Hur säkra är nano-partiklarna i Modernas vaccin?

Image result for moderna vaccine

10 februari 2021
Analys av Dr Joseph Mercola
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/02/10/nanoparticles-in-moderna-vaccine.aspx

BERÄTTELSE MED EN ÖVERBLICK

 • Moderna och Pfizers COVID-19-vacciner använder lipid nanopartiklar som innehåller polyetylenglykol (PEG) för att leverera mRNA till dina celler
 • Denna experimentella mRNA-teknik och dess lipid nanopartikelbaserade leveranssystem har aldrig godkänts för användning i ett vaccin eller läkemedel
 • Betydande oro har väckts över tekniken, inklusive lipid nanopartiklar, och Moderna övergav faktiskt den 2017 efter att studier avslöjade en hög grad av biverkningar
 • Experter har ifrågasatt om LNP (lipid nanopartiklar) är säkra, eftersom forskning visar att de lätt kommer in i hjärnan och kan utlösa immunreaktioner
 • Den första dosen av COVID-19-vaccinet kan stimulera kroppen att ha en immunreaktion mot LNP, så att när den andra dosen tas emot, finns det en större sannolikhet för biverkningar
 • PEG som finns i både Pfizers och Modernas vacciner kan också orsaka allergiska reaktioner och anafylaxi

  (Anafylaxi är en akut, svår, snabbt insättande systemisk överkänslighetsreaktion från flera organsystem och är potentiellt livshotande)


Både Pfizer-BioNTech och Moderna COVID-19-vaccinerna är gjorda med messenger RNA (mRNA) -teknik, som fungerar genom att förvandla kroppens celler till verkliga läkemedelsfabriker. MRNA-vaccinerna lär dina celler att producera ett protein, eller en bit protein, som utlöser ett immunsvar, inklusive produktion av antikroppar. 1

Men eftersom naturligt mRNA lätt bryts ner betyder det att den experimentella genterapin behöver ett speciellt leveranssystem för att göra det till kroppens celler.

Moderna och Pfizer använder lipid nanopartiklar som innehåller polyetylenglykol (PEG) 2 för detta ändamål. MRNA är insvept i lipid nanopartiklar (LNP) som bär det till dina celler, och LNP: erna är ”PEGylerade” – det vill säga kemiskt bundna till PEG-molekyler för att öka stabiliteten. 3

Denna experimentella mRNA-genterapi och dess lipid nanopartikelbaserade leveranssystem har aldrig godkänts för användning i ett vaccin eller läkemedel. 4 Detta inkluderar Pfizers och Modernas COVID-19-vacciner, som endast ”godkänts” för akut användning av US Food and Drug Administration – inte ”godkända”. 5

Betydande oro har tagits upp över tekniken, inklusive lipid nanopartiklar, och Moderna övergav faktiskt den 2017 efter att studier avslöjade en hög grad av biverkningar.

Moderna övergiven mRNA-projekt 2017

Moderna samarbetade med National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) under ledning av Dr. Anthony Fauci för att skapa sitt COVID-19-vaccin. I februari 2020 ökade aktiekursen med 78,1 % när den meddelade att dess budbärar-RNA-vaccin var redo för kliniska prövningar, 6 som drev sin VD Stéphane Bancel in i miljardärklubben .

År 2016 hade Bancel pratat om en annan av företagets kommande produkter, en läkemedelsbehandling för en sällsynt sjukdom som heter Crigler-Najjar syndrom. De med Crigler-Najjar syndrom saknar ett leverenzym som behövs för att bryta ner bilirubin. Modernas experimentella behandling använde mRNA för att koda för det saknade enzymet och var innesluten i LNP som leveransmedel.

Men som STAT rapporterade 2017 var behandlingen ”på obestämd tid försenad” eftersom den ”aldrig visat sig vara tillräckligt säker för att testa hos människor.” 7 Enligt STAT: 8

”… mRNA är en knepig teknik. Flera stora läkemedelsföretag har försökt och övergett idén och kämpat för att få in mRNA i celler utan att utlösa otäcka biverkningar … Den obestämda fördröjningen på Crigler-Najjar-projektet signalerar ihållande och oroande säkerhetsproblem för all mRNA-behandling som måste levereras i flera doser …

… Och för dess kemister skapade dessa nanopartiklar en skrämmande utmaning: Dosera för lite, och du får inte tillräckligt med enzym för att påverka sjukdomen; dos för mycket, och läkemedlet är för giftigt för patienter … Moderna kunde inte få sin terapi att fungera, sa tidigare anställda och medarbetare. Den säkra dosen var för svag och upprepade injektioner av en tillräckligt stark dos för att vara effektiva hade oroande effekter på levern i djurstudier. ”

Moderna säger att LNP kan utlösa ”betydande negativa händelser”

I sitt företagsprospekt 9 som släpptes 2018 vid börsintroduktionen erkände Moderna att deras LNP medför risker. 10 De uppgav: 11

”Inget mRNA-läkemedel har godkänts i denna nya potentiella läkemedelskategori och kan aldrig godkännas som ett resultat av ansträngningar från andra eller oss. MRNA-läkemedelsutveckling har betydande klinisk utveckling och regleringsrisker på grund av den nya och aldrig tidigare skådade karaktären hos denna nya läkemedelskategori. ”

De redogjorde också för de många potentiella riskerna relaterade till mRNA eller dess LNP-leveranssystem. Bland dem:

 • ”Genterapier och mRNA-baserade läkemedel kan aktivera ett eller flera immunsvar mot alla komponenter i läkemedelsprodukten (t.ex. mRNA eller avgivningsvehikel, såsom en lipidnanopartikel (LNP)) såväl som mot det kodade proteinet, vilket ger upphov till potentiella biverkningar relaterade till immunreaktioner. ” 12
 • ”De flesta av våra undersökningsmediciner formuleras och administreras i en LNP som kan leda till systemiska biverkningar relaterade till komponenterna i LNP som kanske aldrig har testats på människor.” 13
 • ”Medan vi har fortsatt att optimera våra LNP kan det inte finnas någon försäkran om att våra LNP inte kommer att ha oönskade effekter. Våra LNP kan helt eller delvis bidra till ett eller flera av följande: immunreaktioner, infusionsreaktioner, komplement reaktioner, opsoneringsreaktioner, antikroppsreaktioner inkluderande IgA, IgM, IgE eller IgG eller någon kombination därav, eller reaktioner på PEG från vissa lipider eller PEG som på annat sätt associeras med LNP. ” 14
 • ”Vissa aspekter av våra undersökningsmediciner kan inducera immunreaktioner från antingen mRNA eller lipiden såväl som biverkningar inom levervägar eller nedbrytning av mRNA eller LNP, varav någon kan leda till signifikanta biverkningar i en eller flera av våra kliniska tester.” 15

LNP kan komma in i din hjärna

I ett brev till Dr. Peter Marks, 16 chef för FDA:s Center for Biologics Evaluation and Research, ifrågasatte ICAN (Informed Consent Action Network) om LNP är säkra, eftersom forskning visar att de lätt kommer in i hjärnan:

”En studie från 2018 med titeln Lipid Nanoparticles: A Novel Approach for Brain Targeting 17 säger, ‘… lipid nanopartiklar tas upp lätt av hjärnan på grund av deras lipofila natur. Den bioacceptabla och biologiskt nedbrytbara naturen hos lipid nanopartiklar gör dem mindre giftiga och lämpliga för hjärnan inriktning. ‘ Artikeln säger också, ”dessa nanostrukturer måste undersökas intensivt för att framgångsrikt nå kliniska prövningsstadiet.” ”

Studiens författare föreslog lipid nanopartiklar som de i COVID-19-vacciner kan vara idealiska för läkemedelsleveranssystem på grund av deras förmåga att kringgå blodhjärnbarriären och ”nå målplatsen på grund av deras lilla storlek och förmåga att undvika det retikulära endotelsystemet. ” 18

Jag intervjuade nyligen Judy Mikovits, Ph.D., en cellulär och molekylär biolog, och hon gick med på att LNP kan komma in i hjärnan kan bidra till patologisk neuroinflammation, vilket möjligen kan leda till biverkningar som multipel skleros eller ALS. Dessutom varar dessa LNP: er som bär mRNA under långa perioder, vilket tvingar dina celler att kontinuerligt producera SARS-CoV-2-spikproteinet. Jag uppmanar dig att granska min artikel och intervju med Judy 

MRNA-vaccinet utlöser din kropp att producera antikroppar mot SARS-CoV-2 spikprotein, och spikproteiner i sin tur innehåller syncytinhomologa proteiner som är väsentliga för olika funktioner i din kropp, inklusive bildandet av moderkakan hos gravida kvinnor.

”Syncytin är namnet på det endogena gamma-retrovirushöljet”, sade Mikovits, ”och vi vet om det uttrycks öppet i kroppen på olika ställen … till exempel i hjärnan, där dessa lipid nanopartiklar kommer att gå, då har du fått multipel skleros. ” Hon fortsatte:

”Så uttrycket av den genen ensamma förvirrar mikroglia, bokstavligen inflammerar och avreglerar kommunikationen mellan hjärnmikroglia, som är kritiska för att rensa toxiner och patogener i hjärnan, och kommunikationen med astrocyterna som inte bara reglerar immunsystemet utan endokannabinoida system …

Vi har redan sett i de kliniska prövningarna … multipel skleros som en negativ händelse, och vi ljög för oss. ‘Åh, de hade det.’ Nej, det gjorde de inte. Och vi ser också myalgisk encefalomyelit, hjärninflammation och ryggmärgen. ”

En framställning till Europeiska läkemedelsmyndigheten krävde också att de kliniska fas 3-studierna av Pfizers mRNA-vaccin skulle stoppas, delvis på grund av oron att om en kvinnas immunsystem börjar reagera mot syncytin-1, finns det en möjlighet att hon kan bli infertil. 19

Immunreaktioner är en annan viktig oro

Enligt ICAN i deras brev till FDA 20, kan den första dosen av COVID-19-vaccinet tappa kroppen för att ha en immunreaktion mot LNP, så att när den andra dosen tas emot, finns en större sannolikhet för biverkningar:

”En artikel med titeln Biverkningar och COVID-19-vacciner: Vad man kan förvänta sig, publicerad av Johns Hopkins säger att” Biverkningar var vanligare efter den andra dosen i vaccinförsöken. ” 21

Denna händelse demonstreras i exogena nanopartiklar och endogena kristallina molekyler som farosignaler för NLRP3-inflammasomer, vilket ger stöd för att alltmer inflammatoriska biverkningar som observerats i vaccinarmen i studien kan hänföras till LNP och att de blir värre med upprepad injektion.

Denna ökade reaktogenicitet illustreras tydligt i COVID-19 kliniska prövningar för både Pfizer 22 och Moderna. ” 23

Modernas rapport om klinisk säkerhet till FDA: s rådgivande kommitté för vacciner och relaterade biologiska produkter, noterade också: ”I studie 301 var lokala och systemiska AR [biverkningar] vanligare hos deltagare som fick mRNA-1273 jämfört med placebo, och systemiska AR var vanligare efter den andra injektionen. ” 24

Deras data visar att grad 3 systemiska biverkningar, som är tillräckligt allvarliga för att förhindra dagliga aktiviteter, ökade från 2,9% efter den första dosen till 15,7% efter den andra dosen. Grad 4-reaktioner, som kräver akutmottagningar eller sjukhusvistelser, ökade också, från fem fall efter den första injektionen till 14 fall efter den andra. 25

Minst åtta personer har också haft allvarliga allergiliknande reaktioner på Pfizers COVID-19-vaccin, vilket fått NIAID att sammankalla flera möten för att diskutera biverkningarna med tjänstemän från Pfizer och Moderna, tillsammans med FDA och oberoende forskare. 26

Många misstänker att PEG som finns i både Pfizers och Modernas vacciner kan vara den skyldige som orsakar allergiska reaktioner och anafylaxi. PEG har aldrig använts i ett godkänt vaccin, men används i vissa läkemedel som är kända för att orsaka anafylaxi. 27 Enligt Robert F. Kennedy Jr., ”visar studier att 1 av 7 amerikaner 28 kan omedvetet riskera att uppleva en allergisk reaktion mot PEG.” 29

Han anser att ”alla bör screenas för anti-PEG-antikroppar innan de får Pfizer- och Moderna-vaccinerna” och tillägger att ”Det är otänkbart att istället FDA och CDC uppmuntrar människor att gå vidare och riskera en livshotande anafylaktisk reaktion och anta bara att någon kommer att rädda dem. ” 30

Modernas vaccin inför juridiska problem?

Det är också värt att notera att Moderna inte har några lagliga rättigheter till ett nyckelpatent för sitt vaccinleveranssystem, och företagsledare är bland dem som har dumpat sitt lager . Både Moderna och NIH är huvudsakligen engagerade i patentintrång, eftersom en kärndel i tekniken – LNP-tekniken som ingår i vaccinleveranssystemet – tillhör ett litet kanadensiskt bioteknikföretag som heter Arbutus. 31

Moderna försökte ogiltigförklara patentet som ägs av Arbutus Biopharma, men förlorade utmaningen i slutet av juli 2020. 32 Efter att ha tappat utmaningen sa Moderna att deras LNP-teknik faktiskt är mycket mer avancerad än Arbutus och hävdade att ”LNP brukade göra mRNA -1273, dess Covid-19-vaccinkandidat, täcks inte av Arbutus-patentet. ” 33

”Oavsett vad som händer på immaterialrättens front är det högst osannolikt att en patentfråga kommer att hindra utvecklingen eller distributionen av ett Covid-19-vaccin”, noterade Forbes i juli 2020. 34

Faktum är att vaccinet redan har rullats ut, men innan du fattar ditt beslut om huruvida du ska få det eller inte, var noga med att du är informerad om de många obesvarade frågorna och riskerna kring det, inklusive inte bara de som är relaterade till LNP utan också en annan viktig fråga känd som antikroppsberoende förstärkning (ADE).

Vad du ska göra om du eller någon du känner har fått vaccinet

Den främsta anledningen till att jag ville intervjua Mikovits var att ta reda på hennes rekommendationer för dem som valde att få vaccinet och nu ångrar det. Intressant, vad jag lärde mig är att du skulle använda samma strategier som du skulle använda för att behandla den faktiska SARS-CoV-2-infektionen.

Jag har skrivit många artiklar under det senaste året som beskriver enkla strategier för att förbättra ditt immunsystem, och med ett hälsosamt immunsystem kommer du igenom det utan händelse även om du slutar bli sjuk. Nedan sammanfattar jag några av de strategier som du kan använda både för att förhindra COVID-19 och ta itu med eventuella biverkningar som du kan stöta på från vaccinet.

Först och främst vill du äta en ”ren”, helst organisk diet. Undvik bearbetade livsmedel av alla slag, eftersom de är fyllda med skadlig omega-6 linolsyra som förstör din mitokondriella funktion. Tänk också på näringsketos och tidsbegränsad ätning, som båda hjälper dig att optimera din metaboliska maskin och din mitokondriella funktion. Som noterats av Mikovits:

”Vi måste tänka på avgiftning av metall, vi måste tänka på glyfosat … Vi måste förhindra inflammation i alla vävnadsställen och vi måste hålla vårt immunförsvar friskt … Du kommer att vilja bränna ketoner istället för [socker] för neuroinflammation, så du kommer att vilja komma in i ketos och ta bort stressen från mTOR-vägen. ”

När det gäller glyfosat är ett enkelt sätt att blockera glyfosatupptagningen att ta glycin. Cirka 3 gram, ungefär en halv tesked, några gånger om dagen bör räcka, tillsammans med en organisk diet, så att du inte tillsätter mer glyfosat med varje måltid.

För att förbättra avgiftningen rekommenderar jag att du aktiverar din naturliga glutationproduktion med molekylära vätetabletter. Alla dessa strategier bör hjälpa till att förbättra din motståndskraft mot SARS-CoV-2 och kan till och med hjälpa din kropp att avgifta om du har gjort misstaget att få denna experimentella genterapi.

En annan användbar strategi är att upprätthålla ett neutralt pH. Du vill att ditt pH ska vara runt 7, vilket du kan mäta med en billig urinremsa.

Ju lägre ditt pH, desto surare är du. Ett enkelt sätt att höja ditt pH om det är för sur (och de flesta är) är att ta en fjärdedel tesked natriumbikarbonat (bakpulver) eller kaliumbikarbonat i vatten några gånger om dagen. Förbättring av pH-värdet förbättrar ditt immunsystems motståndskraft och minskar mineralförlusten från dina ben, vilket minskar risken för osteoporos.

Hjälpsamma tillskott

Näringstillskott kan också vara till hjälp. Bland de viktigaste är:

Vitamin D – Vitamin D-tillskott är lättillgängliga och ett av de billigaste tillskotten på marknaden. Sammantaget är optimering av D-vitamin sannolikt den enklaste och mest fördelaktiga strategin som alla kan göra för att minimera risken för COVID-19 och andra infektioner och kan stärka ditt immunförsvar på några veckor.

N-acetylcystein (NAC) – NAC är en föregångare till reducerat glutation, vilket tycks spela en avgörande roll i COVID-19. Enligt en litteraturanalys kan 35 glutationbrist faktiskt vara associerad med COVID-19-svårighetsgrad, vilket får författaren att dra slutsatsen att NAC kan vara användbart både för att förebygga och behandla.

Zink – Zink spelar en mycket viktig roll i ditt immunsystems förmåga att avvärja virusinfektioner. Liksom vitamin D hjälper zink till att reglera din immunfunktion 36 – och en kombination av zink med en zinkjonofor, som hydroxiklorokin eller quercetin, visades 2010 att hämma SARS-coronavirus in vitro. I cellodling blockerade den också viral replikering inom några minuter. 37 Det är viktigt att zinkbrist har visat sig försämra immunförsvaret. 38

Melatonin – Ökar immunförsvaret på olika sätt och hjälper till att dämpa inflammation. Melatonin kan också förhindra SARS-CoV-2-infektion genom att ladda glutation 39 och förbättra bland annat D-vitamin-syntesen.

Vitamin C – Ett antal studier har visat att C-vitamin kan vara till stor hjälp vid behandling av virussjukdomar, sepsis och ARDS, 40 som alla är tillämpliga på COVID-19. Dess grundläggande egenskaper inkluderar antiinflammatoriska, immunmodulerande, antioxidant, antitrombotiska och antivirala aktiviteter. Vid höga doser fungerar det faktiskt som ett antiviralt läkemedel som aktivt inaktiverar virus. C-vitamin fungerar också synergistiskt med quercetin. 41

Quercetin – En kraftfull immunförstärkare och bredspektrums antiviralt, quercetin visade sig initialt ge bredspektrumskydd mot SARS-coronavirus i efterdyningarna av SARS-epidemin 2003, 42 , 43 , 44 och bevis tyder på att det kan vara användbart för förebyggande och behandling av SARS-CoV-2 också.

B-vitaminer – B-vitaminer kan också påverka flera COVID-19-specifika sjukdomsprocesser, inklusive 45 viral replikering och invasion, cytokinstorminduktion, adaptiv immunitet och hyperkoagulationsförmåga.

Mikovits rekommenderar också typ 1-interferoner.

”Typ 1 [interferon] – den primära källan till interferon, alfa och beta – är plasmacytdendritcellen. Vi vet att det är dysregulerat hos personer med HIV, med XMRV, med avvikande retroviralt uttryck. Dessa människor kan inte göra interferon.

Typ 1-interferoner kan tillhandahållas i en spray som du kan spraya direkt i halsen, näsan och som ger dig det skydd du behöver så att viruset inte [replikeras]. Det försämrar det direkt … Om du känner hosta eller feber, huvudvärk, omedelbart upp din typ 1-interferon. Ta också ett par sprayer per dag profylaktiskt, och det kommer att hålla virusbelastningen nere.

Vi vet att [SARS-CoV-2] inte är ett naturligt virus, vi vet att det här är labb-skapat, men det kommer att lugna uttrycket, det kommer att försämra RNA för dem som inte kan försämra RNA, och det är jobbet med typ 1-interferon – att ha dina makrofager vara dessa små Pac-Men som helt enkelt bryter ner RNA. ”

Nebuliserad peroxid – mitt favoritbehandlingsval

Mitt personliga val för behandling av COVID-19-symtom är nebuliserad peroxid. Det är ett botemedel som jag rekommenderar alla bekanta sig med, eftersom det i många fall kan förbättra symtomen på bara några timmar. Du kan också använda den som en förebyggande strategi om du vet att du har utsatts för någon som är sjuk.

Nebulisera väteperoxid i bihålorna, halsen och lungorna är ett enkelt, enkelt sätt att öka kroppens naturliga uttryck av väteperoxid för att bekämpa infektioner och kan användas både profylaktiskt efter känd exponering för COVID-19 och som en behandling för mild, måttlig och även svår sjukdom.

Dr David Brownstein, som framgångsrikt har behandlat över 100 COVID-19-patienter med nebuliserad peroxid, publicerade ett fall 46 om denna behandling i juli 2020-utgåvan av Science, Public Health Policy and The Law. Han granskar dess fördelar i ” Hur nebuliserad peroxid hjälper mot luftvägsinfektioner .”

Nebuliserad väteperoxid är extremt säker och allt du behöver är en stationär nebulisator och väteperoxid i livsmedelskvalitet, som du måste späda ut med saltlösning till 0,1 % styrka. Jag rekommenderar att du köper dessa artiklar i förväg så att du får allt du behöver och kan börja behandlingen hemma vid de första tecknen på luftvägsinfektion.

peroxid utspädningstabeller

1 ouce = 28 g eller 29 ml

Var noga med att köpa en nebulisator som ansluts till ett eluttag, eftersom batteridrivna är för låga för att vara riktigt effektiva. Se också till att din nebulisator kommer med en ansiktsmask, inte bara en munstycke. Om den inte kommer med en ansiktsmask kan du plocka upp en separat. Sök bara på Amazon efter ”nebulisator ansiktsmask för vuxna.”Kategorier:Hälsa, Media, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:,

3 svar

 1. Kerry Mullis, inventor of the PCR test – https://www.youtube.com/watch?v=slybzpUgEZo

  Gilla

 2. Stanley Plotkin, Under Oath on Vaccines – Full 9h Video

  – Vacciner som är smittade med virus – 30 millioner amerikaner var smittade av vacciner

  Gilla

%d bloggare gillar detta: