Den ”stora återställningen”: En teknokratisk agenda som väntade på att en global kris skulle utnyttjas

Global Research, November 16, 2020
The Sociable 2 November 2020

Inför en global pandemi, ett icke valt organ av globala byråkrater med säte i Davos, har Schweiz bett världen om att lita på sin vision om en teknokratisk ”stor återställning”, med vetskapen om att allmänheten aldrig skulle gå på en sådan begäran om det inte hade varit för det gyllene tillfället de alla hade väntat på.

När chefen för World Economic Forum (WEF), Klaus Schwab, meddelade i juni att ”Nu är det dags för en stor återställning”, var det inte första gången han efterlyste den.

I själva verket uppmanade han WEF att starta den stora återställningen för över fem år sedan (se video nedan), men i år säger han att COVID-19 är den mest brådskande anledningen till att omstrukturera hela samhället och den globala ekonomin.

Den stora återställningsagendan fanns redan långt före coronaviruspandemin, och WEF väntade bara på en kris för att utnyttja den.

Före detta år skulle det aldrig ha accepterats att genomföra en världsomspännande lockdown som förstör företag, förstör ekonomin och lämnar människor fattiga och berövade sina konstitutionella rättigheter samtidigt som de försöker införa spårning av kontakter, immunitetspass och annars massiva bioelektroniska övervakningsapparater av medborgarna i ett fritt samhälle.

Den så kallade stora återställningen är en gammal ideologi som presenterats i årtionden av globalister som Henry Kissinger, som menade 2014: ”Aldrig tidigare har en ny världsordning behövt samlas från så många olika uppfattningar, eller på en så global skala.”

Den stora återställningen är den föreslagna mekanismen för att sätta igång en ny global ordning, men det skulle inte vara möjligt att framföra en så djärv plan utan en global kris, vare sig den är tillverkad eller av en olycklig händelse, som chockerar samhället till sin kärna.

”Pandemin representerar ett sällsynt men smalt fönster av möjligheter att reflektera, föreställa sig och återställa vår värld för att skapa en friskare, mer rättvis och framgångsrik framtid” – Klaus Schwab, WEF

I den här berättelsen kommer jag att försöka dissekera:

  • Vilka typer av invasiv övervakningsteknik kommer att krävas av den stora återställningen
  • Varför den stora återställningen märktes om och drivs 2020
  • Hur Davos-publiken försöker sälja den stora återställningen Utopia
  • Vem kommer att bli ombedd att ge upp sin integritet för det allmänna bästa
  • När människor blir hackbara
  • Där du har makt att välja

Med ankomsten av coronaviruspandemin har WEF den perfekta ursäkten att snabbt anta sin vision för att styra samhället mot en mer invasiv och påträngande, teknokratisk framtid i syfte att tjäna det allmännas bästa.

De icke-valda arkitekterna med den stora återställningen föreställer sig en utopisk värld av inkludering, jämlikhet och hållbarhet som kräver förtroende för framväxande tekniker som AI, 5G, Blockchain och robotik för att kunna inleda deras gyllene gryning.

Stor återställning kräver förtroende för invasiv övervakningsteknik: WEF främjar hälsopass och kontaktspårning

För att åstadkomma den stora återställningen kommer det att krävas förtroende för tekniken, och för att vara mer specifik, vill WEF ha större förtroende för ”krisrelevant teknik”, som inkluderar att utveckla digitala hälsopass och kontaktspårning, under en ny form av internetstyrning.

”Användningen av digital teknik under COVID-19-krisen ger tydliga lärdomar […] Rikta misstro allmänt för att möjliggöra specifik krisrelevant teknik” – Daniel Dobrygowski, WEF

”Den stora återställningen kommer att kräva nya institutioner och affärsmodeller och ny digital teknik för att bygga dem”, skrev WEF:s chef för bolagsstyrning och tillit, Daniel Dobrygowski, i ett blogginlägg. ”Det nödvändiga samarbetet är dock bara möjligt om vi löser det digitala förtroendeproblemet”, tillade han.

Enligt Dobrygowski, ”Användningen av digital teknik under COVID-19-krisen ger tydliga lärdomar,” en av dem är, ”Rikta misstro i stort för att möjliggöra specifik krisrelevant teknik.”

WEF stöder öppet utvecklingen av så kallad ”krisrelevant teknik”, vilket framgår av dess stöd till utvecklingen av hälsopass, som fungerar som digitala register över din hälsostatus för att avgöra om du är fri att resa eller till och med gå utanför.

Tidigare i år meddelade WEF att de stöder utvecklingen och lanseringen av CommonPass – en plattform vars uppdrag är att ”utveckla och lansera en standard global modell för att göra det möjligt för människor att dokumentera och presentera sin COVID-19-status på ett säkert sätt (antingen som testresultat eller som en eventuell vaccinationsstatus) för att underlätta internationell resa och gränsövergångar samtidigt som deras hälsoinformation hålls privat. ”

”Kontaktspårningsappar kan vara kraftfulla vapen mot viruset – men de kan också vara verktyg för statlig övervakning” – WEF-rapport

WEF lånade också sitt stöd till ett annat hälsopassinitiativ som heter CovidPass, som byggdes av en av WEF:s egna ”Young Global Leaders”, Mustapha Mokass, som tidigare var rådgivare vid Världsbanken.

CovidPass ”använder blockchain-teknik för att lagra krypterad data från enskilda blodprov, så att användare kan bevisa att de har testat negativa för COVID-19.”

För att stödja både CommonPass och CovidPass har Davos-eliten gjort det klart att de vill att ”krisrelevant teknik” som hälsopass ska vara en del av den stora återställningslösningen.

Fråga dig själv, skulle tanken på att tvingas elektroniskt bevisa din nuvarande hälsostatus för att resa eller till och med lämna ditt eget hem ha varit acceptabelt för 10 månader sedan?

Varför händer detta nu?

Matrisen kastades för flera år sedan, men först nu ser Davos-eliten en krympande, men ändå gyllene möjlighet, att skapa en ny världsordning ur coronaviruskaoset.

COVID presenterar en ”krympande, gyllene möjlighet”, den stora återställningen är inte ett svar på Coronavirus

I juni berömde prins Charles den stora återställningsagendan för dess potential att ”göra människor mer mottagliga för stora visioner av förändring” efter att ha genomlidit ”aldrig tidigare skådade chockvågor.”

”Vi har ett gyllene tillfälle att ta tillvara något bra från denna kris – dess oöverträffade chockvågor kan mycket väl göra människor mer mottagliga för stora visioner om förändring”, sa prinsen till WEF.

Skulle tanken att tvingas elektroniskt bevisa din nuvarande hälsostatus för att resa eller till och med lämna ditt eget hem ha varit acceptabelt för 10 månader sedan?

Prins Charles kanske har släppt mer än han ville dela eller trodde att du skulle märka. Återigen säger han dig att den stora återställningen alltid var planen.
COVID-19 är ursäkten.

Med andra ord utgör coronaviruskrisen ett gyllene tillfälle för den globala etableringen att främja sin agenda på en skrämd och arg befolkning som har blivit så nedslagen av pandemin och efterföljande låsning att de kommer att ha blivit mer mottagliga för att överge sina friheter till idén om större centraliserad makt och kontroll.

(vill påpeka att denna ”figur” som utger sig för att vara prins Charles är antingen en dubbelgångare eller klon. Inte den ”riktiga” prins Charles.. Det kan ni se här https://bakomkulisserna.biz/2021/01/27/uppdaterad-forteckning-over-atal-arresteringar-och-avrattningar-demonteringen-av-deep-state-verksamheten-och-dubbelgangarna/ red.anm)

Prins Charles fortsatte: ”När vi går från räddning till återhämtning har vi ett unikt men snabbt krympande tillfälle att lära oss läxor och återställa oss på en mer hållbar väg. Det är en möjlighet som vi aldrig har haft förut och kanske aldrig får igen. ”

”Vi har ett gyllene tillfälle att ta tillvara något bra från denna kris – dess oöverträffade chockvågor kan mycket väl göra människor mer mottagliga för stora visioner om förändring” – Prins Charles

Den brittiska kunglighetens ord återger de från WEF-direktören Schwab, som sa: ”Pandemin representerar ett sällsynt men smalt fönster för möjligheter att reflektera, föreställa sig och återställa vår värld för att skapa en friskare, mer rättvis och framgångsrik framtid.”

Återigen, varför är möjlighetsfönstret så smalt? Kunde frön till deras stora strategi bara blomma medan världen distraherades och delades mitt i kaoset?

Utopins dragning har många krokar: Att ge upp integritet och frihet för det allmänna bästa

Tidigare år skulle det aldrig ha accepterats att genomföra världsomspännande lockdowns som förstör företag, förstör ekonomin och lämnar människor fattiga och berövade sina konstitutionella rättigheter samtidigt som de försöker införa spårning av kontakter, immunitetspass och annars massiva bioelektroniska övervakningsapparater av medborgarna i ett fritt samhälle.

Men coronaviruspandemin har öppnat ett ”smalt fönster” för en ”gyllene möjlighet”, och när denna kris är över, fruktar Davos-klubben att fönstret kan vara stängt för alltid.

WEF medger i sitt eget ramverk för styrning av kontaktspårning att ”Kontaktspårningsappar kan vara kraftfulla vapen mot viruset – men de kan också vara verktyg för statlig övervakning.”

Ändå anser WEF att människor ska balansera vissa friheter för att tjäna det allmänna bästa. Det är en global vision utan ett tydligt slut, och det är en som flyger inför konstitutionella republiker som skyddar vissa omistliga rättigheter.

”Det här nya tankesättet skulle balansera oro över integritet och andra frågor med potentialen att skapa värde och förbättra liv” – WEF-rapport

Enligt WEF:s ramverk skulle det inte vara lätt att anta kontaktspårningsteknik och det kommer att kräva ett nytt socialt samförstånd som omfattar användningen av teknik för att lösa problem för alla.

Dessutom ”Det här nya tankesättet skulle balansera oro över integritet och andra frågor med potentialen att skapa värde och förbättra liv.”

För att införa invasiv teknik för befolkningen måste medborgarna i världen inse att det är till förmån för det bästa och att de bör ändra tankesätt för att vara mindre bekymrade över ”integritet och andra frågor” och mer glada över ”potentialen att skapa värde och förbättra liv. ”

Den stora återställningen ”kommer att kräva starkare och effektivare regeringar […] och det kommer att kräva engagemang från den privata sektorn varje steg på vägen” – Klaus Schwab, WEF

Nästan alla förespråkare för kontaktspårning och hälsopass, inklusive WEF, förklarar alla att teknik ska användas och styras etiskt, men du ser knappast något om att vinna folkets samtycke.

Istället lobbar de intressenter och beslutsfattare för att bära facklan för att förmedla den globala visionen från toppen av toppstenen och neråt.

”När vi går från räddning till återhämtning har vi ett unikt men snabbt krympande tillfälle att lära oss läxor och återställa oss på en mer hållbar väg. Det är en möjlighet som vi aldrig har haft förut och kanske aldrig har fått igen ”- Prins Charles

Om coronaviruset skulle försvinna från jorden idag, skulle WEF behöva vänta på en ny global kris, eller skulle de fortsätta med samma återställningsagenda, oavsett?

Enligt WEF-direktören kommer den stora återställningen ”att kräva starkare och mer effektiva regeringar […] och det kommer att kräva engagemang från den privata sektorn i varje steg på vägen.”

”Världen måste agera gemensamt och snabbt för att modernisera alla aspekter av våra samhällen och ekonomier, från utbildning till sociala kontrakt och arbetsförhållanden,” tillade han. ”Vi måste bygga helt nya grunder för våra ekonomiska och sociala system.”

För att skapa ordning ur coronaviruskaoset lovar den stora återställningen att skapa en ”säkrare, mer jämlik och stabilare värld”.

Är det så de planerar att vinna vårt förtroende? Genom att lova oss en Utopia om vi bara följer det?

Bioelektronisk övervakning och hackbara människor

Vi har inte ens kommit in på hur den stora återställningen skulle påverka världens penningsystem och rollen för blockchain och digitala betalningar, men när du tittar på digitala hälsopass och kontaktspårningsappar tittar du på sofistikerad form av bioelektronisk övervakning som världen aldrig har sett förut.

”Vi är inte längre mystiska själar; vi är nu hackbara djur ”- Yuval Harari, WEF

När du kombinerar biologisk data med avancerad datorkraft, får du möjligheten att hacka människor.

På tal om i Davos under de senaste åren har historikern Yuval Harari sagt att ”organismer är algoritmer” och att ”ny teknik snart kommer att ge vissa företag och regeringar möjlighet att hacka människor.”

”Makten att hacka människor kan naturligtvis användas för goda ändamål som man kan tillhandahålla mycket bättre hälso- och sjukvård”, säger Harari och tillägger, “men om denna makt faller i händerna på en 2000-talets Stalin, blir resultatet den värsta totalitära regimen i mänsklighetens historia, och vi har redan ett antal sökande till jobbet som Stalin från 2000-talet.”

”I Stalins Sovjetunionen övervakade staten medlemmar av den kommunistiska eliten mer än någon annan. Detsamma gäller för framtida övervakningsregimer. ”

Den stora återställningen kräver omstrukturering av alla aspekter av samhället, och det kan bara göras om människor litar på den allt mer invasiva, bioelektroniska övervakningstekniken som de vill använda.

”I Stalins Sovjetunionen övervakade staten medlemmar av den kommunistiska eliten mer än någon annan. Detsamma gäller för framtida totala övervakningsregimer ”- Yuval Harari, WEF

Ju fler människor vet att någon tittar på dem, desto mer kommer de att ändra sitt beteende. Att bara vara medveten om att någon övervakar alla dina digitala transaktioner kommer att få dig att följa vissa normer.

När en befolkning växer upp under massiv övervakning kommer den att anpassa sitt beteende så att det verkar normalt för samhället men överensstämmer med myndigheten. Med tiden kommer medborgarna att polisera sig själva av rädsla.

Ta en titt på det kommunistiska Kinas övervakningsstat, så får du se vad jag menar.

WEF vill vinna ditt förtroende, du har ett val

Tyranni anländer i subtila etapper. Det är långsamt först, men innan du inser att det ens existerar har det redan vunnit.

Det är vad jag ser hända med den oheliga sammanslagningen av ”den stora återställningen” med ”det nya normala.”

De som drar i trådarna har tiggt om en global kris för att frigöra sin globala omstrukturering av samhället och ekonomin.

I år, inför en global pandemi, har ett icke valt organ av globala lobbyister med säte i Davos, Schweiz, bett dig att ha tro på deras vision om en teknokratisk Utopia, med vetskap om att de aldrig skulle kunna utfärda en sådan begäran om den hade inte varit för det gyllene tillfälle de alla hade väntat på.

Och det är där din makt ligger, kära läsare. Det är ditt val.

Du kan tro WEF-visionen som delas av några av världens mest inflytelserika byråkrater, eller så kan du vara skeptisk till hela etableringsagendan som ber dig att bara lita på planen.

*

Anmärkning till läsarna: Skicka den här artikeln till dina e-postlistor. Posta den på din bloggsida, internetforum. etc.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: