Sveriges Radios resa i Xinjiang: ”Omöjligt att intervjua någon på plats”. Därför!

Publicerat  av mychina
Kwang
https://mychinaway.blog.se/sveriges-radios-resa-i-xinjiang-omojligt-att-intervjua-nagon-pa-plats-darfor/

Till min förvåning fick jag reda på denna resa av Sveriges Radio och SVT på nätverken, eller som svenskarna säger, Sociala Media, innan den tog plats och jag blev ganska snopen över reaktionen. Ryktet låg före verkligheten. Efter alla falska rykten och nyheter på media i Sverige, smutskastning och att både Sveriges Radio och SVT har tillåtit extrema radikala extremister att oemotsagda orera om sina personliga hatiska åsikter på både MSM och Public Service, har det fått en kraftfull motreaktion i Kina på gräsrotsnivå. H&M gräsrotsdrivna bojkott är uppenbart inte den enda reaktionen.

Vad Public Service tydligen har gjort är att bara på måfå åka till Xinjiang helt oplanerat och köra runt lite i planlöst i allmänhet, och se om man kunde hoppa på någon på gatan, vilket i Kina ses som grovt oförskämt, och kanske hitta lite journalist-smuts. Detta är inte seriös journalism, inte ens journalism. Detta är politisk aktivism under nivån av rännstenen. Varför inte stämma träff med några kulturföreningar, eller ett utbildningscentrum. Varför inte försöka göra ett riktigt reportage om verkligheten och framstegen i Xinjiang istället för att producera rent ”skit” och tomma lögner.

Dagens hat och propaganda – och gårdagens.

Utrikesbyrån på SVT ljuger lika grovt som journalisten Julius Streicher med sin tidning Der Stürmer en gång i Nazityskland. Utrikesbyrån är dagens version av Der Stürmer. Två journalister på Sveriges Radio och SVT har idag axlat Julius Streichers roll i Sverige. Någon verklighetsanknytning saknas helt. Man bara undrar hur det känns för svenskarna att utsättas för dagens version av nazipropagandan, hur det känns att få uppleva vad tyskarna en gång upplevde.

https://en.wikipedia.org/wiki/Julius_Streicher
https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/gallery/julius-streicher
https://en.wikipedia.org/wiki/Der_St%C3%BCrmer

Avsky och Streicher-journalism

Att utländska journalister generellt är både avskydda och föraktade i Kina är inget nytt. Allt färre vill ha med dom att göra, allt färre vill intervjuas och yttra sig, allt fler behandlar dom med rätta som pestsmittade ovälkomna inkräktare som ljuger och desinformerar. Det sitter mycket djupt i den kinesiska kulturen att man lägger sig inte i andras angelägenheter. Det är en situation utländska journalister kollektivt själva har skapat genom åren, och som fått åtskilliga utländska journalister utvisade efter att dom rätt ut ljugit och förfalskat bilden av Kina. Nu har Adrian Zenz hamnat i domstol, och det öppnar för personliga åtal mot utländska journalister i framtiden. Vi kommer att hålla ett vaksamt öka på utvecklingen.

SVT studion i Stockholm

Smutskastningen från SVT har tydlige denna gång skett i andra hand, man maler helt enkelt om de gamla lögnerna och flosklerna i studion i Sverige om övervakning och förment förtryck, och anser sig ha någon gudagiven rätt att snoka i andras affärer. Det har man inte. Tvärt om erkänner man helt öppet i programmet att man bara gissar och fantiserar. SVT kallar förolämpande och nedsättande Kina för en ”polisstat”, medan det är väl synnerligen välkänt att det är Sverige som är polisstaten med sin massövervakning, till del utfört av just dessa media och deras journalister som SVT och Sveriges Radio, och aktioner som datalagringsdirektivet. Diktaturen Sverige har ju tydligt visat sitt rätta jag under massnedstängningarna av samhället, lockdowns. Polisen kontrollerar och övervakar allt i minsta detalj.

Kina håller ingen kontroll alls på varken Uigurer eller resten av befolkningen, som SVT propagandistiskt och falskt påstår i programmet, däremot håller man kontroll på brottslingar, terrorister och kriminella, vilket Sverige inte alls gör utan dom får liberalt fritt ströva omkring på gatorna och döda med lastbilar, bomber, automatvapen, eller knivar. Det går mycket bra att få komma till Xinjiang, och förra året utnyttjade omkring 250 miljoner besökare det, varav omkring 2.5 miljon utlänningar. De som är journalister med deklarerade otrevliga avsikter att ljuga och förvrida verkligheten och producera förfalskade intryck av Kina, är förstås inte välkomna, och rätt så. Dom ger ingen rättvisande bild av Xinjiang eller Kina, det vet vi av erfarenhet.

Sveriges Radio program

För att återgå till Sveriges Radio program. Man menar att Uigurerna är i majoritet i Kashgar (ﻗﻪﺷﻘﻪﺭ 喀什市), men det är dom inte utan kollektivt är ett flertal andra grupper i majoritet. Det råder dock mycket starka delade meningar med mycket starka åsikter om detta så försiktighet rekommenderas. Initierade bedömare säger att Uigurerna utgör omkring 30 % av befolkningen där (喀什市). Det finns minst 31 nationaliteter inklusive Uigur, Han, Hui, Tajik, Khalkhas, Uzbek, Kazak, Russ, Mongol, Manchu and Tatar. Uigur och Han är de två stora grupperna. Däremot är Uigurerna klart i majoritet med över 90 % av befolkningen i Uigurien, Uigurernas hemland sedan omkring 1 000 år tillbaka. Dom kallar sitt hemland Altishahr och där har Uigurerna självstyre precis som svenskarna har självstyre inom Europa. Totalt i Xinjiang utgör Uigurerna omkring halva befolkningen. Xinjiang är en administrativ region och inte samma sak som en Uigurisk nation.

Utbildning och levnadsstandard

Kinas massiva utbildningsprogram i Xinjiang, tillsammans med att man befriat Xinjiang från de i Syrien utbildade USA terroristerna, har lett till ett massivt lyft i levnadsstandarden, men ändå är det bara början. Uigurerna som folk har fortfarande stort utrymme att utvecklas till bättre levnadsstandard med bättre utbildning. Det kommer att flera år innan uigur befolkningen som helhet når samma välfärds och utbildningsnivån i övriga Kina, men någonstans måste man börja. Uigurerna är fortfarande sämre ställda än många andra grupper, med det går snabbt åt rätt håll.

Bilar i följe

Detta med att bilarna följer de svenska journalister har en annan orsak än vad som framgår av reportaget. Det fick jag lära mig för länge sedan. BBC besökte en gång Chongqing och upptäckte att dom alltid följdes av en vit bil, som dom även filmade. På den tiden umgicks jag regelbundet med en av Chongqing’s Generaldirektörer så jag frågade honom om denna vita bil. Han skrattade. ”SÄPO gick kanske lite överbord med säkerheten för besökarna” sa han. Bilen kördes av en specialutbildad polis tränad för terroristbekämpning, där fanns en sköterska utbildad för akutvård, och en beväpnad livvakt. Man hade varit livrädda att BBC teamet skulle attackeras även om det inte fanns någon anledning till detta.

Samma sak idag i Xinjiang. Även om USA terroristerna har internerats är man orolig för att besökare som är journalister skall attackeras av terrorister man inte kunnat upptäcka. En utländsk journalist är en förstklassigt värdefullt terroristmål för att väcka uppmärksamhet. Därför ser man till att besökare får bättre skydd än vad SÄPO ger kungligheter och politiker i Sverige. Förmodligen har de svenska journalisterna inte ens förstått detta. Dessutom är förstås även utländska journalister rejält illa omtyckta av allmänheten i Kina.

Höga stängsel

Att företag är omgivna av ”höga stängsel” eller murar är det normala i Kina. Fängelser ser helt annorlunda ut men för den totalt okunniga är det förstås svårt att se och förstå skillnaden. Ofta har företagen även bostadshus och dormitorier på området, även det helt normalt. Det är hela fungerade städer.

Den här bilden kommer från BBCs grovt förfalskade program. Vi har lyckats lokalisera platsen. BBC påstår att det är ett ”omskolningsläger” och ett ”koncentrationsläger”. Vad det verkligen är, är en övergiven fabrik med tomma personalbostäder och kontor, Vilket framgår av texten på byggnaderna. Sveriges Radio rapporterade även i förbigående om dessa övergivna fabriksföretag.

Fängelser har tydliga vakttorn, med de flesta vakttorn som rapporterats av aktivister eller journalister har visat sig vara vanliga vattentorn heller helt enkelt torn där man placerat vanliga säkerhetskameror och säkerhetsutrustning.

Innan Sveriges Radio besöket

Innan besöket gick meddelandet ut på nätverken, man uppmanade till att isolera besökarna, ge dom inga tillfällen, svenskarna fick liknande behandling som tyskarna fick i det ockuperade Holland under WW2. Dom blev utfrusna. Ingen vill ha med dom att göra. Kom en tysk med uniform in i en affär gick alla holländare ut, steg en tysk i uniform på bussen steg alla andra av. Likadan är attityden mot svenska journalister i Kina idag. På nätverken diskuterades man hur de svenska journalisterna skulle ges samma behandling som tyskarna en gång i Holland. Ingen skall ställa upp på intervjuer, frys ut dom, visa hur ovälkomna dom är. Myndigheterna var nervösa. Folk i Kina känner till den mycket förfalskade bild journalister i Sverige har gett svenska folket, och det ses inte med blida ögon.

Skyddsobjekt i Kina

Att de svenska journalister stoppades att resa till platser utanför stan har en naturlig förklaring, helt klart uttryckt inom Kina. Avsikten är ju välkänt av erfarenhet att leta ”smuts”, att vanära, skända, ljuga, förnedra, förlöjliga, sprida falsk information om Kina och befolkningen. Dessutom har Kina vad som motsvarar svenska ”skyddsobjekt”, och precis som i Sverige tillåts inte utlänningar att fritt besöka, beskriva, avbilda eller fotografera dom.

Hur skulle det vara om besökare från till exempel Nordkorea, Ryssland, Kina eller Saudiarabien kom till Sverige och började fotografer och dokumentera militära installationer, polisstationer eller fängelser och hävdade att det är vår rättighet för vi kallar oss journalister. Även Kina har sådana skyddsobjekt. Yttrandefrihet och pressfrihet innebär inte en frihet att bryta mot lagen, inte i Sverige, inte heller i Kina.

Kinas detension centers, eller som dom egentligen kallas, rehabiliterings institutioner, är just vad svenskar kallar skyddsobjekt. Dom är ju precis som svenska högsäkerhetsfängelse eller polisstationer och häkten, primära måltavlor för terror, flykt och fritagningsförsök, och glöm inte att vi har det mycket resursstarka USA som stöder sådan verksamhet i Kina, och Sverige är idag samma sak som USA. Ett av USAs officiella ”ögon” för att spionera och journalister är ”agenterna” i det spioneriet, medvetet eller inte. Därför tillåts speciellt inte svenska journalister att spionera för USA räkning i Kina.

Ta även en titt på hur vi avslöjade BBC’s bluffrapport om ett detension center i just Xinjiang. Det visade sig vara en kraftstation.

Hur skall vi stoppa nazistiska propagandametoder på svenska media

Kulturell ursäkt

Att man inte släppte fram journalister utan skyllde på en trafikolycka har en kulturell grund. I Kina skulle det vara en förolämpning att säga rent ut ”Ni är inte tillåtna att köra dit”, och Kina är som ambassadören säger, ett land där man är både artig och hövlig så man är hövlig även här. Det kanske känns konstigt för den okunnige svenskan, men Kina är Kina, inte Sverige. Så fungerar det.

Som ett exempel, det var många år sedan, jag skulle ta en taxi sent på kvällen från en plats som heter Jiefangbei till en plats som låg lite avsides på den tiden. Den äldre taxi chauffören såg lite förvillad ut när jag gav honom adressen, så jag förklarade. ”Kör ner till bron över ChangJiang, sedan rätt fram tills vi kommer till cement stationen.” Han sken först upp men fortsatte. ”Du måste förstå, jag är så gammal och min syn så dålig att jag inte hittar dit i mörkret, och jag har nästa slut på gas (CNG).” Mätaren stod på full, men meddelandet var tydligt, han vill inte köra dit och ville vara artig. Avståndet var ungefär 15 Km. Med nästa taxi gick det bra. Det kanske tycks lite löjligt för en svensk som inte kan Kina, men Kina är Kina och har sitt eget protokoll för artighet.

Kameror

Det finns gott om kameror i Kina, 90 % till 98 % av dom är monterade för att övervaka trafiken, men på grund av problemen med de USA tränade terroristerna finns det nog lite mer kameror i Kashgar och Xinjiang än på andra ställen i Kina. Samma sak med polisboxar.

Skyddsobjekt i Kina

Vi har nu föreslagit myndigheterna i Kina att formellt i lag införa begreppet ”Skyddsobjekt” som finns i Sverige. Sedan klassa alla fängelser, rehabiliteringsanstalter, polisstationer, militära anläggningar, och kanske internatskolor som skyddsobjekt, vilket gör det kriminellt för alla journalister att beskriva, avbilda eller undersöka dom. Då får Kina samma regler som Sverige och brott mot lagen betyder fängelse.

Fejknyheter

Medias konstanta drev med falsk information och rykten skadar Sverige. SVT säger helt öppet i programmet att ”man får gissa”. Det är varken oberoende eller fakta.

Export

Kinas export ökade nära 30 % första kvartalet, men även importen ökade. Kina gör nu stora ansträngningar att öka sin import och kunde innebära stora möjligheter för svenska företag. Kina resonerar som så att om vi ökar exporten med 10 % och samtidigt ökar importen med 10 % då har 10 % mer företag gjort en vinst och 10 % fler fått ett jobb både i Kina och i det andra landet. Win-Win. Det är alltså beklagligt att svenska media så öppet motarbetar denna utveckling när det gäller Sverige. Det betyder att exporten till Kina kommer att hämmas från Sverige och det blir istället andra mer vänligt inställda länder som får exportera till Kina. Det är tragiskt att Sverige media sprider falska rykten och på så sätt motarbetar svensk export till och samarbete med Kina. I Kina handlar man bara med de företag och nationer som bemästrar att bygga Guanxi. Svenska media motarbetar det effektivt idag.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , , ,

%d bloggare gillar detta: