Texas redo för rättegångar mot Joe Bidens kommande administration

USA: s valda president Joe Biden talar under en campagin-rally för att stödja demokratiska senatkandidater i Atlanta, Georgia den 15 december 2020. - USA: s valda president Joe Biden reste till Georgien för att slåss för demokratiska senatkandidater Jon Ossoff och pastor Raphael Warnock.  (Foto av Jim WATSON / AFP) (Foto av JIM ...

AMY FURR

Texas förbereder sig enligt uppgift för stämningar mot Joe Bidens inkommande administration, rapporterade San Antonio Express-News på fredag.

Under hans första 100 dagar i ämbetet har den utvalda presidenten Joe Biden ”lovat att återställa Trump-administrationens invandring stränga åtgärder, driva på politik för att ta itu med klimatförändringarna och potentiellt efterskänka studieskulder för tusentals amerikaner”, heter det i artikeln.

Biden har också sagt att han kommer att förespråka ett maskmandat och vill att kongressen ska godkänna ytterligare ett stort stimulanspaket.

”Och på längre sikt har Biden pratat om att skriva om skattekoden för att höja skatten på de rika”, fortsatte rapporten och tillade att ”Texas är nästan säker på att bekämpa honom på varje steg på vägen”:

Staten är på väg att vara tillbaka på frontlinjerna som kämpar mot den federala regeringen, en lång tradition för sina republikanska ledare, från före detta regeringen Rick Perry till regeringen Greg Abbott – som statens justitieminister allmänt sade: ”Jag går till kontoret, jag stämmer den federala regeringen och jag går hem.”

När Biden tillträder i nästa vecka, förväntar sig många att staten fortsätter där den slutade efter att ha stämt Obama-administrationen dussintals gånger för att stoppa initiativ som Clean Power Plan, skrotskydd för invandrare som förts till landet olagligt som barn och avsluta Affordable Care Act..

I ett Facebook-inlägg på söndagen delade Abbott Express-News-artikeln och kommenterade: ”Texas kommer att vidta åtgärder närhelst den federala regeringen bryter mot statens rättigheter eller stör konstitutionella rättigheter eller privat äganderätt eller rätten att tjäna pengar . ”

Under tiden visar en nyligen genomförd nationell undersökning att en majoritet av republikanerna vill att kongressledarna ska utmana Biden i viktiga frågor.

”Nästan sex av tio (59 %) republikaner som utfrågades i en Pew Research Center-undersökning uppmanar GOP-ledare i kongressen att stå upp mot den tillträdande presidenten, även om det är svårare att ta itu med kritiska frågor som landet står inför,” rapporterade Fox News.

Robert Henneke, generalråd vid konservativa Texas Public Policy Foundation (TPPF) berättade för Express-News att ”Tvister som utmanar okonstitutionell handling från Biden-administrationen kommer att vara en central fråga.”

”Där den nya administrationen försöker gå utanför gränserna för vilka befogenheter som har delegerats till den, eller antar policyer och regler som inte stöds av data och vetenskap, förväntar jag mig att vi kommer att vara ledande bland dem som utmanar den typen av politik, avslutade han.Kategorier:Rättsstat, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: