Trump Impeachment kommer att starta veckan den 8 februari säger Schumer

Senate Democratic Leader Chuck Schumer (D-N.Y.) speaks during a news conference at the U.S. Capitol in Washington on Dec. 8, 2020. (Erin Scott/Reuters)
Senatens demokratiska ledare Chuck Schumer (D-N.Y.) Talar under en presskonferens vid US Capitol i Washington den 8 december 2020
January 22, 2021

Senatens majoritetsledare Chuck Schumer (D-N.Y.) tillkännagav på fredagen att riksrätts-rättegången mot den tidigare presidenten Donald Trump kommer att börja veckan den 8 februari.

Schumer meddelade schemat efter att ha nått en överenskommelse med republikanerna om att få rättegången i februari. Senatens minoritetsledare Mitch McConnell (R-Ky.) hade föreslagit att fördröja rättegången till februari för att ge Trumps juridiska team tid att förbereda sig.

Under tidslinjen kommer kammaren att överföra anklagelsesartikeln mot Trump sent den 25 januari, med inledande förfaranden den 26 januari, men inledande argument kommer att skjutas fram till i februari.

Husdemokrater röstade för att anklaga Trump den 13 januari för en enda artikel av riksrätt, som hävdar att Trump uppmuntrade till att ett uppror som resulterade i upplopp vid den amerikanska huvudstaden den 6 januari. Vid omröstningen om riksrätt röstade man 232-197, där varje demokrat röstade för riksrätt, och 10 husrepublikaner anslöt sig.

”Vi vill alla lägga detta hemska kapitel i vår nations historia bakom oss”, sade Schumer på fredagen gällande Capitol-upploppet den 6 januari. ”Men genom att hela och förena oss, kommer bara att uppfyllas om där finns sanning och ansvarsskyldighet. Och det är vad denna rättegång kommer att ge.”

Han tillade att det kommer att bli ”en fullständig rättegång” och ”det kommer att bli en rättvis rättegång.”

Epoch Times Photo

En folkmassa hade brutit sig in mot Capitol-byggnaden den 6 januari innan Trump hade slutat sitt tal inför en stor skara supportrar, mer än 30 minuters promenad bort, visar en tidslinje för dagen av The Epoch Times. Trump hade uppmanat allmänheten att agera ”fredligt och patriotiskt” den dagen och fördömde upprepade gånger våldet vid den amerikanska huvudstaden efter händelsen.

Det markerades för första gången i USA:s historia att en president anklagades två gånger. Det är också första gången en före detta president står inför en riksrättsprocess efter att ha lämnat sitt ämbete.

Trump lämnade kontoret den 20 januari, men senatsledarna är fast beslutna att pressa framåt. Om Trump döms, kan senatorer välja att diskvalificera honom från att någonsin inneha sitt ämbete i framtiden.

Ingen president i USA:s historia har någonsin dömts, vilket skulle kräva en supermajoritets ledning. Demokraterna har 50 platser i senaten och republikanerna har också 50. En handfull republikaner har sagt att de är öppna för att döma Trump, inklusive McConnell.


              Who is Butch Bowers? Donald Trump hires election law expert from South Carolina to fight his impeachment battle

Butch Bowers, (bilden) en South Carolina-baserad advokat, kommer att vara huvudadvokat i Trumps juridiska team. Han har representerat ett antal republikanska lagstiftare tidigare, inklusive den dåvarande South Carolina-regeringen Nikki Haley 2012.

”Butch respekteras väl av både republikaner och demokrater och kommer att göra ett utmärkt jobb för att försvara president Trump”, meddelade rådgivaren Jason Miller i ett Twitter-inlägg.

Senator Lindsey Graham (R-S.C.) sa att Trump fortfarande bildar ett lagligt team men att Bowers skulle fungera som ”ankare”.Kategorier:Media, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: