Trump skapar ”den tidigare presidentens kontor” för att främja USA:s intressen, fortsatt Trump Admin Agenda

25 januari 2021

Den tidigare presidenten Donald Trump öppnade ett ”kontor för den tidigare presidenten” på måndagen, vilken syftar till att främja Förenta staternas intressen och för att fortsätta sin regerings dagordning.

Ett uttalande från kontoret i Palm Beach County, Florida, lyder: ”I dag öppnade USA:s 45:e president, Donald J. Trump, formellt den tidigare presidentens kontor.”

”Byrån kommer att ansvara för att hantera president Trumps korrespondens, offentliga uttalanden, framträdanden och officiella aktiviteter för att främja USA:s intressen och för att fortsätta Trump-administrationens dagordning genom förespråkande, organisering och offentlig aktivism.

”President Trump kommer alltid och för alltid att vara en ledare för det amerikanska folket”, stod det.

Trumf

Det har funnits många frågor om huruvida eller hur Trump skulle engagera sig i politik efter att han lämnat ämbetet. Trump gjorde sitt första politiska drag efter att ha lämnat Vita huset den 22 januari när han i ett telefonsamtal godkände Kelli Ward, som senare omvaldes till Arizona republikanska partiets ordförande.

Trump släppte också ett uttalande sent på måndagen och godkände sin tidigare pressekreterare Sarah Huckabee Sanders i sin kampanj som Arkansas guvernör.

Tillkännagivandet av ”den tidigare presidentens kontor” kommer strax innan representanthuset levererade sitt enda riksrättsåtal till senaten sent på måndagen. I anklagelsen om ”uppmaning till uppror” hävdade man att Trump var ansvarig för anstiftan av ett uppror som resulterade i upplopp vid USA:s huvudstad den 6 januari.

Trots att Trump lämnade sitt ämbete den 20 januari är senatsledarna fast beslutna om att pressa framåt. Om de döms kan senatorer välja att diskvalificera den tidigare presidenten från att någonsin inneha sitt ämbete igen.

Vissa demokrater tittar också på om de kan använda konstitutionens fjortonde ändringsförslag för att hindra honom från att inneha sitt ämbete.

När Trump lämnade Washington för Florida den 20 januari, då sa han till supportrarna att han och hans team skulle ”vara tillbaka i någon form.”

”Vi älskar er. Vi kommer tillbaka i någon form, sa han då. ”Jag kommer alltid att kämpa för er. Jag kommer alltid att se. Jag kommer att lyssna. ”

Trump gjorde senare kommentarer på samma sätt och sa att han kommer att göra comeback på något sätt. ”Vi kommer att göra något, men inte bara ännu”, sa Trump till Rob Crilly från Washington Examiner på fredagen utan att utveckla.

Den tidigare amerikanska ambassadören i Tyskland, Richard Grenell, sa under helgen att Trump hade sagt till honom att han vill ställa upp i val igen som president. Grenell sa till Newsmax, ”Han har sagt till mig personligen flera gånger att han verkligen vill ställa upp igen. Så vi får se om det håller och hur det kommer till; Jag tror att vi har långa vägar att gå. ”

Jason Miller, en kampanjrådgivare, sa tidigare denna månad att Trump skulle vara involverad i 2022-mellanårsvalen med det omedelbara fokuset att hjälpa republikanerna att vinna tillbaka båda kongresskamrarna. Det är oklart om han skulle ställa upp i valet som president 2024.

Miller sa också till The Epoch Times på måndagen att Trump och hans team inte har någon anslutning till en nybildad politisk kommitté som heter MAGA Patriot Party, bland spekulationer om att Trump skulle försöka bilda en tredje part.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: