Flosklerna är sötsliskig politisk retorik för att förvilla. Faktiskt ren och skär lögn

Politiska floskler
2021-01-18
Katerina Janouch
“Vi socialdemokrater är garanten för stabilitet, trygghet och ett starkt Sverige. Låt Sverige fortsatt stå på rätt sida om historien”, skriver Lena Rådström Baastad, partisekreterare för Socialdemokraterna i en debattartikel i Expressen och man riktigt känner Orwells ord eka.

Flosklerna är sötsliskig politisk retorik för att förvilla. Faktiskt ren och skär lögn.

Så, hur tryggt och stabilt och “starkt” är det egentligen i Rådström Baastads Löfvenstyrda socialdemokratiska Sverige?
Här kommer fakta:
Rån och våldsbrott mot barn har mer än fördubblats de senaste åren, visar statistik från polisen.
Sverige är det land i Europa med flest anmälda våldtäkter per invånare, enligt EU:s kriminalstatistik.
För unga män har risken att utsättas för skjutvapenvåld i Sverige femfaldigats sedan 1996.
Straffen är i dag för låga för vissa brottstyper. Det gäller till exempel attacker mot blåljuspersonal, allvarliga fall av sexuellt ofredande, bostadsinbrott, grova vapenbrott och mord.
Arbetslösheten uppgick till 7,7 procent i november enligt SCB:s arbetskraftsundersökningar (AKU). Det är en ökning med 0,9 procentenheter jämfört med samma månad föregående år. Förändringen mot 2019 ska dock tolkas med försiktighet då månadens siffror kan vara underskattade enligt SCB.
Den genomsnittliga allmänna pensionen hamnade i januari på 13 000 kronor, före skatt. Kvinnors pension är ännu lägre: 11 600 kronor/månad. Det innebär att välfärdslandet Sverige år 2020 i praktiken har mängder med pensionärer som hamnar under EU:s gräns för relativ fattigdom.
Regionerna har allvarligt brustit i vården av äldre under coronapandemin. Det menar Inspektionen för vård och omsorg som granskat äldrevården.
Nu har över 10 000 människor dött med covid-19 i Sverige. Och enligt Folkhälsomyndigheten kommer dödsfallen att fortsätta öka.
I dag stänger reaktor 1 vid Ringhals kärnkraftverk. Stängningen av fullt fungerande kärnkraft är symptomatisk för regeringens energi- och klimatpolitik. Den präglas mer av miljöpartistiska dogmer än av effektiva lösningar som gör nytta för näringslivet och klimatet, skriver Lars Hjälmered och Jessica Rosencrantz (M).
“Ja, jag skulle kunna fortsätta hela dagen. Istället för att ta ansvar för Sverige är dock socialdemokratin fullt upptagen att polarisera, smutskasta och frånsäga sig ansvaret för den katastrofala vanskötseln av vårt land. Istället lyfter man fram Trump och USA som varnande exempel och skriker om att konservativ politik och SD är den största faran för landet. Det är både ohederligt och oprofessionellt men tyvärr väldigt talande för socialdemokraternas inkompetens att styra Sverige. Under deras styre är Sverige allt annat än starkt och tryggt. Dessutom står vi tack vare socialdemokraterna på helt fel sida om historien genom att ge pengar till antidemokratiska diktaturer och liera landet med terrorbejakande islamister i Muslimska Brödraskapet genom bland annat föreningen Tro, hopp och Solidaritet”.


Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: