Gene Decode: Nederländsk DUMB-avkodning: Provinsen Noord-Holland, Del 3

Gene Decode! Netherlands Underground Bases: Part 3. B2T Show Apr 21, 2021 (IS)

Huvudstad: Haarlem

 
Flagga                                                               Arméns vapensköld


Provinshuset

Det är bra att känna till att detta om område är satanistiskt och används av kabbalen på ett sätt det inte borde.

Paviljoen Welgelegen är en herrgård, byggt 1785-1789 i nyklassisk stil, på Paviljoenslaan mittemot Haarlemmerhout i den holländska staden Haarlem. Det har haft olika funktioner och har varit provinshuset i Noord-Holland sedan 1930.
Innan Landhuis Welgelegen byggdes stod en mindre byggnad med namnet ‘Hofstede Welgelegen’ på samma plats, som vävdes in i Landhuis Welgelegen.
Herrgården – har en spegelvänd L-form med en symmetrisk fasad på långsidan – den beställdes av den rika amerikanskfödda bankiren Henry Hope, som bodde i Amsterdam.

Prinsessan Wilhelmina av Preussen, änka efter den fd magistraten prins William V av Orange-Nassau, fick nyttjanderätten över paviljongen Welgelegen genom ett suveränt beslut av den 14 juni 1814. Hon skulle använda fastigheten som sommarresidens fram till sin död i juni 1820 och spendera flera somrar i det.
Under andra världskriget erövrades Nederländerna av det nazistiska Tyskland och Welgelegen föll till den tyska ockupationsmakten från maj 1940 till maj 1945. Efter tyskarnas överlämnande återvände fastigheten till den nederländska staten.


Ytterligare ett lantställe finns i Houtplein

Haarlem är listad som en befäst stad. Här under finns även tunnlar.

Här inne bodde ständigt olika militära enheter då landet ständigt befann sig i krig med andra länder. Speciellt attackerade man portugisiska, spanska och franska fartyg och detta bekostades av Storbritannien, den brittiska kronan. Här inne fanns en obelisk med en dödskalle framför.

Staden har sitt ursprung som en bosättning på en badstrand, över vilken en landsväg gick som förbinder norra Holland med söder. Staden blev platsen för greven av Holland och 1245 beviljade greve Willem II Haarlem stadsrättigheter.
Litteraturen i Haarlem börjar med en kvarleva av en riddarroman om en riddare från Karl den Stores följe, som märkligt nog kallades Guillaume d’Orange eller Willlem van Oringen. Författaren sägs vara en Claes van Haarlem, som möjligen hänvisar till Nicolaas Persijn från en Waterland, en för Willem II förtrogen riddarfamilj.

Haarlem centraal main railway station exterior Haarlem town the Stock Photo  - AlamyJärnvägsstationen i Haarlem

Haarlem polisstation: Under 1800-talet var männen i garnisonen i Haarlem stationerade här i kasernerna på Koudenhorn.

Refugees: Netherlands Puts Asylum-Seekers in Former Prisons | TimeAsylsökarnas centrum Haarlem

Haarlem College

Frans Hals-museet (Haarlem, Nederländerna) - omdömen
Museum Frans Hals

One of the Best Museums in Holland - Review of Teylers Museum, Haarlem, The  Netherlands - Tripadvisor
Teylers’ Museum

Bestand:Foto Janskerk 2020.jpg - WikipediaJanskerk
St John’s Order hade också ett ”kommanderi” i Haarlem.

The Gate of Amsterdam, Haarlem, Holland Stock Photo - AlamyHaarlem-slottet St. John var ett av de största St. John’s-klostren i Nederländerna.

Färdigställd 1318. Komplexet bestod av de element som alltid finns i huset för kyrkliga riddarorden: kloster, sjukhus och kyrka. Janskerk är den äldsta kyrkan i Haarlem som har bevarats i sin ursprungliga form.
År 1930 ville den reformerade församlingens Diaconie riva kyrkan för att ersätta den med ett hem för äldre. Kommunchefen i Haarlem ingick emellertid och förhindrade rivningen. Kyrkan köptes av staden med avsikt att upprätta ett kommunarkiv.
noord-hollandsarchief.nl

Hospital Spaarne Gasthuis

Bevolking: Befolkningsskydd

Casemate Museum Kornwerderzand - Kornwerderzand - TracesOfWar.com  kornwerderzand

Den Oever: i andra änden av Afsluitdijk hittar vi också bunkrar, men inte byggda av tyskarna utan av ett nederländskt försvarssystem.

Den Helder:

Den Helder är listad som en befäst stad

Efter ett besök av Napoleon i Den Helder 1811 byggdes Stelling Den Helder, en omplacering (fästningsringen) runt Den Helder och hamnarna. Huisduinen föll utanför detta skydd, men fick sitt eget fort, Fort Kijkduin. Efter fransmännens uppbrott år 1814 stannade flottan i Den Helder, som utvidgade hamnen till att bli dess viktigaste stödpunkt.

Image
Fort Erfprins

German Bunker FL245 Atlantikwall - Fort Dirks Admiraal - Den Helder -  TracesOfWar.com  bunkertour3

Titta noga: i norr hittar vi Fort Erfprins, och mitt i staden, ytterligare en befästning med De Bunker.
Bilderna nedan sammanfaller med aktiviteter på Raspberry Shake

Fort Kijkduin in Den Helder, Nederland | ZooverFort Kijkduin

Fortet byggdes på order av Napoleon Bonaparte, som besökte Huisduinen 1811. Han såg stort värde i Den Helders strategiska läge och ville göra det till en viktig marin hamn. Det måste vara ”Nordens Gibraltar”.

Flygfoto över staden

Marin- / ubåtbas längst upp och kärnkraftsbunkrar till höger

KIM Den Helder | elm3r | Flickr  Marine voelt voor rol in Koningsbal - LeidschdagbladRoyal Institute of the Navy

Tidigare statsgård Willemsoord

Outdoors | MarinemuseumMarina muséet

WARSHIPSRESEARCH: Dutch torpedo boat Hr. Ms. Z 5 1914-1945

Royal Institute for the Navy

Spaningsgrupp rakt under kaninen! Och ett centrum för asylsökande i tidigare baracker med Maaskamp Payseur-skylten

Fort Dirkz Admiraal, strax ovanför spaningsgruppen

Fort Dirks Admiraal in den helder (noord holland) | Monument -  Rijksmonumenten.nl

Detaljen av spaningsgruppen heter Minerva, samma studentförening där många av våra kabballedare var medlemmar i….

Minerva är den romerska gudinnan för visdom och strategisk krigföring, och sponsor för konst, handel och strategi. Minerva är inte en beskyddare för våld såsom Mars, utan bara för ett defensivt krig. Från och med det andra århundradet f.Kr. likställde romarna henne med den grekiska gudinnan Athena. Wikipedia

Symobol: Minervaugglan, olivträd, Jupiters orm, Parthenon, spjut, axel, spindlar och Hellebore.

Föräldrar: Jupiter, Metis
Grekisk motsvarighet: Athena

Minerva symboliserar också lidande.


Den Helder start- och landningsbana

Under järnvägstunneln vid Brakkeveldweg finns ett skydd från kalla krigets dagar

Den Helder dyker också upp i översikten över Atlantvallen

Och från Den Helder har vi färjan till ön Wadden Texel

Passenger Ship / Wadden Sea / Texel | HD Stock Video 395-228-540 |  Framepool Stock Footage

Tyskarna använde lägret under andra världskriget som ett anti-flygplansartilleriläger och efter Tysklands kapitulering förstördes De Mok,och flygfältet byggdes inte längre. Under decennierna som följde, användes kasernen av Marine Corps som ett träningsläger för grundläggande marinutbildning och specifik amfibieträning, och senare för stationering av Surface Assault & Training Group (SATG).

Joost Dourlein - WikipediaKasernen är uppkallad efter kapten Joost Dourlein, (bilden) en holländsk marin som anställdes i Rotterdam den 28 september 1928 som en tredje klassens marin. Han var bärare av den högsta militära dekorationen, Military William Order.
På grund av nedskärningar flyttades alla delar av SATG till Den Helder 2015 och Joost Dourleink-kasernerna används endast för utbildning för marinkåren, precis som det var fallet på åttiotalet. Ursprungligen skulle kasernerna stängas helt, men försvaret (under press) tog ett beslut emot det.

Bestand:Joost Dourleinkazerne.JPG - Wikipedia  Achter de wacht | 06 | Defensiekrant

På Texel hittar vi också delar av Atlantvallen


Mycket mer av Atlantvallen längs Nordsjökusten.

Julianadorp

På den andra platsen från toppen hittar vi Joint Research Center

JRC Petten, Netherlands | European CommissionJoint Research Center

Ett EU-vetenskapscentrum för Europeiska kommissionen. Detta ligger mycket nära kärnreaktorn i Petten. Som bilden visar är hela Petten en del av Atlantvallen

Schagen bunkern

Bunkermuseum Jansje Schong – Een museum van Stichting Egmond '40-'45Bunkermuseum Jansje Schong

Bunkermuseum Jansje Schong, Egmond Aan Zee | DestiMap | Destinations On Map

Bunkermuseum Jansje Schong, Egmond Aan Zee | DestiMap | Destinations On Map

Zee Aquarium Bergen Aan Zee, inhyst i det fd Hotel Nassau

Zee Aquarium, Bergen aan Zee

Parents warned over innocent-looking symbols used by paedophiles to  indicate their sexual preferences - Daily RecordMitt i hamnen i IJmuiden har vi fort-ön, varifrån inkommande flygplan sköts ned för att förhindra inträde. Dessutom hindrades fartyg från att komma in (notera symbolen för liten pojkälskare).

Tillbaka till platserna som sammanfaller med Raspberry Shake-aktivitet

Dordrecht

Sypesteyn slott (har tunnlar som liknar Vanderbilt-herrgården)

Kasteel_Sypesteyn

Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht
Numera ett museum.
Öster om Zandvoort


(Nieuw Unicum, care facility, symbol of the house of Borghia)

Wijdewormer

Fort Resort Beemster - hotelroomsearch.net
Fort West Beemster, DUMB entré

Och ett andra fort i närheten

Amsterdam – Nederländernas huvudstad

Amsterdams flagga
XXX = 666

Före detta Oranje-Nassau baracker

År 1987 lämnade de sista trupperna byggnaden. 1989 överfördes byggnaden tillbaka till staden av staten och cirka 150 sociala hyreshus byggdes i kasernen. 3000 m² industriutrymme realiserades också på bottenvåningen och i källarna.

Amsterdam är listad som en befäst stad

Amsterdam fick sitt namn tack vare sitt läge nära en damm i Amstel, byggd på 1200-talet. Strax efter år 1300, fick platsen stadsrättigheter, blev en pilgrimsfärdsplats år 1345 av Miracle of Amsterdam och växte till en av de viktigaste hamn- och handelsstäderna i världen under guldåldern. En tillströmning av utlänningar, främst från södra Nederländerna, Tyskland och de skandinaviska länderna, ledde till stadsutvidgningar från slutet av 1500-talet, inklusive de sista kanalerna i befästningen som nu är känd som kanalbältet och lades till UNESCO Världsarvslista 2010.

Amsterdam kallas ibland ”Miracle City”. Den nederländska huvudstaden har inte förtjänat detta namn på grund av sin tillåtna image, utan för att det har varit en pilgrimsplats sedan medeltiden. Enligt tradition låg en man den 15 mars 1345 allvarligt sjuk i sitt hus vid Kalverstraat.

Amsterdam Eucharistic Miracle

När han trodde att han skulle dö kallade han till sig en präst som skulle ge honom de sista smörjelsen, inklusive det välsignade sakramentet. Efter att ha tagit emot värden, blev mannen sjuk och kräktes till slut. Som han brukade, slängde han det han fick upp på elden.

Amsterdam Eucharistic Miracle

Nästa morgon upptäcktes mannen oskadad i askan. Den placerades i en låda och togs av en präst till församlingskyrkan (den nuvarande Oude Kerk), men vid två tillfällen kom han mirakulöst tillbaka till huset vid Kalverstraat.

Amsterdam Eucharistic Miracle

Detta var början på den tradition som i Amsterdam kallades Micracle Procession, eftersom människor hade tagit det som ett tecken på att de skulle sprida budskapet om vad som hade hänt. Några år senare byggdes ett kapell på platsen för miraklet.

Smathews Author gjorde en ganska imponerande avkodning på staden

Rijksmuseum Amsterdam med frimurarkodningen

Rijksmuseum Amsterdam Netherlands - Dutch Art and History MuseumRijksmuseum

Stedelijk Museum Amsterdam | RES.se

Stadsmuséet och

Van Gogh-museet (Amsterdam, Nederländerna) - omdömen
Van Gogh muséet

Joods Historisch Museum


Museum het Rembrandthuis


Rembrandthuis

Nemo Science Museum

Ön Rapenburg, tillsammans med Uilenburg (owlsburg) och Valkenburg, är en av öarna som har lagts till IJ; det kom att ligga inom staden 1593. Namnets ursprung är okänt. Ön gränsar till Prins Hendrikkade längs IJ. Ursprungligen var VOC:s varv och Amsterdam-amiralitetet belägna på ön Rapenburg, såväl som timmerhandlare och leverantörer till VOC och Admiralty. Unik var tillverkaren av guldläder, som grundades där på 1600-talet.

Kungliga slottet Amsterdam


Slottet och monumentet på Dam omges av intressanta byggnader

Amsterdams fd huvudpostkontor (nu Magna Plaza köpcentrum)

Nieuwe Kerk

Madame Tussauds

Madame Tussauds är namnet på flera vaxstatymuseer runt om i världen. Efter ett övertagande i maj 2007 av Tussauds-gruppen tillhör alla dessa museer Merlin Entertainment Group (andra parker är Legoland, Sea Life och The Dungeons), som ägs av den amerikanska investeraren Blackstone sedan maj 2005.

Huvudstad: Haarlem

 
Flagga                                                               Arméns vapensköld


Provinshuset

Paviljoen Welgelegen är en herrgård, byggt 1785-1789 i nyklassisk stil, på Paviljoenslaan mittemot Haarlemmerhout i den holländska staden Haarlem. Det har haft olika funktioner och har varit provinshuset i Noord-Holland sedan 1930.
Innan Landhuis Welgelegen byggdes stod en mindre byggnad med namnet ‘Hofstede Welgelegen’ på samma plats, som vävdes in i Landhuis Welgelegen.
Herrgården – har en spegelvänd L-form med en symmetrisk fasad på långsidan – den beställdes av den rika amerikanskfödda bankiren Henry Hope, som bodde i Amsterdam.

Prinsessan Wilhelmina av Preussen, änka efter den fd magistraten prins William V av Orange-Nassau, fick nyttjanderätten över paviljongen Welgelegen genom ett suveränt beslut av den 14 juni 1814. Hon skulle använda fastigheten som sommarresidens fram till sin död i juni 1820 och spendera flera somrar i det.
Under andra världskriget erövrades Nederländerna av det nazistiska Tyskland och Welgelegen föll till den tyska ockupationsmakten från maj 1940 till maj 1945. Efter tyskarnas överlämnande återvände fastigheten till den nederländska staten.


Ytterligare ett lantställe finns i Houtplein:

Haarlem är listad som en befäst stad:

Staden har sitt ursprung som en bosättning på en badstrand, över vilken en landsväg gick som förbinder norra Holland med söder. Staden blev platsen för greven av Holland och 1245 beviljade greve Willem II Haarlem stadsrättigheter.
Litteraturen i Haarlem börjar med en kvarleva av en riddarroman om en riddare från Karl den Stores följe, som märkligt nog kallades Guillaume d’Orange eller Willlem van Oringen. Författaren sägs vara en Claes van Haarlem, som möjligen hänvisar till Nicolaas Persijn från en Waterland, en för Willem II förtrogen riddarfamilj.

Järnvägsstationen i Haarlem

Haarlem polisstation: Under 1800-talet var männen i garnisonen i Haarlem stationerade här i kasernerna på Koudenhorn.

Asylsökarnas centrum Haarlem

Haarlem College

Museum Frans Hals och Teylers’ Museum

Tidigare Janskerk
St John’s Order hade också ett ”kommanderi” i Haarlem. Haarlem-slottet St. John var ett av de största St. John’s-klostren i Nederländerna.

Färdigställd 1318. Komplexet bestod av de element som alltid finns i huset för kyrkliga riddarorden: kloster, sjukhus och kyrka. Janskerk är den äldsta kyrkan i Haarlem som har bevarats i sin ursprungliga form.
År 1930 ville den reformerade församlingens Diaconie riva kyrkan för att ersätta den med ett hem för äldre. Kommunchefen i Haarlem ingick emellertid och förhindrade rivningen. Kyrkan köptes av staden med avsikt att upprätta ett kommunarkiv.
noord-hollandsarchief.nl

Hospital Spaarne Gasthuis

Bevolking: Befolkningsskydd


Den Oever: i andra änden av Afsluitdijk hittar vi också bunkrar, men inte byggt av tyskarna utan av ett nederländskt försvarssystem.

Den Helder:

Den Helder är listad som en befäst stad

Efter ett besök av Napoleon i Den Helder 1811 byggdes Stelling Den Helder, en omplacering (fästningsringen) runt Den Helder och hamnarna. Huisduinen föll utanför detta skydd, men fick sitt eget fort, Fort Kijkduin. Efter fransmännens uppbrott år 1814 stannade flottan i Den Helder, som utvidgade hamnen till att bli dess viktigaste stödpunkt.

Titta noga: i norr hittar vi Fort Erfprins, och mitt i staden, ytterligare en befästning med De Bunker.
Bilderna nedan sammanfaller med aktiviteter på Raspberry Shake

Fort Kijkduin

Fortet byggdes på order av Napoleon Bonaparte, som besökte Huisduinen 1811. Han såg stort värde i Den Helders strategiska läge och ville göra det till en viktig marin hamn. Det måste vara ”Nordens Gibraltar”.

Flygfoto över staden

Marin- / ubåtbas längst upp och kärnkraftsbunkrar till höger

Royal Institute of the Navy

Tidigare statsgård Willemsoord

Marina muséet

Royal Institute for the Navy

Spaningsgrupp rakt under kaninen! Och ett centrum för asylsökande i tidigare baracker med Maaskamp Payseur-skylten

Fort Dirkz Admiraal, strax ovanför spaningsgruppen

Detaljen av spaningsgruppen heter Minerva, samma studentförening där många av våra kabballedare var medlemmar i….

Minerva är den romerska gudinnan för visdom och strategisk krigföring, och sponsor för konst, handel och strategi. Minerva är inte en beskyddare för våld såsom Mars, utan bara för ett defensivt krig. Från och med det andra århundradet f.Kr. likställde romarna henne med den grekiska gudinnan Athena. Wikipedia

Symobol: Minervaugglan, olivträd, Jupiters orm, Parthenon, spjut, axel, spindlar och Hellebore.

Föräldrar: Jupiter, Metis
Grekisk motsvarighet: Athena

Minerva symboliserar också lidande.


Den Helder start- och landningsbana

Under järnvägstunneln vid Brakkeveldweg finns ett skydd från kalla krigets dagar

Den Helder dyker också upp i översikten över Atlantvallen

Och från Den Helder har vi färjan till ön Wadden Texel

Tyskarna använde lägret under andra världskriget som ett anti-flygplansartilleriläger och efter Tysklands kapitulering förstördes De Mok,och flygfältet byggdes inte längre. Under decennierna som följde, användes kasernen av Marine Corps som ett träningsläger för grundläggande marinutbildning och specifik amfibieträning, och senare för stationering av Surface Assault & Training Group (SATG).

Kasernen är uppkallad efter kapten Joost Dourlein, en holländsk marin som anställdes i Rotterdam den 28 september 1928 som en tredje klassens marin. Han var bärare av den högsta militära dekorationen, Military William Order.
På grund av nedskärningar flyttades alla delar av SATG till Den Helder 2015 och Joost Dourleink-kasernerna används endast för utbildning för marinkåren, precis som det var fallet på åttiotalet. Ursprungligen skulle kasernerna stängas helt, men försvaret (under press) tog ett beslut emot det.

På Texel hittar vi också delar av Atlantvallen


Mycket mer av Atlantvallen längs Nordsjökusten.

Julianadorp

På den andra platsen från toppen hittar vi Joint Research Center

Ett EU-vetenskapscentrum för Europeiska kommissionen. Detta ligger mycket nära kärnreaktorn i Petten. Som bilden visar är hela Petten en del av Atlantvallen

Schagen bunkern

Bunkermuseum Jansje Schong

Zee Aquarium Bergen Aan Zee, inhyst i det fd Hotel Nassau

Parents warned over innocent-looking symbols used by paedophiles to  indicate their sexual preferences - Daily RecordMitt i hamnen i IJmuiden har vi fort-ön, varifrån inkommande flygplan sköts ned för att förhindra inträde. Dessutom hindrades fartyg från att komma in (notera symbolen för liten pojkälskare).

Tillbaka till platserna som sammanfaller med Raspberry Shake-aktivitet

Dordrecht

Sypesteyn slott (har tunnlar som liknar Vanderbilt-herrgården)

Kasteel_Sypesteyn
Numera ett museum.
Öster om Zandvoort


(Nieuw Unicum, care facility, symbol of the house of Borghia)

Wijdewormer

Fort West Beemster, DUMB entré

Och ett andra fort i närheten

Amsterdam – Nederländernas huvudstad

Amsterdams flagga
XXX = 666

Före detta Oranje-Nassau baracker

År 1987 lämnade de sista trupperna byggnaden. 1989 överfördes byggnaden tillbaka till staden av staten och cirka 150 sociala hyreshus byggdes i kasernen. 3000 m² industriutrymme realiserades också på bottenvåningen och i källarna.

Amsterdam är listad som en befäst stad

Amsterdam fick sitt namn tack vare sitt läge nära en damm i Amstel, byggd på 1200-talet. Strax efter år 1300, fick platsen stadsrättigheter, blev en pilgrimsfärdsplats år 1345 av Miracle of Amsterdam och växte till en av de viktigaste hamn- och handelsstäderna i världen under guldåldern. En tillströmning av utlänningar, främst från södra Nederländerna, Tyskland och de skandinaviska länderna, ledde till stadsutvidgningar från slutet av 1500-talet, inklusive de sista kanalerna i befästningen som nu är känd som kanalbältet och lades till UNESCO Världsarvslista 2010.

Amsterdam kallas ibland ”Miracle City”. Den nederländska huvudstaden har inte förtjänat detta namn på grund av sin tillåtna image, utan för att det har varit en pilgrimsplats sedan medeltiden. Enligt tradition låg en man den 15 mars 1345 allvarligt sjuk i sitt hus vid Kalverstraat.

Amsterdam Eucharistic Miracle

När han trodde att han skulle dö kallade han till sig en präst som skulle ge honom de sista smörjelsen, inklusive det välsignade sakramentet. Efter att ha tagit emot värden, blev mannen sjuk och kräktes till slut. Som han brukade, slängde han det han fick upp på elden.

Amsterdam Eucharistic Miracle

Nästa morgon upptäcktes mannen oskadad i askan. Den placerades i en låda och togs av en präst till församlingskyrkan (den nuvarande Oude Kerk), men vid två tillfällen kom han mirakulöst tillbaka till huset vid Kalverstraat.

Amsterdam Eucharistic Miracle

Detta var början på den tradition som i Amsterdam kallades Micracle Procession, eftersom människor hade tagit det som ett tecken på att de skulle sprida budskapet om vad som hade hänt. Några år senare byggdes ett kapell på platsen för miraklet.

Smathews Author gjorde en ganska imponerande avkodning på staden

Rijksmuseum Amsterdam med frimurarkodningen

Rijksmuseum Amsterdam Netherlands - Dutch Art and History MuseumRijksmuseum

City Museum Woerden | Beleef WoerdenStadsmuséet och

Van Gogh-museet (Amsterdam, Nederländerna) - omdömen
Van Gogh muséet

Joods Historisch Museum


Museum het Rembrandthuis

Nemo Science Museum

Ön Rapenburg, tillsammans med Uilenburg (owlsburg) och Valkenburg, är en av öarna som har lagts till IJ; det kom att ligga inom staden 1593. Namnets ursprung är okänt. Ön gränsar till Prins Hendrikkade längs IJ. Ursprungligen var VOC:s varv och Amsterdam-amiralitetet belägna på ön Rapenburg, såväl som timmerhandlare och leverantörer till VOC och Admiralty. Unik var tillverkaren av guldläder, som grundades där på 1600-talet.

Kungliga slottet Amsterdam


Slottet och monumentet på Dam omges av intressanta byggnader

Amsterdams fd huvudpostkontor (nu Magna Plaza köpcentrum)

Nieuwe Kerk

Madame Tussauds

Madame Tussauds är namnet på flera vaxstatymuseer runt om i världen. Efter ett övertagande i maj 2007 av Tussauds-gruppen tillhör alla dessa museer Merlin Entertainment Group (andra parker är Legoland, Sea Life och The Dungeons), som ägs av den amerikanska investeraren Blackstone sedan maj 2005.

De Bijenkorf (Bee Hive) (bikupan)

Central Station


Tidigare delar:

Gene Decode: Nederländerna (Holland) Hem för toppen av Kabbalen

Gene Decode: DUMB-avkodning Nederländerna,Provinsen GroningenKategorier:Rättsstat, Uncategorized, Världspolitik, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: