Trumps politiska team avvisar nybildat MAGA Patriot Party

trumf
BY ZACHARY STIEBER
January 25, 2021

Fd president Donald Trumps team förkastade på måndagen en nybildad politisk kommitté som heter MAGA Patriot Party.

Donald J. Trump för President (DJTFP), inlämnade en mångsidig rapport till Federal Election, och sade att den vill ”avvisa verksamheten hos en kommitté som heter Patriot Party.”

MAGA Patriot Party National Committee lämnades in till kommissionen. Ansökan hävdade att Trumps team var kopplat till den nya kommittén. Men Trumps team sa att de inte godkände inlämnandet av ett formulär som hävdade att det var en deltagare i gemensamma insamlingsaktiviteter, och de har inte ingått något gemensamt insamlingsavtal med den nya kommittén och har ingen kännedom om Patriot Partys aktiviteter alls.

”För att vara tydlig: DJTFP har ingen anknytning till Patriot Party, vilket inte är auktoriserat av Mr. Trump eller DJTFP,” sade Trumps team.

”DJTFP lägger ut detta meddelande om avslag på offentliga medier av oro för förvirring bland allmänheten, som kan vilseleds till att tro att Patriot Party-aktiviteter har godkänts av Mr.Trump eller DJTFP – eller att bidrag till denna obehöriga kommitté görs via DJTFP – när det inte stämmer.”

Förfrågningar till DJTFP och MAGA Patriot Party National Committee besvarades inte.

En man vid namn James Davis från Punta Gorda, Florida, listades som kommitténs kassör.

Spekulationerna har varit vilda sedan Trump lämnade ämbetet i förra veckan, om han kommer att försöka bilda ett tredje parti för att utmana status quo. En ny omröstning visade att ett hypotetiskt Patriot Party under ledning av den tidigare presidenten skulle vara mer populärt bland väljarna än det republikanska partiet.

Trump förblev tyst om sina planer nu när han är ute ur sitt ämbete, men rådgivare har sagt att han funderar på att ställa upp i valet 2024 och kommer att engagera sig i mellanvalet 2022.Kategorier:Media, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: