Sveriges Radio flyger, ljuger, och desinformerar igen

Publicerat 2 april 2021 av mychina
Av Kwang

Denna gång bjöd verkligen Sveriges Radio själva på ett scoop hur opålitliga man är och hur man regelmässigt desinformerar svenskarna och publicerar fejk-nyheter med rasistiska övertoner.

DN var inte sen att haka på fejk-nyheten. Sveriges Radio påstår att någon läckt en databas för övervakning. Allt är emellertid påhitt och lögn.

Läcka: Så övervakar Kina invånare i Shanghai

Ekot: Svenska medborgare i läckt kinesisk övervakningsdatabas

Kina har liksom Sverige och alla länder ett folkbokföringssystem. I Sverige sköter idag Skattemyndigheten det, i Kina är det en särskild myndighet. Kinas system heter Hukou.

Systemet uppfanns för omkring 3 000 år sedan och används över hela Asien, även i Japan, Korea och Vietnam, men Sydkorea har nyligen övergivit det. En minister i Zhou dynastin, 1046 f.Kr. till 256 f.Kr, som hette Simin 司民 först införde det för att registrera familjer, personer, födelser, avlidna, och migranter. Systemet har reviderats åtskilliga gånger och Kina vill överge det men stora delar av allmänheten sätter sig på tvären.

Hukou är ett familjeregistreringssystem där föräldrar, barn, födslar och avlidna förs in. Alla som bor på familjens adress. Det motsvara alltså det register Skattemyndigheter i Sverige för som kallas folkbokföringen.

Den som inte bor på folkbokföringsadressen skall inom 24 timmar, med vissa undantag som hotell, registrera sig på närmaste polisstation. Det är en enkel procedur, man bara visar ID kortet 居民身份证 eller passet och det förs in i en lokal PC. Där inkluderas ID eller pass nummer, adress, och folktillhörighet, 民族. Kina har många folk, precis som Europa, och uigurer är ett folk. Är personen svensk, registreras det.

Så här ser ett kinesisk ID card ut. Precis som i Europa anger passet personens folktillhörighet 民族.

Just nu håller man på att göra dessa lokala register tillgängliga för myndigheter över webben, de registren skall inte ligga öppna, för olikt Sverige är inte folkbokföringen offentlig i Kina eftersom både kriminella och utländska journalister har missbrukat den tillgången.

Det är ett sådant lokalt folkbokföringsregister som någon har stulit. Det rör sig alltså om ett helt normalt register ur Kinas folkbokföring, som opålitliga och ljugande journalister sedan har piffat upp med lite sensationella uttryck som ”övervakning”, ”ansiktsigenkänning”, och falskt påstår att det skulle syfta till att övervaka en folkgrupp som uigurer. Det har alltså inte med någon övervakning likt den i Sverige alls att göra, utan är en normal rutinuppgift precis som att man i Sverige skall registrera sig på den adress man bor.


Journalisten, publicisten och förläggaren Julius Streicher

I nazismens spår i dag i Sverige smutskastas andra folk igen efter precis samma mönster som när journalisten Julius Streicher skrev sin berömda rasistiska tidning Der Stürmer, bara att nu är det svenska media som Sveriges Radio och DN som uppfyller samma roll i de rasistiska dreven mot oss i Kina. Då var det judarna, nu är det kineserna, med falsk information och falska nyheter.

Den intensiva massövervakningen med datalagringsdirektivet i Sverige nämns förstås inte. Lyckligtvis slipper vi sådant i Kina.

Sverige måste ändra lagen för att möjliggöra att ställa dagens Streicher-jounralister inför rätta som konverterar svenska media till dagens version av Der Stürmer . Julius Streicher ställdes inför rätta vid Nürnberg rättegången 1946, dömdes till döden för sin rasistiska verksamhet, och avrättades.

Idag upprepas historien i Sverige.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: