lag” och bekämpa rivaliteten till dess bittra slutet, går många möjligheter till verkligt framsteg förlorat och befolkningen sporras lätt in i en gynnsam position för eliten.

6. Använder språket för separation och etiketter –

Någon gång på 1990-talet slutade de vanliga medierna att hänvisa till människor som ”människor” eller till och med som ”medborgare” och började kalla alla för ”konsumenter.” Återigen är språket viktigt för att forma verkligheten, och som ”konsumenter” vår roll i affärer, näringsliv och stat reduceras till olyckliga åskådare vars uppgift det är att välja och avvisa, men inte att skjuta in och påverka.

Vi har alla hört etiketten ”konspirationsteoretiker”, som är den populäraste etiketten som används när en idé eller berättelse är ogynnsam för de vanliga medierna och de intressen som stöder dem. Du är en ”konspirationsteoretiker” om du ställer frågor, assimilerar fakta på ett logiskt sätt eller strävar efter rättvisa utanför det huvudsakliga flödet av allmän samtal i en populär fråga.

Denna typ av språk är också en del av processen att politisera allting, och genom att också märka människor i enlighet med deras ursprungsland, religion, hudfärg, ekonomisk klass eller vad som helst, drivs fler klyftor i befolkningen och tar lufter ur vår inneboende kraft i flera fall.

7. Att ställa fel frågor –

Pressens tillträde till ”viktiga” människor i vårt samhälle är stramt reglerat, och makter gillar inte att konfronteras med oväntade och hårda frågor. För detta använder MSM-medierna pliktmässigt sin tillgång till människor på höga positioner för att ställa soft ball, triviala, meningslösa, okunniga frågor om irrelevanta och överflödiga frågor.

Oberoende media vinner i det långa loppet mot företags / fascistiska propaganda-media eftersom människor är naturligt benägna att resonera med sunt förnuft och sanning, vilket inte alls gäller för MSM-huvudmedierna som de är inblandade i. Korrespondenter i Vita huset borde inte slösa bort vår tid med att förolämpa vår intelligens genom att fråga ut en krigstida president om hans hund eller en nyligen gjord golfresa. Men de gör det hela tiden.

8. Att stänga boken för snabbt –

Att flytta en viktig eller komplicerad fråga från förstasidan så snabbt som möjligt är en vanlig strategi för att ta bort känsliga ämnen från det offentliga samtalet. Tyvärr är vår nationella uppmärksamhet på en låg nivå, främst för att vi har blivit utbildade för att gå från problem till problem med blixtens hastighet och aldrig insupa en sak för länge. Med ett sådant korttidsminne, är det lätt att skydda en politiker, glömma ett folkmord, ignorera de långsiktiga effekterna från en bankräddning och så vidare, bara genom att gå vidare till något nytt.

När media väl har signalerat att en historia har lösts eller diskuterats på ett adekvat sätt, märks eftertanke, stämplas individuell utredning eller ytterligare utredning som extremistiska och ignoreras.

9. Trivialitet och distraktion –

Med alla viktiga beslut som fattas dagligen av mäktiga människor, beslut som verkligen påverkar livskvaliteten för många människor, är nyheterna ständigt hängivna till att skvallra, underhållning, mord och våldshandlingar, bilolyckor, katastrofer och annan smutsig intellektuell kost. Kroppspolitiken hålls förvirrad av händelser med kändisar, oändliga sporttävlingar och annat sådant prål, och media använder sig av dessa många former av distraktioner för att fylla ut tiden med och hjärnutrymmet, så att viktiga frågor ses som uttråkande eller som deprimerande, och de ges aldrig rätt reflektion.

Detta är så allestädes närvarande i vårt samhälle nuförtiden att det verkligen inte finns någon möjlighet till flykt.

10. Obegränsade lögner –

När allt annat misslyckas, gäller det bara att ljuga, sminka det när du går, sälja din sändningstid till högsta budgivare och aldrig se tillbaka. I internetåldern är människor ganska angelägna om att faktakontrollera, motbevisa, argumentera och att samla in statistik, och det finns tillräckligt med fakta tillgängligt för att bevisa vilken sida som helst av en historia. I själva verket har detta blivit en konstform för de stora medierna, och förmågan att samla in fakta i enlighet med en agenda är en lönsam färdighet för MSM-medierna.

Att ljuga har alltid fungerat, och ju större lögnen är, desto mer sannolikt är det att man tror på den.

11. Bonus – ögontjänande and hjärnsmälta –

Det här är bonus och en del av den nya eran för nätverksnyheterna. I stället för att använda kraftiga gummiskor och orubbliga reportrar för sanningen, investerar MSM-medier istället i grafiska artister för att göra varje ram i sändningen till ett överdesignat rörelsecollage av hjärnsmältande informationsöverbelastning. Att hålla fokus på vad ankaret eller gästen faktiskt säger är omöjligt. Enligt design presenteras nyheterna i en galen hagelgevärsskur av tävlande signaler, och din uppmärksamhet delas i tio riktningar med tickers, bubblor, arkivfilmer, roterande ljus och specialeffekter.

Poängen här är att tömma ut sinnet med överstimulering så att hjärnan inte kan fungera metodiskt och inte kan bearbeta en fråga bortom den ytliga beläggningen. Detta är också känt som hypnotism eller mind-control.

Slutsats

Nyheter är en vara precis som allt annat idag, och även om många fortfarande tror att poängen med nyheter är att informera, är det viktigt att acceptera den hårda sanningen att syftet med nyheterna är egentligen bara att sälja något, vare sig det är en produkt, en idé, en kandidat, en offentlig bild, ett krig eller vad som helst. För detta är MSM-medier fokuserade på för att först avgöra vilka frågor som ska diskuteras i det offentliga forumet, sedan genom att använder man dig av en påse full av knep för att forma människors uppfattning om en fråga, delar medierna med oss eller ställer de oss mot varandra medan de leder oss till att samtycka till en underliggande och dold agenda.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: