RAPPORT: Jared Kushner ingår inte längre som en del av president Trumps politiska krets

TOM PAPPERT    
March 4, 2021

https://nationalfile.com/report-jared-kushner-is-no-longer-part-of-president-trumps-political-orbit/

En rapport från det ofta opålitliga CNN hävdar att president Donald Trump har avsatt Jared Kushner, mannen till sin dotter Ivanka Trump, från sin politiska bana. Detta följer efter år av republikaner som ifrågasätter huruvida den vänstervridna svärsonen, som kämpade för fredsavtalen i Mellanöstern och reformen om straffrättsliga rättigheter under sin tid i Trump-administrationen, verkligen delade sin svärfars America First-vision.

Enligt det vänstervridna kabelnätverket var Kushner ”inte särskilt på listan över rådgivare som hjälpte den tidigare presidenten” under dagarna fram till president Trumps CPAC-tal. ”Kushner, som tidigare fungerat som chefsrådgivare-cum-micromanager med långtgående ansvar och hade virtuell carte blanche, har kastats ut”, säger flera personer som arbetat nära Kushner i Vita huset eller är bekanta med hans tänkande och berättade för CNN om bakgrunden för att upprätthålla relationer.

Intressant nog föreslog CNN att beslutet kanske inte har fattats av president Trump, utan i stället av Kushner själv, som en del av ett bredare beslut att överge sin fyraåriga plundringståg i politik. ”Just nu har han precis checkat ut ur politiken”, rapporterade CNN, en person nära Trump-familjen och berättade det under anonymitet. En annan föreslog att Kushner fokuserar på att spendera ”lite välbehövlig tid med sin familj”.

CNN noterar dock i slutändan att det är oklart om Kushners frånvaro påverkades av ett beslut fattat av någon av parterna, eller om Kushner helt enkelt försöker återuppta sitt privatliv utanför administrationen.

Nyligen noterade Gabs VD Andrew Torba att Kushner, Dan Scavino och Brad Parscale – alla alumner från president Trumps politiska kampanjer eller administration – kontaktade både Gab och Parler och försökte ordna ett köp av några av de respektive plattformarna i utbyte mot att president Trump skulle skapa ett konto. När både Gab och Parler vägrade, övertygade de president Trump att inte gå med i uppstartsplattformarna.

Torba avslöjade också att ”Den enda anledningen till att [Trump] inte använder [Gab] just nu för att kontakta sin bas är att dumma rådgivare som Jared Kushner, som förlorade honom valet, hindrar honom från att använda det.”

På samma sätt rapporterades ifjol att president Trumps kampanj kämpade i korthet för att hitta sitt fotfäste under de månader långa George Floyd-upploppen som skakade USA i dess grundvalar, att presidenten började ångra att han följt Kushners råd och enligt uppgift hänvisade till det som att ”Jared inte vaknat upp” efter att ha sett många av de policyn som Kushner förespråkade och presenterades av Tucker Carlson på hans nattliga program. National File:

Axios rapporterade på onsdagen att källor i Vita huset säger att Trump vill ha ”inget mer av Jareds vakna”, efter flera veckors avskyvärda omröstning för administrationen som indikerar en uppförsbacke i valet 2020 och ingen nettoökning av svarta väljare.

Trump inser enligt uppgift nu att det har skadat honom politiskt genom att gå med på Kushners initiativ för ”polisreform” och ”reform av straffrättsliga rättigheter”.

Kushners obevekliga strävan efter politisk anpassning till vänster, orsaker som Black Lives Matter kan nu möta hårt motstånd från presidenten, särskilt eftersom att Kushner frågades ut av Fox News-värd Tucker Carlson.

Carlson, som blev den mest observerade kabelnyhetsvärden genom tiderna under juni månad, har upprepade gånger berömt Trumps instinkter medan han kontrasterade instinkterna ogynnsamt med Kushners politik och slutresultatet av att anta dem.

Det rapporterades nyligen att Kushner och Ivanka Trump permanent har flyttat till Florida och för närvarande bor i en fin villa tills de slutför byggandet av ett hem i ett avlägset samhälle.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: