DE GODTROGNA!

Originalet av Mike Adams
från NaturalNews Website
May 05, 2011

Översättning av Kalle Hellberg 2011-08-02
(Översättaren tog sig friheten att i vissa textavsnitt byta ut den amerikanska förkortningen för en myndighet mot motsvarande svenska myndighet, för förtydligande av innehållet. Likaså har vissa typiska amerikanska uttryck försvenskats. Det är ju samma vilseföring och bluffinformation till medborgarna, oberoende av i vilken nation myndigheten finns).
Översättaren har även själv ställt många viktiga frågor som inte får något svar, ett exempel, se ett exempel, se
http://www.alternativjournalen.se/vagratt/det-du-inte-ska-veta-430572


Mot bakgrund av massor av uppenbara osanningar som aviserats av nyhetsförmedlingen i radio, TV, tidningar i dessa dagar (om Ukraina, ofarlig strålning från trådlös teknik, vacciner etc.) är det intressant att så många människor fortfarande tror på vad de får höra från ”officiella” källor.

Man måste ställa sig frågan om hur deras hjärnor fungerar?

Hur kan en person svälja officiell information så godtroget och så helt utan att använda sunt förnuft om tillförlitlighet eller faktiska grunder över denna information?

Dessa människor, visar det sig, verkar utifrån vad man kan kalla ”lättlurade sinnen”.

Det är ett psykologisk bearbetningsfel som filtrerar bort information utifrån dess ursprung snarare än dess integritet.

Människor som tillhör de godtrogna tenderar att ha missriktat förtroende för:
regeringar
institutioner
mainstream nyheter
läkare
forskare,
… eller någon som bär dräkt (ex uniform) med skenbar auktoritet.

Medan en normal, intelligent människa använder sunt förnuft vid beaktande av information de får från alla källor, accepterar de godtrogna praktiskt taget all information från källor som upptar rollen av skenbar auktoritet i samhället.

Regeringar ljuger aldrig

Men hur fungerar det här inne i deras huvuden? Det är en intressant process.
De godtrogna förstår att det är möjligt för en regering (eller institution) att ljuga, men de tror att regeringar, institutioner och läkare väljer att inte ljuga, även om det skulle tjäna deras egna intressen att göra så.

Dessa godtrogna människor tror faktiskt att även om en statstjänsteman kunde ljuga om något, skulle de aldrig göra det.

Och varför skulle de inte? Jo, i slutändan, tror de godtrogna att regeringar, institutioner och massmedia jobbar utifrån ett slags ”ärokod”. Så även om det vore till gagn för vår egen regering att ljuga för oss, skulle det aldrig hända, eftersom det skulle bryta mot denna imaginära ärokod.

Var finns denna ärokod? Var är det nedskrivet? Ingenstans, naturligtvis! Den finns endast i tankevärlden. Men för den godtrogne verkar den riktig.

Intressant att även om denna ärokod bara finns i fantasin hos de godtrogna, så tror de godtrogna att auktoriteter alltid använder en ärokod vid alla sina projekt.

Extrem godtrogenhet

De godtrogna anser att nyhetsförmedlande media alltid rapporterar sanningen. De tror att dessa media har en känsla av ”heder”, och denna känsla av heder kräver att de alltid rapporterar sanningen och aldrig manipulerar nyheter för skändliga ändamål. Dessa media formar aldrig om nyheterna och de rapporterar bara vad som är sakligt sant utan att ta hänsyn till politikers eller annonsörers intressen.

Denna syn på världen är naturligtvis skrattretande naivt. Kärnan av godtrogna är mer än hälften av befolkningen – de lättlurade som tror på all information från sin egen regering, media eller myndigheter.

Intressant nog är de godtrogna också självbedrägliga, eftersom de inte erkänner sin egen godtrogenhet. Istället besitter de ett falskt rationellt förnuft.

De tror att detta (falska) rationella förnuft fungerar som ett kritiskt filter för inkommande information, men även detta är ett självbedrägeri. Detta ”förnuft” fungerar som ett slags ”auto-filter” och det filtrerar bort all information som står i strid med den information de tar emot från officiella källor.

Detta är nyckeln till att förstå de godtrogna – det är inte kvaliteten på informationen i sig som betyder något, det är en bekräftelse av berättelsen från officiella källor att ”göra det verkligt” hos de godtrogna.

Jultomten har dödat bin Ladin!

Textiltomte med grön luva - Heminreda.seTill exempel, låt oss säga om en godtrogen kommer över ett uttalande från regeringen som säger att jultomten har dödat Usama bin Ladin.

Rapporten hävdar att vackert inslagna paket hittades nära bin Ladins kropp, och det fanns en grön luva på platsen, vilket bevisar att jultomten varit där.

Nu skulle en intelligent person med rationellt förnuft ha en massa frågor om detta.

Till att börja med, jultomten har inte grön luva. Och jultomten är ett stycke fiktion också. På toppen av det, varför skulle jultomten döda Usama bin Ladin? En intelligent person skulle, på grund av den ihåliga berättelsen, fatta att den är fiktion. Den enda logiska slutsatsen av detta är att regeringen ljuger för dem.

En godtrogen skulle dock inte fråga om jultomten hade grön luva, eller om jultomten är kapabel att genomföra en militär räd. I stället skulle de lättlurade först titta på andra som bekräftar nyhetskällor, för att fastställa tillförlitligheten i berättelsen. De skulle slå på TV eller surfa på Internet, leta efter om nyheten upprepas genom ”officiella” källor.

När de hittade TV4 eller Dagens Nyheter, eller någon annan ”officiell” källa som rapporterar att jultomten dödat Usama bin Ladin, då skulle nyhetsrapporten omedelbart bli ”riktig” i deras sinne. Plötsligt har berättelsen flyttats från den mentala bearbetningskön till ”absolut sanning” i en del av deras hjärna, och från den punkten framåt finns ingen tvekan om att detta är verkligheten i deras huvuden.

Bry dig inte om att argumentera med en godtrogen – de är immuna mot fakta.

Vid denna punkt är deras rationella förnuft helt avstängt i ämnet. Inga ackumulerade fakta kan, på den punkten, röra om i deras ”verklighet”. Till exempel har en person som tror på Amerikanska regeringens berättelse om 9/11 redan anammat jultomteversionen om terrorister som flög flygplan in i World Trade Center tornen.

Men hur har denna handling kunnat leda till att WTC 7 byggnaden kollapsade i fritt fall några timmar senare, när WTC 7 inte träffades av flygplan? Hur kan en stål- och betongbyggnad plötsligt och magiskt kollapsa i perfekt strukturell synkronicitet bara av att brinna?

Svaren på dessa frågor finns inte hos den godtrogne. Det finns inget utrymme för fakta i deras huvuden, eftersom alla rum är upptagna med vad som egentligen är en kult-liknande tro på institutioner och myndigheter.

Heaven's Gate: The Cult of Cults' Trailer Is Out of This World
Vi såg detta i Heavens Gate kulten i Kalifornien för några år tillbaka. Ledaren för denna kult, en man vid namn Applegate, hade positionerat sig som den enda källan till auktoritativ information mellan kultanhängarna.

Så han blev en auktoritativ källa vars uppgifter var helt accepterat utan något ifrågasättande eller skepsis av något slag. Vid den tidpunkten kunde han ganska lätt övertyga sina anhängare om att en utomjordisk ras skulle landa ett UFO på andra sidan av en komet, och att om de dödade sig själva, skulle de transporteras upp på det främmande skeppet (eller något liknande).

Tron på en sådan berättelse kan verka helt galen … tills man inser att regeringar världen över använder exakt samma kult-liknande taktik för att få sina egna ”anhängare” att tro på allt de säger, utan att fråga.

Så om Reinfeldt tillkännagav att en utomjordisk ras skulle landa ett moderskepp på Rosenbads gräsmatta, och att människor som röstade på honom skulle få sitt medvetande överfört till en odödlig främmande kropp, är den märkliga sanningen att ett par miljoner svenskar skulle tro så.

De skulle till och med dyrka honom som ett interstellärt helgon.

The Voice of Orson Welles | The Current | The Criterion Collection
Kom ihåg Orson Welles radioprogram som meddelade att utomjordingar hade invaderat jorden och förstörde amerikanska städer? Enorma mängder människor trodde att det verkligen hände … eftersom informationen kom från en källa de trodde på.

För dessa människor var en utomjordisk invasion lika verklig som bin Ladins officiella död är för de godtrogna i dag.
Genom historien har många konspirationsteorier visat sig vara sanna

Regeringen ljuger, naturligtvis, och det har pågått så länge som regeringar har funnits. Inte alla konspirationsteorier är sanna, men när så många av dem visar sig vara sanna är idén om ”att inte tro” på konspirationer långt från vett och sans.

Att inte tro på konspirationer innebär att du inte tror att två människor någonsin har satt sig och planerat att dra fördel av andra på vissa oetiska och bedrägliga sätt. Tja Gee, beskriver att på praktiskt taget varje styrelsemöte i varje stort företag i världen är konspirationer inte bara vanliga, de är nästan synonymt med modern kapitalismen! Även just nu, när Apple anklagas för en konspiration för att hålla arbetstagarens lön konstlat låg.

Jag undrar:
Tror inte heller de godtrogna på konspirationsteorier? Är alla konspirationsteorier automatiskt bortkastade enbart på grund av ordet ”konspiration”?

För dem som inte vet sin historia, här är en lista över 33 konspirationsteorier som visade sig vara sanna, länkadress:

33 konspirationsteorier som visade sig vara sanna

33 konspirationsteorier som visade sig vara sanna

Manhattan Project, var naturligtvis en hemlig regeringskonspiration.

Tuskegee Syfilis-experimentet på afrikanska amerikaner var en hemlig medicinsk konspiration.

Operation Northwoods var en konspirationskomplott för att skapa stöd för ett krig mot Castro genom att iscensätta terroristiska evenemang i städer i USA

Dessa är alla historiska fakta. Det är odiskutabelt. Men för de godtrogna finns inget av denna historia. Vad som är verkligt är bara vad de får höra just nu av regeringen.

När George Bush intog Vita huset, var det daglig information som, ”Irakierna vill att vi ska ockupera deras land med militär personal eftersom vi sätter dit dem gratis!”

Oh yeah, det är lite vriden logik, for sure.

Men det är inte annorlunda än Obamas version av kriget sagor, som inbegriper sådana pärlor som, ”Vi ska bara släppa humanitära bomber i Libyen.” Eller, ”Det är faktiskt inte krig. Det är bara rörelseenergi av militära insatser.”

Men det spelar ingen roll om något de säger faktiskt är sant … åtminstone inte för den godtrogne, som anser att det inte finns något sådant som en konspiration.

Det finns inget sådant som en skändlig regering heller.

När Columbus landsteg i Nya världen, delade hela hans besättning mat och vin med indianerna, har vi fått berättat. Det var ingen våldtäkt, inga mord, inget folkmord. Det är därför vi fortsätter att fira Columbus Day varje år! Detta eftersom de godtrogna vill ha en anledning att komma från jobbet för en dag, även om det kräver en fullständig översyn av verkliga historiska fakta.

De mest populära frågorna för godtrogna människor är:

Vacciner är bra för dig
Vacciner är ”säkra och effektiva” bara därför att läkarna och ”Socialstyrelsen” säger att de är det, inte på grund av tillförlitliga vetenskapliga bevis.
Ekonomin är i fin form
Godtrogna människor är lättpåverkade att sluta tänka på 14000000000000 $ i statsskuld som växer för varje dag och helt enkelt gå med på att ekonomiska fiktioner håller på att vävas i Washington.
Regeringar och företag ser alltid till ditt ”bästa”
Läkemedelsföretagen vill bara hitta botemedel och göra alla friska. Regeringen är till för att hjälpa till. Vi bör alla sluta ställa frågor och bara göra vad vi blir tillsagda.
Ingenting kommer någonsin att ta slut
Det finns inget som heter Peak Oil. Vår värld kan fortsätta sin slit- och släng ekonomi utan slut, tror de. Vi kommer aldrig att få slut på gas, vatten, jord eller naturresurser. Fortsätt att använda saker och kasta sedan bort allt!
Livsmedelstillsatser är bra för dig
Annars skulle Livsmedelsverket inte ha godkänt dem, skulle de?
Det finns inget sådant som ett botemedel mot cancer
De ultimata pessimisterna, den lättlurade folkmassan, tror att cancer aldrig har blivit botad! Och om ett cancerbotemedel fanns, skulle vi veta det vid det här laget, eller hur? (Eftersom våra forskare redan vet allt som är värt att veta…)
Strålning från trådlös teknik är harmlös
Det har Strålsäkerhetsmyndigheten och WHO tydligt klargjort.
Det finns inga andra icke-jordiska civilisationer eller varelser i vårt universum
Otroligt, vi är ”den enda intelligenta livsformen” som någonsin har existerat, tror de. Allt tal om icke-jord intelligens är bara en massa nonsens. Det var aldrig något liv på Mars heller.
Örter och växter har inget medicinskt värde
Det stämmer, bara en konventionell medicin kan ”behandla” dig, eftersom det är vad läkarna säger. Örter och växter har noll biologiskt värde utöver deras kalorier, hävdar de. … och så vidare, den ena villfarelsen efter den andra.

En godtrogen, verkar det, kommer att tro på nästan vad som helst om det kommer från en ”tillförlitlig” källa. Men samma godtrogna kommer att förkasta de verkliga sakförhållandena, om de inte kommer från av dem betrodda källor.

Hur sluta vara en godtrogen

Intressant är att många av de människor som är intelligenta och skeptiska tänkare idag var tidigare godtrogna människor vid många tillfällen. Det fanns en punkt där de helt enkelt ”vaknade” och medvetet började ifrågasätta världen omkring dem.

Intelligent, informerade skeptiker är de människor som ställer frågor som:
Varför tjugo olika gängse nyhetskällor rapporterar exakt samma nyheter, med exakt samma ord på exakt samma dag? Om de alla skulle undersöka och skriva sina egna nyheter, skulle då inte nyheter vara annorlunda i olika media?

Varför Wall Street får en multi-biljon dollar i räddningspaket från Washington, medan det amerikanska folket fortfarande är tvungna att betala skatt som innebär att skicka pengar till Washington? Om Washington kan magiskt skapa en biljon dollar över en natt, varför ska vi betala skatt då?

Varför USDA (motsvarar Jordbruksverket) nu aktivt samverkar med ett GMO-utsädesföretag (Monsanto) för att få godkännande av genetiskt modifierade frön, även utan några vetenskapliga bevis för deras säkerhet på lång sikt?

Om kvicksilver är ett av de mest giftiga ämnen som är känt hos modern vetenskap, varför är det fortfarande medvetet möjligt att föra in det i munnen på barn i form av ”Silverfyllningar”? Och varför kallas de ”silver” när det faktiskt innehåller mer kvicksilver än silver?

Varifrån fluorid som används för att fluorera allmänhetens vattenförsörjning verkligen kommer från? Och om fluor är så bra för människor, varför är det så farligt att hantera, och varför anses det vara en farlig kemikalie av ”Naturvårdsverket”?

Vad hände egentligen 9/11? Hur kunde WTC 7 kollapsa om det aldrig blev påkört av något flygplan? Varför sopade de bort spillrorna innan en ordentlig kriminalteknisk analys kunde utföras?

Är vacciner verkligen säkert? Var är studien som jämför vaccinerade barn med icke-vaccinerade barn? Hur kommer det sig att inte vaccinindustrin tillåter att sådana studier genomförs?

Varför verkar cancerbranschen mycket mer intresserad av behandling av cancer och att rekrytera cancerpatienter än att faktiskt bota cancer och få slut på epidemin? Varför vägrar branschen att tala om cancerframkallande kemikalier eller anti-cancer effekter av D-vitamin?

Varför är giftiga livsmedelstillsatser fortfarande tillåtna i livsmedel? Vad är den verkliga historien om aspartam och ”Livsmedelsverket”? Varför har myndigheten fördolt sötningsmedlet Stevia i så många decennier?

Varför ska den medicinska polisstaten nu använda vapen för att tvinga föräldrar att medicinera och vaccinera sina barn? I vilken typ av medicinska system är det nödvändigt att använda hot om våld för att tvinga till efterlevnad?

Varför bombade Clinton landet Sudan mitt i Monica Lewinsky krisen? Varför tillkännager Obama plötsligt Bin Ladins död i mitten av hans ”födelseattest” kris?

Varför har vi fortfarande DEA: s (”narkotikapolisen”) ”krig mot narkotika”, särskilt eftersom det finns gott om bevis för att kriget är ett totalt misslyckande som bara ökar knarket i fängelserna samtidigt som det faktiskt berikar knarkgäng med högre gatupriser?

Varför ska TSA fortfarande nå ner i våra byxor på flygplatserna, om bin Ladin nu är död? Var inte han hela anledningen till att vi skapade TSA och anställde 60 tusen säkerhetsagenter i första hand?

En intelligent, verkligt skeptisk tänkare skulle ställa dessa frågor (och många fler) som en naturlig del av grundläggande mänsklig nyfikenhet.
Men en godtrogen drar sig för att våga ställa sådana frågor.

Det är därför de godtrogna är mer än bara lättlurade: Det har ett fegt sinne. De är rädda att ställa frågor på egen hand, men samtidigt angriper de dem som har modet att stå upp och faktiskt ställer dessa frågor. De godtrogna klumpar ofta ihop sig i grupper, t ex den s k skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF), vars medlemmar ofta förekommer i kommentarsfälten under artiklar i tidningar och på Internet och där bespottar alla som förstått och delar med sig om hur lurade vi blir av ”makten”.

De flesta medlemmar i den konventionella pressen är naturligtvis dessa fega. Nästan alltid går de företagens ärenden och aldrig ställer de några tuffa frågor längre.

Vilka är några av de vaknade människorna?

Några av de människor som ställer intelligenta frågor om vår värld är bland andra:

Alex Jones http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel
Jeff Rense http://rense.com/
Charlotte Gerson http://gerson.org/gerpress/
Jonathan Landsman http://tv.naturalnews.com/jonathan_landsman.asp
David Icke http://www.davidicke.com/
Jesse Ventura http://www.jesseventura.net/
Gerald Celente http://www.geraldcelente.com/
Ron Paul http://www.ronpaul.org/
Robert Scott Bell http://www.robertscottbell.com/
Dr Andrew Wakefield http://torbjornsassersson.com/2011/01/andrew-wakefield-about-vaccinesand-autism/
Suzanne Somers http://www.suzannesomers.com/
Dr James Forsythe http://www.drforsythe.com/

Ser du ett mönster här?

Var och en av dessa personer har varit marginaliserade eller illvilligt attackerade och förtalade bara för att de valde att ställa intelligenta frågor om världen omkring dem. Nu håller jag inte med om varenda sak som sagts av var och en av dessa människor, men jag beundrar var och en av dem för att de har modet att ställa de frågor som behöver ställas, om vi ska gå vidare som samhälle (och civilisation).

Denna typ av människor representerar den fullständiga motsatsen till de godtrogna. De är i stället de ”sanna skeptikerna” i världen.

Anledningen till att de är brutalt attackerade är att vår värld är så genomsyrad av bedrägeri och konspiration som bara de godtrogna kan undgå att se. De som ifrågasätter status quo är inte bara irriterande för makten, de lever egentligen farligt eftersom den farligaste verksamhet du kan engagera dig i idag är att hjälpa andra att vakna till om vad som verkligen händer omkring dem.

Det är ett ”uppvaknande” som är så ytterligt föraktat av de nätverk av företag, regeringar och medialakejer, att de kommer att göra allt i deras makt för att förhindra någon form av allmänhetens uppvaknande från att alls äga rum.

Att galenskaper kan fortgå, trots allt, beror på människors tro på illusionen. Och det är så mycket lättare att styra samhället, naturligtvis, om folk bara tror på vad du än säger till dem.

Godtrogna utgör goda väljare och villiga slavar.

Men de är bromsklossar för en sund utveckling …Kategorier:Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: