Gene Decode: DUMB-avkodning Nederländerna,Provinsen Groningen, Del 2

25 mars 2021
Gene Decode
www.blessed2teach.com

Huvudstad: staden Groningen

 

Vapenskölden

Provinshuset i staden Groningen

Groningen under guldåldern med omgivande fästningar

Provinsen Groningen:

Delfzijl: stad Delfzijl och dess omgivning: delar av Atlanten

Termunten: Marin luftfartygsbatteri:

Delfzijl:

Muzeeaquarium Delfzijl:

MuzeeAquarium har sitt ursprung i ett museum som stod i Delfzijl på 1930-talet: Museum for Overseas Trade Relations. Det är knappast synligt idag att Delfzijl ursprungligen var en befäst stad för att försvara havslåsen. Men i museet finns en modell som gör att de tidigare konturerna av staden syns igen. Det marina akvariet är inrymt i en original ammunitionsbunker från Andra världskriget.

Holwierde: lite mer norrut

Totalt 7 bunkrar:

Därefter diskuterar vi platserna som sammanfaller med Raspberry Shake-aktiviteten:
Mer väster om provinsen hittar vi Zoutkamp, ​​militärisk till naturen och ett område laddat med symbologi.

Militärbas: Willem Lodewijk van Nassaukazerne & OT Marnewaard

Ulrum:

Hendrik de Cockschool:

Från Lauwersoog hittar vi färjan till Wadden Islands Ameland och Schiermonnikoog, med delar av Atlanten:

Schiermonnikoog:

Bunker Wassermann

Wassermann ligger på Prins Bernhardweg, i riktning mot Marlijn-strandpaviljongen. Denna bunker är en del av Atlantikwal och härrör från andra världskriget.

Ameland:

Försvar över ön Ameland:

Eemshaven har en färja som går till den tyska ön Wadden Island Borkum, också en del av Atlanten:

Eemshaven:

I närheten i Roodeschool:

Natos ammunitionsbunker

Och mellan Eemshaven och Delfzijl; Nansum:

Delfzijl länkar direkt till staden Groningen, precis som Eemshaven gör.

Staden Groningen, listad som en befäst stad, är också laddad med symbologi, har en enorm DUMB under sig: ingång från skolan nedan. (Bilder nedan sammanfaller med aktivitet på Raspberry Shake) Hanzehogeschool:

I centrum av staden kan du tydligt se symbolen för House of Orange:

Groningen museum:

University Medical Center Groningen, den här är enorm och kallas ofta en stad i staden. Spelar också en viktig roll i covid-bluffen: det är här människor sätts i karantän när dessa inte kan garanteras hemma:

Martini Hospital:

Verlengde Heereweg: Van Mesdagkliniek

Detta är ett tidigare fängelse, nu en TBS-klinik: TBS-åtgärden med obligatorisk omvårdnad åläggs personer som har psykiatriska och ofta missbruksproblem och som har begått ett allvarligt brott (delvis) på grund av dessa problem.

Nationella universitetet i Groningen:

I centrum av staden kan du tydligt se symbolen för House of Orange:

Söder om Groningen: Flygplats Eelde

Hotel Prinsenhof:

Ommelanderhuis
Heveskesklooster var klostret i Oosterwierum som stod här fram till 1500-talet. Oosterwierum-klostret var ett Johannieter-kommanderi. De flesta bosättningarna i Johanniter i Nederländerna såg mer ut som välsorterade gods än faktiska klostersamhällen. Klostret hade också ett fristadshus i staden Groningen i Schoolstraat, som senare blev Ommelanderhuis.

Under V&D finns ett skydd kvar från kylan

Och även här: Sociale Zaken en Werklantheid

Boertange: listad som befäst stad


Fort Bourtange

Fort Bourtage är ett fort i byn Bourtange, Groningen, Nederländerna. Det byggdes på order av William den Tyste och fullföljdes 1593.  Dess ursprungliga avsikt var att kontrollera den enda vägen mellan Tyskland och staden Groningen, som kontrollerades av spanjorerna under 1700-talens krig. Wikipedia
Typ: Fort
Öppet för allmänheten: Ja
Byggt: 1593

En intressant video finns på följande webbplats: bourtange.nl

År 1580, under den holländska revolten, följde staden Groningen den norra stadhållaren Rennenberg i sitt val för Spanien. Staden levererades sedan från Tyskland via en väg på sandryggen (tange) som ledde genom Bourtanger-träsket.
För att blockera denna försörjningsväg beordrade William of Orange Superior Diderick van Sonoy att bygga en ramp på vägen. Efter hans död fortsatte arbetet av Willem efterträdare och brorson Willem Lodewijk van Nassau (den äldste sonen till hans bror Jan VI den äldre). År 1594 blev Bourtange fästning en del av gränsförsvaret för de tre norra provinserna Groningen, Friesland och Drenthe.
Fästningen förbättrades 1665 under första Münster-kriget och 1672 under andra München-kriget. 1742 nådde fästningen sin största utsträckning.
En slående egenskap hos Vesting Bourtange är dess form, nämligen en femkant. De 14 lindarna på marknadstorget placerades ursprungligen längs sidorna av mitten i pentagramet.

Ter Apel:

Asylcenter, tidigare Nato-terräng (Tau-korset)

Oudeschans: listad som en befäst stad

Den första ockupationen på platsen för Oudeschans uppstod när i mitten av 1500-talet byggdes en sida i Westerwoldse Aa. År 1593 byggde greve Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg en fästning runt sidan.
År 1672, under nederländska kriget, fanns det många strider runt byn. Först fångades Oudeschans av trupperna från biskopen i Münster Bernard von Galen. Redoubt återfångades sedan för staden Groningen av Carl von Rabenhaupt.

Appingedam

Tidigare baracker

På webbplatsen nedan kan du hitta mycket information om Johannieterorden:
De-johanni-e-ter-orde-in-Nederland
Översiktskartan över de nederländska kommandörerna av St. John-ordningen visar tre platser i provinsen Groningen:
– Warffum;
– Wijtwerd;
– Oosterwierum.

Warffum:

Kyrkan, som ligger på en hög, var hem för ett Johannieter-kloster (kommanderi) som revs efter reformationen.

Oosterwijtwerd
På högen står Mariakerk, en av de första kyrkorna i provinsen Groningen som byggdes helt av tegel. Kyrkan kan dateras från andra hälften av 1100-talet eller från omkring 1237, enligt den drokronologiska forskning om huven.

Ursprungligen var kyrkan tillägnad Maria och det var en viktig Maria-pilgrimsfärdsplats.

Oosterwierum

Heveskesklooster är en hög i kommunen Eemsdelta i den holländska provinsen Groningen.
Namnet Heveskesklooster togs i bruk först på 1800-talet. Namnet hänvisar till klostret Oosterwierum som stod här fram till 1500-talet. Oosterwierum-klostret, ett Johannieter-kommanderi, bestod av två kyrkliga byggnader. Det nämns först 1319 och grundades antagligen inte mycket tidigare. De flesta bosättningarna i Johanniter i Nederländerna såg mer ut som välsorterade gods än faktiska klostersamhällen. Klostret tillhörde gårdar upp till Hoeksmeer nära Garrelsweer och det hade också ett fristadshus i staden Groningen i Schoolstraat, det senare Ommelanderhuis. Klostret förstördes av eld 1586 under Åttioårskriget. De gotiska kyrkorna i provinsen visar ett intressant mönster:


Del 1 om Nederländerna (Holland) finns här: https://bakomkulisserna.biz/2021/03/23/gene-decode-nederlanderna-holland-hem-for-toppen-av-kabbalen/Kategorier:Media, Rättsstat, Uncategorized, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: