Tryggad försörjning

2021-03-24

Carl Bildt får toppjobb på WHO | SvD

Carl Bildt har för mig alltid framstått som en av många politiker som alltid oberoende av vad dom har gjort eller inte gjort har sin försörjning tryggad hela livet ut. Alltid dyker det på något konstigt sätt  upp nya välbetalda uppdrag.

Kan vara en bild av text

Nu får Carl Bildt ett toppjobb inom WHO, Världshälsoorganisationen, där han skall vara s k särskilt sändebud för ACTA som är ett projekt inom WHO för att påskynda utvecklingen och tillgängliggörandet av vaccin, behandling och diagnostik , skriver Regeringskansliet.

För mig låter detta som ett praktexempel på ett hastigt påhittat jobb för just Carl Bildt som kanske för tillfället inte har något välbetalt uppdrag eller jobb på gång. Att Regeringskansliet är inblandat stärker i varje fall mina misstankar om att det är på det viset.

Särskilt sändebud betyder med all säkerhet många fina resor och vistelser på lyxhotell med åtföljande traktamenten och andra förmåner.

Vad lönen ligger på förtäljer inte artikeln men den är nog så väl tilltagen så att Carl Bildt och hans hustru även i framtiden kan bo kvar i sitt slott i Italien.

Med tanke på att hans fru säkerligen också har en väl tilltagen pension från sin tid som EU-parlamentariker så lär det inte gå någon nöd på herrskapet.

Jag minns fortfarande när Carl Bildt var riksdagsledamot på 90 – talet och han fick ett uppdrag från FN att vara fredsmäklare i Balkankriget.

Han var inte i riksdagen en enda dag på närmare ett år men hade givetvis kvar sitt riksdagsarvode samtidigt som han hade lön från FN.

Carl Bildt om oron över vår samtid: ”Brutalisering av offentliga samtalet är väldigt illa” - tv4.se

I samband med detta så var han här i Malmö för att signera sin  nyskrivna bok på NK-huset och jag åkte dit bara för att ställa frågan om han tyckte att det var i sin ordning att ha fullt riksdagsarvode utan att vara närvarande en enda dag.

Svaret jag fick var  att nu var det boken det gällde och inte något annat!

Som sagt, det gäller att ha försörjningen tryggad på något sätt.

Sandor HeroldKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, ,

3 svar

 1. Det finns ingen president i USA, för det var ett maktövertagande genom kriminell manipulation med val samt enorm korruption i rättsapparaten = en statskupp. Den sista presidenten i USA var Trump, och nu styr självutnämnda bedragarna.
  Calle Bild är en av dessa bedragare i den globala gänget … som generöst belönas ….

  Gilla

  • Det är INTE bedragarna som styr just nu, utan det gör militären enligt konstitutionen. Joe Biden dog redan för 2 år sedan, så den vi ser idag är en skådespelare, dubbelgångare eller en CGI-manipulation.

   Gilla

 2. Carl Bildt, en av globalisternas lilla horor sällar sig åter till en terrororganisation.

  WHO har en rad skandaler bakom sig som rör korruption. Under svininfluensakampanjen 2009 kom det fram att deras rådgivare var konsulter från läkemedelsföretaget Glaxo Smith & Klein (GSK) som avslöjats och bestraffats i omgångar för korrupta insatser bland annat i Kina. Det ledde till att WHO förlorade bidrag och höll på att gå omkull. Men WHO är en alldeles för viktig institution för att gå förlorad. För vem kan man då undra? Taktiken att göra sig oersättlig ingår i maktens agenda.

  Tedros Adhanom Ghebreyesus som är WHO:s generaldirektör är medlem i en marxist-leninistisk etiopisk politisk terrorgrupp TPLF och han listades som terrorist i samband med kidnappning av dissidenter och övergrepp på den egna befolkningen. Kommunistkina gav stöd till förslaget att denne Tedros skulle bli chef för WHO 2017, även fast han inte var utbildad till läkare. Han hade lyxen av att resa runt om i världen och be regeringar att rösta in honom som generaldirektör för WHO. Samtidigt som de män och kvinnor som han och hans TPLF-grupp höll fångna i tortyrkamrar. Det var anledningen till att etiopier runt om i världen protesterar mot Tedros Adhanom, men WHO brydde sig knappast om detta.

  Föregångare på platsen som WHOs ordförande var Dr Margaret Chan, från Kinesiska Folkrepubliken, hon satt två sejourer mellan 2006-2017. Hon var således med om Svininfluensaskandalen 2009 då WHO avslöjades för omfattande korruption. Dr Margaret Chan lyckades så småningom återupprätta WHO och hade sannolikt en del att säga till om rörande tillsättning av efterträdare i WHO. Så man kan se Tedros Adhanom som en fortsättning på Kinas (och därmed den totalitära diktaturens) maktställning i WHO.

  Styrkan i WHOs mediekampanjer där Coronaviruset använts för att stärka greppet om jordens länder och befolkning påminner något om hur Tedros Adhanom i Etiopien lade upp strategier och riktlinjer för polisstat och diktatur. Detta virus är jämfört med årliga säsonginfluensor och det lindrigaste under de senaste 6 åren. Ändå har WHO lyckats skrämma upp befolkningen till näst intill panik och förmått stater att införa karantän och isolering som i praktiken är ett grundskott i världens ekonomier, mänskliga rättigheter och demokratier.

  Utifrån hälsosynpunkt är det destruktiva med denna karantän att det förhindrar den flockimmunitet vi bygger upp genom att umgås. Denna karantän sänker istället immuniteten och utsätter oss för värre smittorisker. Nästa steg i strategin är logiskt sett tvångsvaccination. I sin förlängning ett utvecklat kontrollsamhälle och polisstat.

  Tedros Adhanom lärde sig hur man styr med rädslan som vapen och nu har hela världen fått känna på det. Hur kan vi acceptera en mördare på en hög position i WHO. Tedros Adhanom Ghebreyesus kritiseras över hela världen för att vara ansvarig för miljontals etiopiers död, varav många sattes i fängelse, torterades och misshandlades.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: