Somalisk kamelkultur

Malmö 11-2-2021

Image result for Maslah OmarI det senaste numret av Nya tider så kan man läsa att Jussi Björling– museet i Borlänge riskerar att stängas.

Nu måste jag erkänna att jag aldrig har varit någon hängiven beundrare av opera eller liknande sångarter så för den sakens skull så kommer jag inte att sakna museet.

Men jag blir heligt förbannad när det i texten framgår att den politiskt ansvarige för beslutet är en solbränd gentleman från Somalia som heter Maslah Omar (bilden) och som är socialdemokratisk  ordförande för kultur och fritidsnämnden i Borlänge.

Som somalier så passar han säkerligen väldigt bra in som ordförande i fritidsnämnden eftersom han säkerligen som så många andra somalier som berikat vårt land haft en fritid som varat ända från den första dagen man beträdde svensk mark fram till dagens datum.

Image result for Maslah Omar+björlingmuseet

Men som ordförande för kulturnämnden betvivlar jag på att han passar när man betänker vilken våldsbejakande banan och kat-tuggande kultur i Somalia han kommer från.

Tydligen så röstades den här somaliske gentlemannen enligt vad man kan läsa i Nya Tider in i kommunfullmäktige genom klanröstning och blev på så sätt ordförande i kultur och fritidsnämnden. Jag både hoppas och utgår från att han i varje fall är både läs och skrivkunnig när man betänker att just bristen på dessa kunskaper är vanlig bland berikarna från just Somalia och andra liknande eftersatta länder.

Som invandrare som kom hit på den tiden då Sverige var Sverige och inte någon filial till något MENA – land så blir jag heligt förbannad när det en kravet efter det andra läggs fram på att man skall riva statyer och annat som påminner svensken om berömda och framstående svenskar.

Med vilken rätt kräver s k afrosvenskar som fått en fristad från påstådd förföljelse i hemlandet och fått allt serverat vad det gäller bostad, skola, sjukvård, tandvård, försörjning mm detta? Är det för mycket begärt att ni i varje fall skall visa lite tacksamhet för detta?

Som invandrare skulle jag aldrig komma på tanken att vara så fräck att jag skulle kräva rivning av statyer och stängning av museer i det landet som tagit emot mig och gett mig en fristad.

En annan sak som denna grupp ständigt för fram är den rasism och diskriminering man utsätts för. Ändå hänger man kvar här år efter år och i det aktuella fallet med ordförande Maslah Omar så kan man ju tycka att just det faktum att han blivit ordförande motbevisar allt prat om att man är utsatt för rasism och diskriminering.

 Image result for Kamelcentret i Angered Image result for Kamelcentret i Angered
I samma tidning kan man läsa om Kamelcentret i Angered som 2018 gick i konkurs och nu åtalas företrädarna för bokföringsbrott och bedrägerier.

Kamelcenter Angered bildades som en ekonomisk förening för att hantera kamelsatsningen i Angered och dom som stod bakom projektet var Svensk – Somaliska vänskapsföreningen i just Angered. Och dom som finansierade projektet var naturligtvis även denna gång svenska skattebetalare. Vem annars?

Kan man tänka sig, dom rasistiska och diskriminerande svenskarna bekostar t om ett kamelcenter med byggnader och allt för att ni somalier skall trivas och känna er som hemma! Inte ens era kära hemlandskameler skall fattas er!

Och hur visar ni er tacksamhet i detta fallet då? Jo, tydligen genom att ni bl a fejkat anställningsavtal som legat till grund för Arbetsförmedlingens beslut att bevilja lönebidrag och särskilt anställningsstöd till föreningen.

Arbetsförmedlingen menar att man vilseletts att betala ut 11 miljoner kronor och att bara en viss del använts till löner och att stora summor överförts till företrädarnas egna konton.

Man kan ju också fråga sig vilka jubelidioter till politiker och tjänstemän som kommer på den geniala iden att satsa kommunala medel på ett s k kamelcenter?

Vidare så kan man ju fråga sig vad det blev av kamelerna? Fick dom också asyl och permanent uppehållstillstånd likt deras landsmän? Eller har dom fått ett avvisningsbeslut? Har dom tilldelats advokater så att dom också kan överklaga beslutet femtioelva gånger precis som deras landsmän brukar göra?

Får dom likt dom afghanska ensamkommande flyktingbarnen, alltså ej kameler,  också en chans att få stanna om dom avslutar en gymnasieutbildning?

Kanske kan vi en dag få se en somalisk kamel som ordförande i kultur och fritidsnämnden i Angered.

Ingenting är omöjligt i möjligheternas land, den humanitära stormakten Sverige!

Sandor Herold, Malmö



Kategorier:Media, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: