Fantastiske Tusse

Malmö 14-3-2021

Tusse - Voices - Sweden 🇸🇪 - National Final Performance - Eurovision 2021  - YouTube

Nu öses det beröm  över Tousin ”Tusse” Chiza från alla håll och kanter för hans insats och seger i Mellofinalen.

Jag vet inte vad han sjöng eller hur han sjöng eftersom jag inte sett något av Mello för  dylika tillställningar intresserar mig inte alls.

Men att Tusse är fantastisk råder det inget tvivel om men det är p g a andra orsaker.

Googlar man på hans namn så dyker det upp artiklar där man kan läsa att han kommer från Kongo – Kinshasa och att han är född 2002 och kom till Sverige vid 5 års ålder som s k ensamkommande barn.

Det är mer än fantastiskt att Tusse kunde ta sig hit till Sverige helt på egen hand från mellersta Afrika när han bara var fem år gammal när andra inte så fantastiska femåringar knappt hittar hem från andra sidan gatan i villakvarteret där dom bor.

Eller kan det vara så att hela storyn om ensamkommandet är påhittad och att Tusse togs hit av s k flyktingar som vid ankomst till Sverige helt felaktigt påstod att Tusse var deras biologiska barn. Detta ligger nära till hands eftersom man på nätet kan läsa att Tusses mamma är död och fadern är kvar i Kongo – Kinshasa.

Än så länge skall man kanske tillägga eftersom fadern med all sannolikhet snart är här som s k anhöriginvandrare och om Tusse har syskon så kan det bli många fantastiska Tussar till som vi kanske får njuta av. Tänk er en hel sånggrupp under namnet The Tusses! Dom som såg Mello kunde ju även njuta av fler mörkhyade sångare som gick under namnet The Mamas och som man svårligen kunde missa och då tänker jag i första hand inte på deras sång utan på något helt annat.

Eftersom Tusse verkar vara en pratglad oblyg typ så tycker jag att han skulle kunna berätta sanningen om hur han kom till Sverige och vem eller vilka det var som tog hit honom.

Han må vara fantastisk men så j – a fantastisk att han vid fem års ålder kunde ta sig från Kongo – Kinshasa  till Sverige tror jag inte att han är. Det är något lurt med fantastiske Tusse och hans resa från Afrika.

Precis som Tusse så kom jag till Sverige när jag var knappt fem år och jag kom inte som ensamkommande utan tillsammans med mina föräldrar som bussades hit från Österrike av svenska Röda korset. Jag är alltså inte fantastisk!

Sandor Herold, MalmöKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

%d bloggare gillar detta: