US Marshall räddade 33 försvunna barn i ”Operation Lost Angels”

U.S. Marshalls are pictured in a file photo taken, in Santa Monica, Calif., on June 7, 2013. (Joe Klamar/AFP via Getty Images)
AV LORENZ DUCHAMPS

Mer än 30 barn räddades av amerikanska marshallar från människohandel i södra Kalifornien, inklusive åtta som utnyttjades sexuellt, meddelade FBI fredag.

Den flerdagars gemensamma medverkan ”Operation Lost Angels” involverade mer än två dussin partnerbyråer och inleddes den 11 januari. Räddningsoperationen kulminerade nyligen i återhämtningen av 33 barn, Kristi K. Johnson, biträdande direktör med ansvar för FBI:s Los Angeles Field Office, sade i ett pressmeddelande.

”Av de 33 återhämtade barnen utnyttjades åtta sexuellt vid återhämtningstillfället”, sade FBI-tjänstemän i ett pressmeddelande.

”Två återhämtades flera gånger under operationen medan de var på ”banan”, en vanlig term som används för att beskriva en känd plats för kommersiell sexhandel.”

Johnson sa att människor som blir offer för kommersiell sexhandel och sedan återvänder, antingen frivilligt eller med våld, genom bedrägeri eller tvång vilket inte är ovanligt, inte ens efter att de har räddats i tidigare operationer.

”Denna skadliga cykel belyser de utmaningar som offren står inför och är det som brottsbekämparna står inför när de försöker hindra offren från att återvända till en kränkande situation”, sa FBI-tjänstemän. ”Offren kanske inte själv identifierar sig med människohandel eller kanske inte ens inser att de är med i människohandel”

Enligt information som erhållits av den lokala byrån KTLA fanns där minderåriga mellan 13 och 17 år, men detta har inte bekräftats i FBI-uttalandet.

Tjänstemän meddelade att en misstänkt är anklagad för människohandel och togs i förvar på federala anklagelser. Byrån har sedan dess inlett flera utredningar. Några av de återvunna offren arresterades också för att de påstås ha varit inblandade i överträdelser, rån, bland andra förseelser. Ett barn drabbades också av en icke-vårdnadshavandes kidnappning.

Johnson sa att FBI betraktar minderåriga som engagerar sig i kommersiell sexhandel som offer, medan man jämför människohandel som dagens slaveri.

”FBI anser människohandel som modernt slaveri och minderåriga som bedriver kommersiell sexhandel betraktas som offer”, säger FBI:s biträdande direktör. ”Medan denna operation fick ökade resurser under en begränsad tidsperiod och med stor framgång, undersöker FBI och våra partners barnsexhandel varje dag och året runt.”

Michel Moore, chefen för polisavdelningen i Los Angeles, betonade att människohandel är ett hot mot vår ungdom och kallade det ”ett genomgripande och smygande brott.”

”Människohandel är ett genomgripande och smygande brott som hotar säkerheten för våra ungdomar, som är framtiden för våra samhällen”, sa Moore. ”Vi kan bara börja ta tillbaka vår ungdoms framtid med de starka partnerskap som skapats mellan enastående tjänsteleverantörer och brottsbekämpning.”

FBI säger att fallet för både sexbrott och arbetshandel har sett en kraftig ökning under de senaste åren. Byrån sa att den arbetar med mer än 1800 väntande utredningar från och med november 2020, inklusive fall som rör minderåriga. Ifjol genomfördes 664 människohandelsutredningar rikstäckande, vilket resulterade i att 473 människohandlare arresterades.

I en annan stor människohandlingsoperation tidigare denna månad tillkännagav Hillsborough County Sheriff’s Office (HCSO) den 11 januari – som är den National Human Trafficking Awareness Day i Florida och resulterade i 71 arresteringar.

arrested 71

arrested 71 2
arrested 71 3
arrested 71 4


Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: