Jordens magnetfält försvagas mellan Afrika och Sydamerika, kraschar bärbara datorer och stör satelliter

March 4, 2021
https://humansarefree.com/2021/03/earths-magnetic-field-is-weakening-between-africa-and-south-america-crashing-laptops-disrupting-satellites.html

Jordens magnetfält försvagas mellan Afrika och Sydamerika och stör satelliter och rymdfarkoster. Forskare som studerar fenomenet som kallas South Atlantic Anomaly (SAA) säger att jordens magnetfält håller på att vända.

earth’s magnetic field is weakening between africa and south america, crashing laptops & disrupting satellites

NASA har rapporterat att moderna bärbara datorer har kraschat när rymdfärjeflygningar passerade genom avvikelsen. Sydatlantiska anomalier tros vara orsaken till misslyckandena i Globalstar-nätverkets satelliter 2007.

Förra gången en ”geomagnetisk vändning” ägde rum var för 780 000 år sedan.

Med hjälp av data som samlats in av Europeiska rymdorganisationens (ESA) svärmkonstellation av satelliter noterade forskare att området för anomali minskade i styrka med mer än 8 procent mellan 1970 och 2020.

”Det nya, östra minimumet av den sydatlantiska anomalin har dykt upp under det senaste decenniet och de senaste åren utvecklats kraftigt”, säger Jürgen Matzka, från tyska forskningscentret för geovetenskaper.

”Vi är väldigt lyckliga att ha svärmsatelliterna i omloppsbana för att undersöka utvecklingen av den sydatlantiska anomalin. Utmaningen är nu att förstå processerna i jordens kärnan som driver avhandlingens förändringar.”

En möjlighet, enligt ESA, är att försvagningsfältet är ett tecken på att jordens magnetfält håller på att vända, varigenom nordpolen och sydpolen växlar.

Förra gången en ”geomagnetisk vändning” ägde rum var för 780 000 år sedan, och vissa forskare hävdade att nästa är försenad. Sådana evenemang äger vanligtvis rum vart 250 000 år.

the south atlantic anomaly has been captured by the swarm satellite constellationDen sydatlantiska anomalin har fångats av satellitkonstellationen Swarm (Division of Geomagnetism, DTU Space).

Följderna av en sådan händelse kan vara betydande, eftersom jordens magnetfält spelar en viktig roll för att skydda planeten från solvindar och skadlig kosmisk strålning.

Telekommunikations- och satellitsystem är också beroende av att den fungerar, vilket tyder på att datorer och mobiltelefoner kan uppleva svårigheter.

Den sydatlantiska anomalin orsakar redan problem med satelliter som kretsar kring jorden, varnade ESA, medan rymdfarkoster som flyger i området också kan uppleva ”tekniska störningar”.

Den sydatlantiska anomalin är av stor betydelse för astronomiska satelliter och andra rymdfarkoster som kretsar runt jorden på flera hundra kilometers höjd; dessa banor tar periodvis satelliter genom anomalin och utsätter dem för flera minuters stark strålning, orsakad av de fångade protonerna i det inre Van Allen-bältet.

a cross sectional view of the van allen radiation belts, noting the point where the south atlantic anomaly occursEn tvärsnittsvy av Van Allen-strålningsbanden och noterar den punkt där den sydatlantiska anomalin uppträder.

Den internationella rymdstationen, som kretsar med en lutning på 51,6 °, kräver extra avskärmning för att hantera detta problem. Hubble-rymdteleskopet tar inga observationer när de passerar genom SAA (South Atlantic Anomaly) .

PAMELA-experimentet upptäckte antiprotonnivåer som var större än förväntat medan de passerade genom SAA.

Detta antyder att Van Allen-bältet begränsar antipartiklar som produceras genom växelverkan mellan jordens övre atmosfär och kosmiska strålar.

NASA har rapporterat att moderna bärbara datorer har kraschat när rymdfärjflygningar passerade genom avvikelsen.

I oktober 2012 upplevde rymdskeppet SpaceX CRS-1 Dragon kopplat till den internationella rymdstationen ett övergående problem när det passerade genom anomalin.

Astronauter påverkas också av denna region, som sägs vara orsaken till märkliga ”fotograferingsstjärnor” (fosfener) som ses i astronauternas synfält, en effekt som kallas kosmiska strålvisuella fenomen.

Att passera genom Sydatlantiska anomalier tros vara orsaken till misslyckandena i Globalstar-nätverkets satelliter 2007.

SAA tros ha startat en serie händelser som ledde till förstörelsen av Hitomi, Japans mest kraftfulla röntgenobservatorium.

Avvikelsen inaktiverade tillfälligt en riktningsmekanism, vilket fick satelliten att förlita sig enbart på gyroskop som inte fungerade ordentligt, varefter den snurrade sig isär.Kategorier:Rymden, Uncategorized

Etiketter:, ,

4 svar

 1. -”det dödliga spanska influensaviruset återupplivades på 1990-talet av forskare som grävde upp lik begravda 1918 i permafrost i norra Kanada. Den kommande fågelinfluensan är utan tvekan en vapenform av detta virus som ska användas i avfolkningsprogrammet som allmänt publiceras av Royal Institute of International Affairs, Bertrand Russell Society, Fabian Society och FN: s befolkningsavdelning.”

  Gilla

 2. Med ena hand förstör de miljö och förorenar globalt med andra hand inför de plan-Pandemi för att mörda mänskligheten och skapa vaccinerade med nano-gifter-GMO för att förstöra mänsklig DNA och skapa zombier som de sedan utlyser som omänskliga och skall tvinga resten av mänskligheten att slakta de som psykopat-ledning själva injicerade etc.
  The Dorset Biological Warfare Experiments 1963-75
  https://www.nr23.net/govt/spray.htm

  Gilla

 3. De leker med HARP, ECHELON ets…. till ingen nytta, utan bara att förstöra och förslava för stunden – degradera
  Har den nya världsordningen tagit över Amerikas fria vilja, vilket gör att människor inte kan tänka för sig själva?
  https://cuttingthroughthematrix.com/articles/Alan_Watt_Article_by_Greg_Szymanski.html

  Gilla

%d bloggare gillar detta: