Parkeringsavgifter införs i hela Malmö

Malmö 25-3-2021

Andreas Schönström, tekniska nämndens ordförande (S), Malmö Stad | Business  Arena
Till Andreas Schönström, S-ordf. i Tekniska nämnden samt andra s k ”ansvariga” politiker i Malmö

Tydligen så är man på väg att införa P – taxa dygnet runt i hela Malmö med början i Gamla staden, Slussen, Värnhemstorget och Ellstorp.

Därefter följer resten av Malmö.

Jag tycker det är djupt orättvist att ni även tydligen kommer att införa detta i dom s k utsatta och segregerade områdena där ekonomiskt svaga s k flyktingar och invandrare är bosatta samtidigt som ekonomiskt starka villaägare kan parkera helt gratis i sina garage eller på sina villatomter.

P-taxa dygnet runt införs i hela Malmö - Sydsvenskan

Parkeringsavgifter - Malmö stad

Tar mig själv som exempel, jag har tvåbilsgarage och plats på tomten framför garaget för två bilar där jag kan parkera gratis hur länge som helst utan att riskera böter. Detta är en oerhörd förmån som jag och andra villaägare har jämfört med dom som måste parkera på gatan i dom utsatta och segregerade bostadsområdena. Därför anser jag att ni borde införa en kommunal förmånsbeskattning av dom villaägare som har det på ovanstående sätt och denna förmånsbeskattning skall då uteslutande gå till att finansiera gratisparkering dygnet runt i dom utsatta och segregerade områdena som t ex Rosengård, Rosengård by the sea (Limhamn), Seved, Holma, Kroksbäck, Augustenborg, Persborg, Fosie, Hermodsdal , Nydala, Lindängen m fl.

Vid närmare eftertanke så är ju nästan hela Malmö ett s k utsatt och segregerat område men det är ju bara så det ser ut idag och inte mycket att göra åt.

Hur som helst så är jag övertygad om att så gott som samtliga som bor i villor i Malmö är för mitt förslag och gärna går med på att bli kommunalt förmånsbeskattade för sina möjligheter att parkera gratis till förmån för sämre bemedlade Malmöbor som i huvudsak är komna hit p g a att dom har fått fly undan förföljelse och tortyr i sina hemländer.

Du Andreas Schönström bor ju själv i villa och har säkerligen möjligheter liksom jag att parkera familjens bilar gratis på villatomten och jag kan väl inte tänka mig att du skulle ha något emot en kommunal förmånsbeskattning av denna möjlighet och på så sätt visa att du är solidarisk och för jämlikhet och rättvisa samt alla människors lika värde. Eller?

Norra Grängesbergsgatan förvandlas till festivalområde - Sydsvenskan
Norra Grängesbergsgatan

Vill härmed också passa på att beklaga den häxjakt som polisen utförde i tisdags genom en stor insats på Norra Grängesbergsgatan här i Malmö.

Denna gata är ju vida berömt för att härbärgera ett stort antal firmor där det i princip bara jobbar s k flyktingar och invandrare och där ett stort antal av dessa är s k papperslösa och andra som vistas i landet illegalt.

Nu var det inte bara polisen som var där och trakasserade dessa stackars människor utan även personal från Kronofogden, Arbetsmiljöverket, Räddningstjänsten och Malmö stads miljöförvaltning var med.

Fem människor greps under insatsen och två anhölls senare misstänkta för grovt penningtvättsbrott och efter kontroll så anträffades en mycket stor summa kontanter som misstänks härröra från brottslig verksamhet.

Polisen gjorde också beslag av bilar och misstänkt stöldgods och mindre mängder narkotika och det sammanlagda värdet av beslagen värderas till flera miljoner.

Att på detta sätt trakassera och förfölja hårt arbetande flyktingar, invandrare, papperslösa oavsett om dom är illegala eller inte tycker jag är beklagligt.

Polisen och andra myndigheter borde istället inrikta sig på att t ex lappa felparkerade bilar i dom delar av staden där det bor välbeställda svenskar.

Norra Grängesbergsgatan är en stolthet att visa upp för omvärlden och den måste så förbli genom att man gör denna gata till en frizon för dylika insatser från myndigheternas sida.

Norra Grängesbergsgatan är ett praktexempel på hur mångkulturen kan förvandla en gata från att vara tråkigt svensk genom att bli ett eldorado för all kriminell verksamhet i alla dess former samt ett fantastiskt exempel på hur det kan gå när alla former av statlig och kommunal kontroll lyser med sin frånvaro.

Vill du se mångkultur och verkligt fri företagsamhet  när den är som bäst så rekommenderar jag ett besök där.

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. Att dra slutsatsen att alla villaägare är rika och därför ska betala en kommunal förmånsbeskattning är inte rättvist. Många villaägare är fattigpensionärer och betalar dessutom fastighetsskatt. Där ska väl i rimlighetens namn ingå den parkeringsskatt som medföljer en fastighet.

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: