Önnevalls flyktingpojke åtalas för penningtvättsbrott

21.05.2021

Ni minns säkert SVT journalisten, numera programledaren och aktivisten på SVT Fredrik Önnevall (bilden) som 2014 gjorde en TV-serie ”Fosterland” åt SVT, men inte kunde nöja sig med det utan även smugglade med sig den syriske pojken ”Abed” från Grekland och fälldes för människosmuggling. Önnevall fick inte bara behålla jobbet på SVT han befordrades även till programledare.

Maksoud Abdulrahman-arkiv – Nya Dagbladet

”Abed” som egentligen heter Maksoud Abdulrahman har sedan dess fått hit sin familj som lever på socialbidrag medan Maksoud Abdulrahman har utvecklats till kriminell på heltid. Han åtalas nu för penningtvättbrott sedan en äldre svensk kvinna fått sitt konto länsat på 180.000 kronor och en del av dessa pengar hamnat på Abdulrahmans konto.

Om Fredrik Önnevall på bloggen…

-Pettersson känner inte till om Fredrik Önnevall eller SVT tänker ersätta den gamla damen och stå för kostnaderna för Maksoud Abdulrahman och hans familj i Sverige. Om inte så kunde det bli en bra TV-uppföljare om ”flyktingpojkens” liv i Sverige.

***

TIDIGARE 2019-08-12. Önnevalls flyktingpojke

BROTTSLIGHET. För några dagar sedan skrev vi om ”Flyktingpojken Abed”som SVT-journalisten Fredrik Önnevall smugglade till Sverige. ”Abed” dömdes för brott mot knivlagen till dagsböter. 

Kniven

Kniven Maksoud Abdulrahman hade på sig

Abed” heter egentligen Maksoud Abdulrahman, är född 1999, har tolkbehov på arabiska och är medborgare i Syrien.

I förundersökningsprotokollet står: ”Patrull 21-1110 åker ned i parkeringsgaraget bakom Alewalds-outleten i centrala Uppsala.
När patrullen kommer runt ett hörn så ser de fem ungdomar som står ca 10-15 m bort. Patrullen kör fram emot ungdomarna och Pa Österlund kliver snabbt ur bilen och går emot ungdomarna. En av ungdomarna (senare identifierad som misstänkt Maksoud) försöker röra sig runt en ca 0.5 m bred stolpe i garaget. Pa Österlund fortsättet att gå emot Maksoud och har honom hela tiden under uppsikt. När Pa Österlund är ca 2 m från Maksoud så försöker Maksoud kasta upp en kniv på ventilationen i taket. Maksoud lyckas inte kasta upp kniven utan den studsar tillbaka ned på marken och landar bredvid stolpen. Maksoud visiteras därefter utan att man hittar någonting annat olagligt på honom. Ungdomarna beter sig nervöst och när patrullen visiterar Talal Zakour så hittas ytterligare en kniv på honom. Kniven är inlindad i långkalsongerna längs med Talals vänstra smalben. Pa Österlund får känslan att han har lindat in den där med anledning av att han skall kunna gå med den dold samt försvåra för polisen vid en eventuell visitation”.

Misstänkt Maksoud delges misstanke om brott enligt ovan samt underrättas om rätten till försvarare. Maksoud ERKÄNNER brott mot knivlagen och säger att förhör kan hållas utan försvarare.

”Förhörsledaren ber Maksoud berätta fritt om den aktuella händelsen.
Maksoud säger att han hittade kniven tidigare under kvällen och att han inte brukar ha kniv på sig. Maksoud säger att han bara skulle ha den under kvällen och att han sen skulle ta med den hem och lägga den på en hylla hemma.
Förhörsledaren frågar Maksoud vart han hittade kniven.

Maksoud säger att det var på andra sidan av parkeringsgaraget. Förhörsledaren frågar Maksoud varför han försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom.

Maksoud säger att han fick panik och att han därför försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom. Förhörsledaren informerar Maksoud om strafföreläggande. 

-Pettersson tycker det är märkligt att PK-media och SVT inte följer upp hur det gått för Önnevalls flyktingpojke? Tolkbehov på arabiska efter fyra år i Sverige tyder inte på någon större begåvning eller vilja att anpassa sig.

Fredrik Önnevall hämtade hämtade ”flyktingpojken Abed” i Grekland och därifrån reste de sedan genom 5-6 fredliga länder för att Abed skulle komma undan kriget i Syrien. Numera har Abed fått hit sina föräldrar och syskon från Syrien.

Skattefinansierade SVT har stränga krav på att medarbetare inte får ta politiskt ställning. Trots detta så arbetar Önnevall kvar på SVT.

Orsaken är att SVT ser Önnevalls människosmuggling som ett humanitärt ställningstagande inte ett politiskt.

Vi får trots allt hoppas att det går bra för Önnevalls flyktingpojke. Han har sedan tidigare fått böter för att ha kört för många på en moped och nu kniven. I det stora är det inget men det är dags att skärpa till sig nu…


Till: Fredrik Önnevall
Ämne: VB: [Delat inlägg] Önnevalls flyktingpojke åtalas för penningtvättsbrott

Får väl skicka dig ett stort j-a tack för att du tog hit lille Abed som nu precis som så många andra från MENA -länderna nu har visat upp sitt rätta jag.

Abed och liknande primitiva varelser är ju precis vad vi behöver, eller hur?

Glömde att tacka dig för att Abeds familj kunde komma hit p g a av du tog hit honom.

Hur många är dom nu som lever på oss? Fem, sju, nio eller kanske ännu fler?

Skulle vara tacksam om du kunde informera om detta.

M V H

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: