Bill Gates har sitt eget Jeffrey Epstein-problem

Bill Gates Met With Jeffrey Epstein Many Times, Despite His Past - The New  York Times

På Jeffrey Epsteins herrgård på Manhattan 2011, från vänster: James E. Staley, då en ledande JPMorgan-chef; fd finansminister Lawrence Summers; Mr. Epstein; Bill Gates, Microsofts grundare; och Boris Nikolic, som var Bill and Melinda Gates Foundations vetenskapliga rådgivare

Med en personlig förmögenhet som överstiger 100 miljarder dollar är Microsofts grundaren Bill Gates antingen den näst eller den tredje rikaste mannen i världen, beroende på dag. Bill Gates vänner och bekantskap bestämmer också uppfattnings-utmanande rikedomen: Warren Buffett, vars rikedom Forbes pekar på är blygsamma 82 miljarder dollar, och tillhör en av dem.

Buffett och Gates är tillsammans förmodligen på förnamnsbasis de rikaste av Amerikas superrika. År 2010, som Reuters rapporterade vid den tiden, tillbringade de tillsammans med Gates hustru Melinda större delen av året i möten med ”ett par dussin rika amerikaner” för att förmå dem att ge bort av sin rikedom.

Rika människor känner andra rika människor. Detta är ett faktum. Om du någonsin behövde träffa orimligt förmögna människor, skulle Bill Gates vara en person att känna till.

Kanske personen att känna. Det är därför Gates logiska grund för att träffa dömda sexförbrytaren och påstådda barnsexhandlaren, Jeffrey Epstein, som hängde sig i en fängelsecell på Manhattan den 10 augusti – att Epstein ”kände många rika människor” av vilka Gates kanske också ville träffa för pengar, som Gates berättade för The Wall Street Journal i en intervju som publicerades på tisdagen – den skapar fler frågor än den ger svar på.

Gates intervju innehåller också ett påstående som motsägs av en stor nyhet (och väl underbyggd) New York-artikeln som publicerades under helgen, efter att Gates WSJ-intervju anfördes, men innan den publicerades – och den är bara det senaste i utvecklingen i vad som nu pågår och det växande Epstein-problemet för den fd Microsoft-ordföranden.

I mitten av augusti var CNBC den första som rapporterade att Gates hade ett möte i New York med Epstein redan år 2013, flera år efter att Epstein avtjänat sitt ökända 13-månaders fängelsestraff för att enträget ha bett om en minderårig prostituerad.

Gates verkar ha blivit utsliten av denna ”aggressiva lobbykampanj” som genomfördes av Epstein, som anlitade vänner och affärsassistenter för att övertyga Microsofts grundare om att ta mötet.

Kirby Sommers author, feminist, sex slave survivor Twitterissä: "Bill Gates  and Jeffrey Epstein flew together in Jeffrey's Lolita Express. As per the  records they took a journey from New Jersey's Teterboro Airport

Det fungerade. Paret ”diskuterade filantropi”, vilket CNBC rapporterade. Gates flög också minst en gång på ett av Epsteins flygplan – men inte på den ökända ”Lolita Express”, som planet enligt uppgift använde för att skicka minderåriga flickor till Epsteins privata ö i Karibien.

O oro etl SF" Former Advisor to Bill Gates, Boris Nikolic, also happens to  be executor to Jeffrey Epstein's Will small world 11:15 PM 7/26/20 Twitter  Web App 1,631 Retweets and comments 1,780 Likes - iFunny :)

Men det var inte allt. Strax efter att Epstein begick självmordet genom att hänga sig i den federala arresten medan han stod åtalad för federal sexhandel, avslöjades det att Boris Nikolic, Gates tidigare vetenskapsrådgivare, utnämnts till testamentsexekutor för Epsteins testamente. Nikolic förnekade häftigt något samband.

Ronan Farrow Excoriates Publisher Over Woody Allen Memoir, Immediately  Severs Ties | Vanity FairOch sedan, under helgen, vred Ronan Farrow (bilden) upp värmen på Gates och rapporterade i The New Yorker att det var Epstein som ”regisserade” eller ”rekommenderade” att Gates donerade 2 miljoner dollar till MIT Media Lab, vars direktör sedan dess har avgått.

The anatomy of Bill Gates' Jeffrey Epstein-facilitated MIT donations - Axios

MIT Media Lab director Joi Ito resigns after alleged Jeffrey Epstein  cover-up(Joi Ito, MIT Media Labs direktör, bilden)

Enligt The New Yorker verkade Gates folk karakterisera den tidigare Microsofts ordförandens relation med Epstein som ett slags bekantskap som inte innebar någon form av ekonomisk rådgivning. ”Inget påstående om att Epstein riktade några programmatiska eller personliga bidrag för Bill Gates är helt falskt”, sade en talesman till tidningen.

På tisdagen publicerade WSJ en längre intervju med Gates där han blev tillfrågad om sitt förhållande till Epstein.

”Jag träffade honom. Jag hade ingen affärs- eller vänskapsrelation med honom. Jag åkte inte till New Mexico eller Florida eller Palm Beach eller något av det, säger Gates till WSJ.

”Det fanns människor runt honom som sa” hej, om du vill samla in pengar för global hälsa och få mer filantropi, känner han många rika människor.”

Gates var snabb med att distansera sig från Epsteins ökända vanor, även om han erkände att han kände till om dem – och ja, de var ett typiskt problem.

”Varje möte där jag var med honom var möten med män”, berättade Gates för tidningen. ”Jag var aldrig på några fester eller något liknande. Han donerade aldrig några pengar till någonting vad jag känner till”.

Proof (Archived Original Letter): Bill Gates Lied to the New Yorker, BBC  and Others About Connection of MIT Money to Mr. Jeffrey Epstein and Their  Close Relationship | Techrights

E-postmeddelanden mellan tjänstemän vid MIT som erhållits av The New Yorker indikerade på att Gates gåva på 2 miljoner dollar till Media Lab i oktober 2014 var ”regisserad” av Epstein, vars namn trots allt inte listades som ”drivkraften” för gåvan på grund av hans kriminella meritlista.

Önskar vara anonym,” skrev en annan MIT-tjänsteman.

Les Wexner (L) and Victoria's Secret model Stella Maxwell at the 2016 Fragrance Foundation Awards presented by Hearst Magazines in New York City.
Les Wexner (t vä) och Victoria’s Secret-modellen Stella Maxwell vid Fragrance Foundation Awards 2016 som presenterades av Hearst Magazines i New York City.


Källan till Epsteins egen rikedom, uppskattad till 577 miljoner dollar enligt hans testamente, är fortfarande oklar. Han är känd för att ha hanterat pengar för miljardärer, men verkar ha spenderat det mesta av de senaste decennierna med att bereda en favör hos olika mäktiga och rika människor – värva och ordna med donationer, upprätthålla relationer med Bill Clinton och Donald Trump – för att gynna förmåner med andra också mycket rika och mäktiga människor, sådana som Bill Gates.

Det låter vettigt men varför behövde Epstein Bill Gates? Det låter mycket mindre förnuftigt varför Bill Gates behövde Jeffrey Epstein – en dömd sexförbrytare med andra kända allvarliga karaktärsfel (ett mycket trevligt sätt att beskriva någon anklagad, trovärdigt för seriepedofili).

Gates måste ännu redogöra tillräckligt för detta förhållande, och om fler detaljer sipprar ut som också strider mot hans version av händelserna, kommer hans simulering att bli alltmer misstänksam.Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , , , , ,

%d bloggare gillar detta: