Dulijano Saciri mördade modern till deras nio barn


Dulijano Saciri, saxat från Facebook

Malmö 17-4-2021

Till Alice Bah –  Kuhnke, numera sk EU parlamentariker

Med anledning av romernas nationaldag den 8 april så gick det ett program i TV 2 där fem romer fick sitta och beklaga sig över sin situation här i Sverige.

I programmet fick några kända personer skicka hälsningar till sina romska vänner och där fanns du med.

I din hälsning så uppmanade du romerna att dom skulle resa sig. Vad dom skulle resa sig upp från vet jag inte men jag skulle vilja fråga dig om den sympatiske romern Dulijano Saciri som högg ihjäl sin fd fru med vilken han har nio barn vilka tydligen alla är omhändertagna av dom sociala myndigheterna  ingår i din romska vänkrets?

Eftersom det i programmet som sagt inte framgick från vad romerna skulle resa sig ur så undrar jag kanske om du menade att dom skulle resa sig och stiga ur sina Mercedes AMG bilar eftersom det ju tydligen är populära bilar att färdas i för i varje fall romer boende i Sverige?

Kanske var det en sådan som Dulijano Saciri färdades med till Linköping central där han högg ihjäl sin fd fru?

Jag vill även fråga dig vad du tycker att Dulijano Saciri tillfört Sverige? Själv anser jag att denna romska gentleman enbart tillfört Sverige kostnader och sociala problem vilket han som rom tyvärr inte är ensam om.

Om du har en annan uppfattning så redogör gärna för dom och ge även konkreta exempel som kan få mig att ändra uppfattning om denna folkgrupp.

Det skulle nämligen vara positivt om jag kunde förändra min negativa uppfattning om romer till en bättre sådan.

Angående den romska sk nationaldagen så har jag även länge undrat hur man kan ha en nationaldag utan att ha en  egen nation? Skulle vara tacksam om du kunde ge mig en förklaring även på detta samt om nu romerna skulle få en egen nation tror du då att dom skulle klara sin egen försörjning och annat där av egen kraft?

Jag har tyvärr mina betänkligheter angående detta.

KYRKOKARTAN.SE » Lerbo kyrka » Tavlan vid dopaltaret ´Låten barnen komma  till mig´ av Ernst Söderberg år 1943

Till sist så kan jag upplysa dig om att jag såg alla TV program som handlade om svenska EU parlamentariker som gick i vintras och där var ju bl a du och Fredrik Federley med så jag undrar om du brukar träffa honom något numera. Om du gör det så hälsa honom från mig att jag verkligen beklagar att han hoppade av kyrkovalet. Han hade passat i kyrkan och det särskilt när han tydligen levde under samma måtto som Jesus, nämligen ”Låten barnen komma till mig”.

M V H

Sandor Herold, MalmöLinköpings tingsrätt Mål B: 1656-21

C18DB339 7BEE 4951 9374 BE8F00CD2887


Romernas mörka historia i Sverige

Av Pettersson

23 september, 2013
https://petterssonsblogg.se/2013/09/23/romernas-morka-historia-i-sverige/

Romernas historia i Sverige har kantats av förföljelse, trakasserier och diskriminering. Här är några av de viktigaste stolparna.

De första historiska noteringarna om den svenska minoriteten romer dyker upp i Sverige under tidigt 1500-tal. Den 29 september 1512 ska en Greve Antonius kommit till landet. Med sig hade han ett stort antal familjer, en här, som senare blev kallade för tattare i en svensk krönika av Olaus Petri. Greve Antonius, eller Antonius Gagino, ska ha vandrat från Grekland via Skottland, vilket skulle förklara att namn som Grek och Skotte cirkulerat kring gammalromska släkter i Norden.

Så här skildras romernas mörka tillvaro i Sverige sedan dess:

  • 1500-talet. Den 28 april 1543 beordras befallningsmannen i Västerås, Rasmuss Klott, att jaga en tattarhop ut ur landet. Klott ska ha skrivit till konung Gustav Vasa i ärendet. På 1500-talet var det belagt med dödsstraff för manliga romer att uppehålla sig i Sverige. 1576 sände kung Johan III ut en skrivelse till fogdarna i Norrland om att förvisa av tattarna ur riket. År 1577 stod det i Johan III:s utgående diarium att om ”tatterne” försöker komma in innanför gränserna skulle de hängas allesammans.
  • 1600-talet. Vid Riksdagen år 1617 beslutades att landets alla ”tattare och zigenare” skulle utvisas. Romska kvinnor och barn skulle fördrivas ur landet medan de romska männen skulle man ha rätt att döda.
  • 1700-talet. Många skriftliga uppgifter finns på att romerna var verksamma inom den svenska krigsmakten, främst fältjägare eller artillerister. Ett av de många exemplen på romska soldater finns i Henrik Lilljebjörns ”Minnen från förra hälften av 1800-talet”. Författaren skriver efter en beskrivning av romernas utseende att ”dessa äfven voro de mest intelligenta, och sedan de väl voro beklädda och under diciplinens band, kunde man aldrig önska sig bättre folk att kommendera”.
  • 1800-talet. På 1800-talet fanns resandefolket utspritt över hela Sverige. Under 1800-talets slut fick Sverige en ny zigensk grupp bredvid de resande. Det var Kalderash-zigenare som invandrade från olika delar av Europa, men de flesta härstammade från slaveriet i Östeuropa. Kalderash blev bärare av namnet zigenare medan resande fick av myndigheter bära namnet tattare (under större delen av 1900-talet).
  • 1900-talet och framåt. Under första delen av 1900-talet drabbades Kalderash-gruppen av att utestängas från samhället. De blev tvungna att bo i tält eller i ”zigenarläger” fram till 1960-talet. Resandefolket drabbades av tvångssteriliseringar, tvångsomhändertaganden av barn och tvångsassimilation.

Samtidigt kom romer från andra länder till Sverige. I slutet av 1950-talet invandrade Kaale-romerna från Finland. De är de som kallas för ”finska zigenare”, och de bär sina traditionella kläder som de burit sedan den första delen av 1900-talet. Under de fyra sista decennierna kom ungefär 10 000 romer från andra länder. De tillhör grupper som lovara, romer från forna Jugoslavien och sinti.

  • Pettersson läser ovanstående i SvD men inte ett ord om varför zigenarna blev förföljda. Sedan de första zigenarna kom till Sverige och tidigare har mängder med Hansa-tyskar, valloner, finnar, judar, greker, italienare och andra kommit hit och integrerats efter 1-2 generationer men inte zigenarna.

En seriös debatt måste fråga sig varför? Om svenskarna är sådana fruktansvärda rasister varför har alla andra folk lyckats anpassa sig?

Kan det bero på det som Jan Guillou skrev i Aftonbladet 1996 – för många zigenare stjäl för mycket… Palison

Eller programledaren Siewert Öholm, som ledde debattprogrammet Nattcafésändning och berättade…Hans gäster var just zigenare! De satt i studion och förklarade att de led av lögnerna och fördomarna om att de var tjuvaktiga. Pausrummet var fullt av släkt och vänner till debattdeltagarna. När det hela var över var hela rummet länsat, på bl a allt porslin.

Eller utredningen som försvann ”Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades. Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott”

Eller att  zigenarhövdingen, ordförande för romerna i Sverige, Stefan Palison, (bilden) som visade sig vara en stor rövare. Läs HÄR.

Men som vanligt när det gäller media så är allt elände i världens svenskarnas fel och vi ska skuldbeläggas och betala kollektivt.


Uppgifter från Flashback:

Den misstänkta mannen som mördade sin ex fru igår i Linköping.

Tidigare adresser
Dulijano Saciri bodde tidigare på
Kungsgatan 75 i Norrköping.
Han har även bott på i , Grundläggaregatan 160 i Norrköping,
Ingelstagatan 31 i Norrköping,
Silverringen 30 i Norrköping,
Nygatan 116 i Norrköping,
Hjälmarydsvägen 4 i Tranås,
och Hantverkaregatan 12 i Tranås.

❗❗Uppdaterad från en nära vän

Han är född i Jugoslavien, Pristina, bodde sedan i Serbien innan han flyttade hit
ca – 2005

(Alla 9 barnen har varit omhändertagna. Sanije bodde på skyddat boende med barnen och han hittade dem och då blev de tillsammans igen (vilket var orsaken till att barnen blev placerade) eftersom de ansåg att hon inte kunde skydda sina barn ifrån deras pappa på riktigt. Mycket riktigt, men det ingen förstod att hon var för rädd för att göra något annat 😭

Dottern som dog för ungefär 2 år sedan var även hon placerad, så det hade ingenting med mamman eller pappan att göra. Dödsorsaken fick de dock aldrig veta eftersom fadern motsatte sig obduktion på dottern ( pga religion) tror jag..)❗❗

De 9 barnen har bott i fosterhem en längre tid. Ena dottern levde med skyddad identitet. En glad och go tjej som var omtyckt av sina klasskompisar.

Plötsligt försvann hon från skolan. En tid senare nåddes skolan av beskedet att hon avlidit. Inga detaljer i övrigt lämnades. Detta hände för ca 2 år sedan. Mycket otäckt, med tanke på det nu inträffade med modern som blev offer för denna hänsynslösa man!

Den man som misstänks för mordet på en kvinna nära järnvägsstationen i Linköping under torsdagsförmiddagen begärs häktad, meddelar Åklagarmyndigheten.

Vice chefsåklagare Malin Axelsson uppgav under torsdagen att mannen och kvinnan var bekanta med varandra.

En kvinna dog efter att ha attackerats i en gångtunnel under tågperrongen i Linköping under torsdagsförmiddagen.

Enligt uppgifter till Expressen har mannen som nu sitter anhållen för dådet varit i ett längre förhållande med kvinnan.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks ha mördat henne med flera knivhugg.

På fredagen begärdes mannen häktad.

Hör polisens uppgifter om det misstänkta mordet i Linköping.

Mannen som misstänks ha mördat kvinnan är tidigare dömd för flera brott.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är den starkare misstankegraden.❗❗❗❗❗😡

Enligt uppgifter till Expressen har mannen som nu sitter anhållen för dådet varit i ett längre förhållande med kvinnan.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks ha mördat henne med flera knivhugg.

På fredagen begärdes mannen häktad.

Vid 16-tiden på torsdagen hävde polisen avspärrningarna i gångtunneln under Linköpings centralstation.

Den tekniska undersökningen är genomförd och brottsplatsen har därefter spolats ren med vattenslang.

Stressade tågresenärer skyndar på nytt genom tunneln.

Men ett fång rosor och tända värmeljus vittnar om att en kvinna dödades här tidigare under dagen.

Av en man som hon haft en relation till.

Enligt uppgifter till Expressen hade kvinnan då blivit knivhuggen med flera hugg i magen, underlivet och bröstet. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Mannen, som tidigare är dömd för brott, kommer från en ort i Småland. Han och kvinnan har nio barn tillsammans. De är sedan tidigare placerade på fosterhem.

På fredagsförmiddagen begärdes mannen häktad, misstänkt för mordet på sannolika skäl. Vilket är den högre graden av misstanke.

Bilder

https://imgshare.io/image/pZZ2ZK
https://imgshare.io/image/pZZw6S
https://imgshare.io/image/pZZCgw
https://imgshare.io/image/pZZ5h8

 
Han kom med stor sannolikhet till Sverige innan 2006, med ett jugoslaviskt medborgarskap. Något ”officiellt” Kosovo existerade inte förrän 2008 och därmed inte heller medborgarskap. Två etniska grupper som utgör de allra flesta flyktingar från området är serber och zigenare. Av 120 000 zigenare i området har 90 000 flytt och finns nu spridda i hela Europa, framför allt Makedonien och Tyskland. Kosovo är gissingsvis inte så pigga på att skänka medborgarskap retroaktivt till zigenare som har flytt undan albanska extremister.
Även den utsedde försvarsadvokaten har ett albanskt namn.
Medborgare i ”nu upphört land” betyder Jugoslavien. Kosovo var tidigare en del av Serbien, som i sin tur var en delrepublik i Jugoslavien ända till 2006, och då bestod Jugoslavien av Serbien och Montenegro. När Montenegro hoppade av försvann formellt även nationen Jugoslavien. Huruvida Kosovo är ett eget land eller ett FN-protektorat kan diskuteras, halva Europa har inte erkänt Kosovo som ett självständigt land. Har man varit medborgare i Jugoslavien, vilket även Kosovoalbanerna var, så saknar man nu medborgarskap.

Att ha ett albanskt namn betyder inte att du är etnisk alban. Albaniens födelsetal är 1,62 barn per kvinna, att jämföra med 1,91 i Sverige. Vissa minoritetsgrupper har dock högre födelsetal, både där och här. Jag misstänker att gm och bor tillhör en av dessa grupper.Kategorier:Rättsstat, Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: