World Economic Forum varnar för cyberattack som leder till systemkollaps av det globala finansiella systemet

wef varnar för cyberattacker som leder till systemkollaps av det globala finansiella systemet

av Whitney Webb, The Last American Vagabond

WEF Warns of Cyber Attack Leading to Systemic Collapse of the Global Financial System

En rapport som publicerades förra året av World Economid Forum (WEF)-Carnegie Cyber ​​Policy Initiative kräver en sammanslagning av Wall Street-banker, deras tillsynsmyndigheter och underrättelsetjänster om nödvändigt för att möta en påstådd förestående cyberattack som kommer att kollapsa det befintliga finansiella systemet.

I november 2020 samarbetade World Economic Forum (WEF) och Carnegie Endowment for International Peace en rapport som varnade för att det globala finansiella systemet var alltmer sårbart för cyberattacker.

Rådgivare till gruppen som producerade rapporten inkluderade representanter från Federal Reserve , Bank of England, Internationella valutafonden, Wall Street-jättar gillar JP Morgan Chase och Silicon Valley flodhästar sådana som Amazon.

Den olycksbådande rapporten publicerades bara några månader efter att Världsekonomiskt forum hade genomfört en simulering av just den händelsen – en cyberattack som sätter det globala finansiella systemet på knä – i samarbete med Rysslands största bank, vilket beror på att starta landets ekonomiska ”digital transformation” med lanseringen av sin egen kryptovaluta med centralbank.

Mer nyligen, förra tisdagen, har den största informationsdelningsorganisationen för finansbranschen, vars kända medlemmar inkluderar Bank of America, Wells Fargo och CitiGroup, återigen varnat för att nationalstatshackare och cyberbrottslingar var redo att arbeta tillsammans för att attackera det globala finansiella systemet. på kort sikt.

VD för denna organisation, känd som Financial Services Information Sharing and Analysis Center (FS-ISAC), hade tidigare informerat WEF-Carnegie-rapporten som varnat ungefär samma sak.

Sådana samordnade simuleringar och varningar från dem som dominerar det nuvarande, sjuka finansiella systemet är uppenbara anledning till oro, särskilt med tanke på att World Economic Forum är känt för sin Event 201-simulering om en global coronaviruspandemi som ägde rum bara några månader före COVID-19-krisen.

COVID-19-krisen har sedan dess citerats som den främsta motiveringen för att påskynda den ”digitala omvandlingen” av de finansiella och andra sektorer som forumet och dess partner har främjat i flera år.

Deras senaste förutsägelse av en domedagshändelse, en cyberattack som stoppar det nuvarande finansiella systemet i dess spår och initierar dess systemiska kollaps, skulle erbjuda det sista men ändå nödvändiga steget för Forumets önskade resultat av denna omfattande övergång till digital valuta och ökad global styrning av den internationella ekonomin.

Med tanke på att experter har varnat sedan den senaste globala finanskrisen om att sammanbrottet av hela systemet var oundvikligt på grund av felaktig hantering av centralbanker och otrevlig korruption i Wall Street, skulle en cyberattack också ge det perfekta scenariot för att demontera det nuvarande, misslyckade systemet eftersom det skulle befria centralbanker och korrupta finansinstitut från allt ansvar.

Det skulle också kunna motivera otroligt oroande politik som främjas av WEF-Carnegie-rapporten, till exempel en större sammanslagning av underrättelsetjänster och banker för att bättre ”skydda” kritisk finansiell infrastruktur.

Med tanke på prejudikat från WEF:s tidigare simuleringar och rapporter med COVID-19-krisen är det väl värt att undersöka simuleringarna, varningarna och den politik som dessa kraftfulla organisationer främjar.

Resten av denna rapport kommer att granska WEF-Carnegie-rapporten från november 2020, medan en uppföljningsrapport kommer att fokusera på den nyare FS-ISAC-rapporten som publicerades förra veckan.

WEF-simuleringen av en cyberattack mot det globala finansiella systemet, Cyber ​​Polygon 2020 , täcktes i detalj av Unlimited Hangout i en tidigare rapport.

WEF-Carnegies Cyberpolitiska Initiativ

Carnegie Endowment for International Peace är en av de mest inflytelserika utrikespolitiska tankesmedjorna i USA, med nära och ihållande band till USA:s utrikesdepartement, tidigare presidenter, amerikanska oligarkklaner som Pritzkers på Hyatt-hotell.

Nuvarande förvaltare av kapitalet inkluderar chefer från Bank of America och CitiGroup samt andra inflytelserika finansinstitut.

År 2019, samma år som Event 201lanserade Endowment sitt cyberpolitiska initiativ med målet att producera en ”International Strategy for Cybersecurity and the Global Financial System 2021-2024.”

Den strategin släpptes för bara några månader sedan, i november 2020, och enligt Endowment författades den av ”ledande experter inom regeringar, centralbanker, industri och det tekniska samfundet” för att ge en ”långsiktig internationell cybersäkerhetsstrategi” specifikt för det finansiella systemet.

Initiativet är en utväxt av tidigare ansträngningar från Carnegie Endowment för att främja sammansmältning av finansiella myndigheter, finansbranschen, brottsbekämpning och nationella säkerhetsbyråer, vilket både är en viktig rekommendation i november 2020-rapporten och en slutsats om en hög -nivå rundabord ”mellan Endowment, IMF och centralbankschefer.

Endowment hade också samarbetat med IMF, SWIFT, Standard Chartered och FS-ISAC för att skapa en ”verktygslåda för kapacitet för cyberresistens” för finansinstitut under 2019.

Samma år började Endowment också spåra ”utvecklingen av cyber hotlandskapet och incidenter med finansinstitut” i samarbete med BAE Systems, Storbritanniens största vapentillverkare. Endowment fortsätter detta samarbete till nuet.

I januari 2020 presenterade företrädare för Carnegie Endowment sitt cyberpolitiska initiativ vid det årliga mötet i World Economic Forum, varefter forumet officiellt samarbetade med Endowment om initiativet.

Rådgivare till det nu gemensamma WEF-Carnegie-projektet inkluderar företrädare för centralbanker som den amerikanska centralbanken och Europeiska centralbanken; några av Wall Streets mest ökända banker som Bank of America och JP Morgan Chase; brottsbekämpande organisationer som INTERPOL och USA:s underrättelsetjänst; företagsjättar som Amazon och Accenture; och globala finansinstitut som Internationella valutafonden (IMF) och SWIFT.

Trust or fear: what will be the main incentive for cooperation after the crisis? Jeremy Jurgens - YouTube FS-ISAC Names Steven Silberstein New CEO

Andra anmärkningsvärda rådgivare inkluderar VD:n och chefen för WEF:s centrum för cybersäkerhet, Jeremy Jurgens, som också var en nyckelaktör i Cyber ​​Polygon-simuleringen, och Steve Silberstein (bild t. hö), VD för Financial Services Information Sharing and Analysis Center (FS-ISAC ).

“Inte en fråga om Om men När ”

Cyberpolitiska initiativets rapport från november 2020 har officiell titel ” International Strategy to Better Protect the Financial System .”

Det börjar med att notera att det globala finansiella systemet, som många andra system, ”går igenom en aldrig tidigare skådad digital transformation, som accelereras av coronaviruspandemin”.

Det varnar sedan för att:

”Skadliga aktörer utnyttjar denna digitala omvandling och utgör ett växande hot mot det globala finansiella systemet, finansiell stabilitet och förtroende för det finansiella systemets integritet.

”Maligna aktörer använder cyberfunktioner för att stjäla från, störa eller på annat sätt hota finansiella institutioner, investerare och allmänheten. Dessa aktörer inkluderar inte bara alltmer vågade brottslingar, utan också stater och statssponserade angripare. ”

Följt av denna varning från ”maligna skådespelare”, noterar rapporten att ”alltmer oroade, nyckelröster larmar.”

Christine Lagarde - WikipediaDet noteras att Christine Lagarde från Europeiska centralbanken och tidigare av IMF varnade i februari 2020 att ”en cyberattack kan utlösa en allvarlig finansiell kris.”

Ett år tidigare, vid WEF:s årsmöte, förutspådde chefen för Japans centralbank att ”cybersäkerhet skulle kunna bli det finansiella systems allvarligaste risk inom en snar framtid.”

Det noteras också att Jamie Dimon från JP Morgan Chase under 2019 märkte cyberattacker som möjligen ”det största hotet mot det amerikanska finanssystemet.”

Inte långt efter Lagardes varning, i april 2020, hävdade Financial Stability Board att ”cyberincidenter utgör ett hot mot stabiliteten i det globala finansiella systemet” och att ”en större cyberincident, om den inte innehåller ordentligt, kan störa finansiella system allvarligt, inklusive kritisk finansiell infrastruktur, vilket leder till bredare ekonomiska konsekvenser. ”

WEF-Carnegies rapportförfattare lägger till dessa bekymmer att ”utnyttjandet av cybersårbarheter kan orsaka förluster för investerare och allmänheten” och leda till betydande skador på allmänhetens förtroende och förtroende för det nuvarande finansiella systemet.

Det noteras också, förutom att det påverkar allmänheten på ett betydande sätt, skulle detta hot drabba både höginkomstländer och låginkomstländer, vilket innebär att dess inverkan på massorna kommer att ha global omfattning.

Rapporten drar då olycksbådande slutsatsen att ”en sak är klar: det är inte en fråga om en större händelse kommer att ske, utan när.”

Säkerställa Kontroll Av Berättelsen

Ett annat avsnitt i rapporten beskriver rekommendationer för att styra berättelsen i händelse av en sådan förlamande cyberattack.

Rapporten rekommenderar specifikt att ”finansiella myndigheter och industrin bör se till att de är ordentligt förberedda för inflytandeoperationer och hybridattacker som kombinerar inflytandeverksamhet med skadlig hackingaktivitet” och att de “tillämpar lärdomar från inflytandeoperationer som riktar sig till valprocesser till potentiella attacker mot finansinstitut”.

Den rekommenderar vidare att ”stora finansiella tjänsteföretag, centralbanker och andra finansiella tillsynsmyndigheter”, vars företrädare rådde WEF-Carnegie-rapporten, ”identifierar en enda kontaktpunkt inom varje organisation för att engagera sociala medieplattformar för krishantering”.

Rapportens författare hävdar att ”i händelse av en kris”, såsom en förödande cyberattack mot det globala banksystemet, ”bör sociala medieföretag snabbt förstärka kommunikationen från centralbanker” så att centralbanker kan ”avslöja falsk information” och ”lugna marknaderna”.

Den säger också att ”finansiella myndigheter, finansiella tjänsteföretag och teknikföretag (förmodligen inklusive sociala medieföretag) bör utveckla en tydlig kommunikations- och svarsplan med fokus på att kunna reagera snabbt”.

Noterbart är att både Facebook och Twitter listas i rapportens bilaga som ”branschintressenter” som har ”engagerat sig” med WEF-Carnegie-initiativet.

Rapporten hävdar också att förutbestämd samordning för en sådan kris mellan banker och sociala medieföretag måste ske så att båda parter kan ”avgöra vilken svårighetsgrad av krisen som skulle kräva förstärkt kommunikation.”

Rapporten uppmanar också sociala medieföretag att arbeta med centralbanker för att ”utveckla eskaleringsvägar som liknar dem som utvecklats i kölvattnet av det tidigare valets inblandning, vilket ses i USA och Europa.”

Naturligtvis innebar dessa ”eskaleringsvägar” omfattande sociala medier censur. Rapporten verkar bekräfta detta när den tillägger att ”snabb samordning med sociala medieplattformar är nödvändig för att organisera borttagningar av innehåll.”

Rapporten uppmanar alltså centralbanker att samarbeta med sociala medieplattformar för att planera censurarbete som skulle antas om en tillräckligt allvarlig kris inträffar på finansmarknaderna.

När det gäller ”inflytandeoperationer” delas rapporten upp i två kategorier; de som riktar sig till enskilda företag och de som är inriktade på marknader totalt sett

Beträffande den första kategorin anges i rapporten att ”organiserade aktörer kommer att sprida bedrägliga rykten för att manipulera aktiekurser och generera vinst baserat på hur mycket aktiekursen konstgjordes”.

Sedan tillägger det att ”i dessa inflytandeoperationer” använder företag och lobbyister astroturfing-kampanjer, som skapar ett falskt utseende av gräsrotsstöd, för att skada värdet av ett konkurrerande varumärke eller försöka leda beslutsfattande genom att missbruka uppmaningar till offentliga kommentarer online.

Likheterna mellan det senare uttalandet och fenomenet Wall Street Bets i januari 2021 är uppenbara.

När det gäller den andra kategorin av ”inflytandeoperationer” definieras i rapporten dessa operationer som ”troligen kommer att utföras av en politiskt motiverad aktör som en terroristgrupp eller till och med en nationalstat.”

Det tillägger att ”denna typ av inflytande kan direkt rikta in sig på det finansiella systemet för att manipulera marknader, till exempel genom att sprida rykten om marknadsförande beslut från centralbanker” samt sprida ”falsk information som inte direkt hänvisar till finansmarknaderna utan att får finansmarknaderna att reagera”.

Med tanke på att rapporten anger att den första kategorin av inflytandeoperationer utgör liten systemrisk medan den andra ”kan utgöra systemrisk”, verkar det mer troligt att den händelse som WEF-Carnegie-rapporten förutsäger skulle innebära krav från den senare av en terroristgrupp ”eller potentiellt en nationalstat.

I rapporten nämns i synnerhet Nordkorea som en trolig nationalstat vid flera tillfällen.

Det dröjer också på sannolikheten att syntetiska medier eller ”djupa förfalskningar” skulle vara en del av denna systemförödande händelse i tillväxtekonomier och / eller i höginkomstländer som upplever en finansiell kris.

En separat rapport från juni 2020 från WEF-Carnegie-initiativet publicerades specifikt om deep fakes och det finansiella systemet och noterade att sådana attacker sannolikt skulle uppstå under en större finansiell kris för att ”förstärka” skadliga berättelser eller ”simulera gräsrots konsumtionsreaktion mot ett riktat varumärke”.

Det tillägger att ”företag, finansiella institutioner och statliga tillsynsmyndigheter som står inför PR-kriser är särskilt utsatta för djupa förfalskningar och syntetiska medier.”

Mot bakgrund av dessa uttalanden är det värt att påpeka att dåliga aktörer inom det nuvarande systemet kan utnyttja dessa scenarier och teorier för att måla faktiska gräsrotsreaktioner mot en bank eller ett företag som en syntetisk ”inflytandeoperation” som begås av ”cyberbrottslingar” eller en nation -stat.

Med tanke på att WEF-Carnegie-rapporten hänvisar till ett scenario som är analogt med Wall Street Bets-situationen i januari 2021, ledde ett banklett försök att falskt beteckna en framtida gräsrotsreaktion som istället syntetisk och fel från en ”terroristgrupp” eller nationalstat. bör inte uteslutas.

”Minska fragmentering”: Sammanfoga banker med sina tillsynsmyndigheter Och underrättelsetjänster

Med tanke på att denna destruktiva händelse förutses av rapportförfattarna är det viktigt att fokusera på de lösningar som föreslås i WEF-Carnegie-rapporten, eftersom de kommer att bli omedelbart relevanta om denna händelse, som förutsagt av WEF och Carnegie Endowment, kommer att passera.

Några av de föreslagna lösningarna kan förväntas från ett WEF-kopplat policydokument, såsom uppmaningarna till ökade offentlig-privata partnerskap och ökad samordning mellan regionala och internationella organisationer samt ökad samordning mellan nationella regeringar.

Den huvudsakliga ”lösningen” i hjärtat av denna rapport, och även kärnan i WEF-Carnegie-initiativets andra ansträngningar, är en uppmaning att smälta företagsbanker, de finansiella myndigheter som i huvudsak övervakar dem, teknikföretag och den nationella säkerheten stat.

Rapportens författare hävdar först att den största sårbarheten för det globala finansiella systemet för närvarande är ”den aktuella fragmenteringen bland intressenter och initiativ” och att det att minska detta hot mot det globala systemet ligger i att minska ”fragmenteringen”.

Rapporten hävdar att sättet att lösa problemet kräver massiv omorganisation av alla ”intressenter” via ökad global samordning.

Rapporten konstaterar att ”kopplingen mellan ekonomin, den nationella säkerheten och de diplomatiska samhällena är särskilt uttalad” och kräver mycket närmare interaktion mellan de tre.

Det anges då att:

”Detta kräver att länder inte bara organiserar sig bättre hemma utan också stärker internationellt samarbete för att försvara, utreda, lagföra och helst förhindra framtida attacker.

”Detta innebär att den finansiella sektorn och de finansiella myndigheterna regelbundet måste interagera med brottsbekämpning och andra nationella säkerhetsbyråer på oöverträffande sätt, både nationellt och internationellt.”

Några exempel på dessa ”oöverträffade interaktioner” mellan banker och den nationella säkerhetsstaten ingår i rapportens rekommendationer.

Till exempel hävdar det att ”regeringar bör använda de unika möjligheterna i sina nationella säkerhetsgemenskaper för att skydda FMI:er [finansmarknadsinfrastrukturer] och kritiska handelssystem.”

Det efterlyser också ”nationella säkerhetsbyråer [att] rådfråga kritiska molntjänstleverantörer [som WEF-Carnegie-initiativpartnern Amazon Web Services] för att avgöra hur underrättelsetjänsten kan användas för att identifiera och övervaka potentiella betydande hotaktörer och utveckla en mekanism för att dela information om överhängande hot ”med teknikföretag.

Rapporten säger också att ”finansbranschen bör lägga vikt vid ansträngningar för att hantera it-brottslighet mer effektivt, till exempel genom att öka sitt deltagande i brottsbekämpande insatser.”

På den sista punkten finns det indikationer på att detta redan har börjat.

Till exempel rapporterades Bank of America, den näst största banken i USA och en del av WEF-Carnegie-initiativet och FS-ISAC, att ha ”aktivt men i hemlighet samarbetat” med amerikanska brottsbekämpande organ i jakten på ”politiska extremister” efter 6 januari händelserna på Capitol Hill.

På så sätt delade Bank of America privat information med den federala regeringen utan sina kunders medvetande eller medgivande, vilket ledde kritikerna till att anklaga banken för att ”effektivt agera som en underrättelsetjänst.”

Ändå är den förmodligen den mest oroande delen av rapporten dess uppmaning att först förena den nationella säkerhetsapparaten och finansbranschen och sedan använda den som en modell för att göra detsamma med andra sektorer av ekonomin.

Den säger att ”att skydda det internationella finansiella systemet kan vara en modell för andra sektorer”, och tillägger att ”fokusering på finanssektorn ger en utgångspunkt och kan bana väg för att bättre skydda andra sektorer i framtiden.”

Om alla sektorer av ekonomin också skulle smälta samman med den nationella säkerhetsstaten skulle det oundvikligen skapa en verklighet där det inte finns någon del av det dagliga mänskliga livet som inte slutligen styrs av dessa två redan mycket kraftfulla enheter.

Detta är ett tydligt recept för teknofascism i global skala. Som det framgår av denna WEF-Carnegie-rapport har färdplanen för hur man kan laga en sådan mardröm redan kartlagts i samordning med just de institutioner, banker och regeringar som för närvarande kontrollerar det globala finansiella systemet.

Inte bara det, men – som påpekas i Unlimited Hangouts artikel om Cyber ​​Polygon – har World Economic Forum och många av dess partners ett intresse av att det nuvarande finansiella systemets systemkollaps.

Dessutom har många centralbanker nyligen stött nya digitala valutasystem som bara kan uppnå snabb, massanpassning om det befintliga systemet kollapsar.

Med tanke på att dessa system är inställda på att integreras med biometriska ID och så kallade ” vaccinpass ” genom WEF och initiativet Big Tech-backed Vaccine Credential , är det värt att överväga tidpunkten för den förväntade lanseringen av sådana system för att avgöra när detta förutsagd och påstås oundviklig händelse sannolikt kommer att inträffa.

Med detta nya finansiella system så djupt sammankopplat med dessa ”trovärdiga” ansträngningar skulle detta cyberangrepp på den finansiella sektorn sannolikt äga rum vid en tidpunkt då det bäst skulle underlätta antagandet av det nya ekonomiska systemet och dess integration i referenssystem för närvarande främjas som en ”väg ut” av COVID-19-relaterade begränsningar .Kategorier:Rättsstat, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , , , ,

3 svar

 1. USA-diplomati: Biden kallar Putin för “mördare”, vill sedan träffa honom i Wien, och inför snabbt hårda sanktioner utan belägg –
  https://www.globalpolitics.se/usa-diplomati-biden-kallar-putin-for-mordare-vill-sedan-traffa-honom-i-wien-och-infor-snabbt-harda-sanktioner-utan-belagg/
  … många kanske inte fattar ….Putin mördad längre sedan och sionist-marionett spelar hans roll – likadant är Biden – satanister lyckades förväxla personer mot dockor skådespelare och tror att ingen fattar detta därför vill de att den falske ”Biden” träffar den falske ”Putin” då detta är sådant hemlighet (de tror) att kommandon från NWO-kärnan måste förmedlas personligen (då all kommunikation för publik är bara teater)- tidigare kommandon och planer förmedlades personligen av Kissinger som reste hit och dit med vidare strategier som han påtalade till marionett ”putin” – men han blev gammal och vågar inte så ofta resa till Ryssland och träffa personligen ”Putin” för samordning av SPELET…. – ”Putin” är Rysslands bödel -samma som ”Biden” för USA…
  De satanister tror sig vara så listiga och tro att ingen vet eller upptäcker både valfusk och Hollywoods fasoner med personbyte …. Degraderade jävlar….

  Gilla

 2. TOP SECRET: LEO ZAGAMI TALKS ABOUT CYBER SATAN@Forbidden Knowledge News Conference 2021

  Gilla

 3. https://www.facebook.com/leolyonzagamiamericanadventures
  – Exposing a new generation of Satanists ready to embrace Cyber Satan and Transhumanism

  Gilla

%d bloggare gillar detta: