Insändare: Jag förstår inte hur ni fackliga ledare kan acceptera Löfvén

Image result for annie lööf+stefan löfven

Svar till Kim Söderström och Lars Jonsson, Byggnads: ”Centerpartiet vill krossa facket”

Ni har så rätt båda två. Annie Lööf är mer höger än –  inte endast tidigare centerledare – utan mer än tidigare extrema högerledare. Trots detta är hon favorit hos din partiledare Stefan Löfvén, som gärna fortsätter samarbetet med henne. Den som förmår se verkligheten som den är, blir inte förvånad över att dessa båda kommer så bra överens. De är mycket lika i sin personlighet.

För dem är makten det enda de strävar efter. De har ingenting till övers för Sveriges medborgare, och ännu mindre för facket – trots Löfvéns bakgrund –sedan han nått makten själv.

Annie Lööf är inte demokrat, trots detta lierar sig  Stefan Löfvén med henne! Den som förespråkar eller vill krossa facket är inte heller demokrat. Utan facket och det samarbete man nått med arbetsgivarsidan (trots genom åren stora åsiktsskillnader) skulle aldrig gjort Sverige till vad det var fram till Palmes tid.

Image result for lo borgen brinner

Hur ni fackliga ledare kan acceptera Löfvén förstår inte jag. Ett är då säkert – genom att tolerera honom hotas demokratin.

Bränningen av LO-borgen kanske ni tar för enkelt på. Inte så att Centern bränner den bokstavligen, men andemeningen med bilden borde vara en tillräcklig varning för dem som vill värna demokratin och fackliga organisationer.

Olle LjungbeckKategorier:Media, Svensk politik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: