Uppdatering gällande satelliter

Klicka för att komma åt Update-on-Satellites.pdf

27 mars 2021
Arthur Firstenberg

Onsdagen den 24 mars 2021 ökades antalet satelliter i låg bana runt jorden och datamängden de överför betydligt. På onsdag morgon (04:28 EDT, 8:28 UTC), lanserade SpaceX ytterligare 60 satelliter. På onsdag kväll (22:47 EDT, 14:47 UTC), lanserade OneWeb ytterligare 36 satelliter. Och människor som redan har satellitinternet från SpaceX på försöksbasis rapporterade en plötslig ökning av sin internethastighet på onsdagen till upp till 430 Mbps.

Detta kan förklara de rapporter jag börjar få om plötslig sjukdom som började på onsdag. Själv kunde jag inte sova alls på onsdagskvällen, och min kropp gjorde ont och jag hade klåda överallt. Jag var väldigt sjuk hela dagen på torsdagen och mår fortfarande inte bra. Jag har fått liknande rapporter från andra människor i USA, Kanada, Norge, Australien och Sydafrika. Jag skulle vilja ta reda på hur omfattande detta är. Vissa rapporterar att de inte har mår bra på ett par veckor, men att de plötsligt blev mycket sjukare på onsdagen eller onsdag kväll.

Svara på det här e-postmeddelandet om du har upplevt något liknande.

arthur@cellphonetaskforce.org

Nuvarande spelare och deras planer

Här är en lista över företag som aktivt planerar att starta och driva stora konstellationer av satelliter i låg bana runt jorden. Syftet med dessa satellitnät är att tillhandahålla internet- och / eller mobiltelefontjänster överallt på jorden, samt att underlätta Internet of the Things. Alla kommer att drabbas av fokuserade utstrålande strålar mot jorden från stegvisa antenner.

SpaceX
SpaceX, baserat i USA, har redan godkänt att driva 12 000 satelliter och har lämnat in ansökningar om 30 000 fler. Mer än 1 300 har redan lanserats. Åtminstone initialt är dessa satelliter endast för internet och kommer inte att kommunicera direkt med mobiltelefoner. Prenumeranter köper en liten takrätt och en WiFi-router. Betatest av uppskattningsvis 10 000 abonnenter finns redan i USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland och på Nya Zeeland pågår redan.

OneWeb
OneWeb, baserat i Storbritannien, har redan lanserat 148 satelliter och planerar att börja tillhandahålla tjänster efter att ha 250 satelliter i omlopp. Första tjänsten kommer att ske till nordliga latitudregioner, inklusive Storbritannien, Europa, Grönland, Kanada och Alaska. OneWeb planerar att tillhandahålla mobiltelefoner såväl som internettjänster. Prenumeranter kommer att köpa en liten användarterminal som fungerar som en liten cell som kan ansluta till vilken mobil enhet som helst i dess närhet. OneWeb har minskat sitt planerade antal satelliter från 49 000 till 7088. Det planerar inte att konkurrera direkt med SpaceX. Istället kommer de att marknadsföra sin tjänst till flygbolag, företag och regeringar.

Telesat
Telesat, baserat i Kanada, har ökat sitt planerade antal satelliter från 117 till 1 671. Det marknadsför också sin tjänst till företag. Dess kunder inkluderar kryssningsfartyg, flygbolag och regeringar. Telesat avser för sina satelliter att ersätta markbundna fibernät för fjärrkommunikation. ”Vi distribuerar i grunden ett stort rymdbaserat IP-nätverk i nät”, säger VD Dan Goldberg.

AST & Science
Detta företag, baserat i USA, designar sina satelliter för att kommunicera direkt med mobiltelefoner. Men istället för att sälja sin tjänst direkt till mobiltelefonanvändare, kommer den att samarbeta med befintliga leverantörer av mobiltelefontjänster, så att när en mobiltelefonanvändare reser utom räckhåll för alla mobiltelefontorn, kommer mobiltelefonens signal automatiskt att överlämnas till en . Även om detta företag inte planerar att ha så många satelliter som sina konkurrenter, kommer effektnivåerna för sina kommunicerande strålar att vara mycket högre. Tillämpningen på FCC specificerar en maximal EIRP (effektiv strålningseffekt) på upp till 79,2 dBW, eller mer än 83 000 000 watt per stråle.

Omnispace
Detta företag, som samarbetar med Lockheed Martin och den amerikanska militären, utformar också sina satelliter för att kommunicera direkt med mobiltelefoner. Dess broschyr skryter med att den kommer att ”möjliggöra sakernas internet i en massiv ny skala.” ”Omnispace är hedrad över att ha valts ut för att arbeta med US Navy och Marines för att visa 5G-förmåga från rymden”, säger Campbell Marshall, vice president för regeringen och internationella marknader i en intervju den 15 mars 2021. Omnispace har en experimentell licens från FCC och har inte avslöjat hur många satelliter den planerar att använda.

Amazon
Amazons ansökan om att driva 3 236 satelliter godkändes av FCC i juli ifjol. Liksom SpaceX planerar den att sälja små användarterminaler till sina kunder för montering på hustak och fordon.

Lynk
Liksom Omnispace och AST & Science designar Lynk sina satelliter för att kommunicera direkt med mobiltelefoner. Liksom AST & Science har Lynk en experimentell licens från FCC och har inte avslöjat hur många satelliter den planerar att använda.

Facebook
Facebook planerar att lansera en konstellation av små satelliter på 150 pund, såkallade cubesats. Den har också en experimentell licens från FCC och har inte avslöjat hur många satelliter den planerar att använda.

De senaste 15 nyhetsbreven, inklusive detta, är tillgängliga för nedladdning och delning på nyhetsbrevssidan för arbetsgruppen för mobiltelefoner.
Några av nyhetsbreven finns också där på
tyska, spanska, italienska och franska.

 
 
Arthur Firstenberg
P.O. Box 6216
Santa Fe, NM 87502
USA
phone: +1 505-471-0129
arthur@cellphonetaskforce.org
March 27, 2021


Kategorier:Hälsa, Media, Naturen, naturförstöring, Rättsstat, Rymden, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: