Det moderna krigets ryggmärg – Carl Norberg 2021-01-13

För de som kanske inte är medvetna är Five Eyes namnet på den brittiska GCHQ-kontrollerade övervakningsstrukturen som involverar de fyra primära anglosaxiska Commonwealth-länderna (Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland) tillsammans med Förenta staterna. Det är inte minst här den Djupa Staten har ägnat sig åt åt att försöka störta den amerikanska presidenten Donald Trump sedan Investor och deras juniorpartners i Amerika började organisera Russiagate 2015.

Finns det kanske möjligen en anledning som bygger på att det inte finns ett enda utrikesdepartement i världen som klarar sig utan en underrättelsetjänst och att det inte finns en enda underrättelsetjänst idag som klarar sig utan kontroll över en telekominfrastruktur…. Så den som kontrollerar telekominfrastrukturen kontrollerar uppenbarligen utrikesdepartementens informationstillgång, så mycket måste till och med en svensk kunna begripa idag!

Bara svenskar missar dock fortfarande vad som blir kvar när Huawei isoleras bort och vad som då återstår för att spionera på de egna befolkningarna….som har funnits där hela tiden och vars VD anser sitt bolag världsledande på 5G, i samtal med den amerikanske presidenten.

Att Investor i en eller annan omfattning direkt eller indirekt försöker utöva kontroll över Huawei – inte minst genom licensavgifter i Kina, det känns ju faktiskt inte heller exakt som att det ligger helt utanför farans riktning. En av anledningarna till de Kinesiska utredningarna mot Ericsson.

Så vem som egentligen styr och ställer bakom teaterkulisserna börjar nu faktiskt bli helt omöjligt att missa även för den allra mest trögfattade befolkningen på jorden.

Om alla Internetjättarna är beroende av Ericssons hårdvara och med sin serverkapacitet till stora delar lokaliserad till Sverige under skydd av FRA-lagen, då måste man vara riktigt svenskt kulturellt fördummad för att inte se verkligheten för vad den egentligen är för någonting.

I en liten skrift ”The Swedish Kings of Cyberwar” avslöjas Sveriges egen förmenta oskuldsfullhet vilken fullt stilenligt bygger på att verka utan att synas.

Den 30/2 2020, så talade Mike Pompeo vid ett forum i London tillsammans med Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab, då kritiserade den amerikanska utrikesministern premiärminister Johnson för hans drag för att låta Huawei delta i Storbritanniens 5G-utveckling.

”Det handlar inte om en teknisk bakdörr. De har hela ytterdörren, varnade Pompeo . Vi drar analogin med Ericsson och kan inte undvika att förstå att det strypgreppet vill inget självständigt land befinna sig i. ”När du tillåter information från dina medborgare eller dina medborgares nationella säkerhetsinformation att transporteras i ett nätverk som det kinesiska kommunistpartiet – eller då någon annan enskild part – har ett lagligt mandat att få, skapar det en risk,” tillade han och betonade att Pekings värderingar inte överensstämmer med de i väst.

De i väst är ju mer Investorrelaterade gud bevars.Medan WINTERLIGHT var en gemensam ansträngning mellan NSA, det svenska FRA och det brittiska GCHQ , verkar hackning – angrepp på datorer och datanät ha initierats av svenskar, ja det är ju verkligen underlig.

Tidigare varnade Washington för att låta Huawei delta i 5G i något av medlemsländerna i Five Eyes underrättelsetjänstallians (USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland) då det skulle äventyra blockets delningsfunktioner för underrättelsetjänstinformation. Man måste alltså spräcka FiveEyes för att komma åt Ericsson. Som kommentar på denna sida av frågan påpekade HUAWEI att amerikanska myndigheter redan genomförde en grundlig och kostsam 18-månaders säkerhetsgranskning av Huawei-enheter under 2012, utan att hitta ”några bevis” för att företaget överhuvudtaget arbetade med den kinesiska regeringen för att spionera på alla utländska medborgare, inklusive amerikaner.

Enkelt formulerat: Är Huawei inne så kan inte Ericsson använda bakdörrar utan att upptäckas.

”Ur det asiatiska perspektivet är det uppenbart att ”Washington” utåt sett använder den kinesiska motståndarens rädsla-faktor för att pressa Five Eyes-alliansen för att följa upp i dess anklagelser,” Samtidigt betonas att oberoende beslut och åtgärder från någon av alliansmedlemmarna säkert kommer att förändra bandet mellan dess medlemmar, särskilt inom det internationella samfundet.” Där är vi nu.

NSA- tjänstemän beskriver alltsedan Ingvars Åkessons dagar sina svenska motsvarigheter som ”extremt kompetenta, tekniskt innovativa och pålitliga” och lovordade dem för att vara ”skickliga för att samla in en mängd olika kommunikationer”.

Särskilt hade det svenska FRA fått tillgång till NSA: s mest kraftfulla analytiska verktyg, kallat XKeyscore, som enligt NSA- dokument möjliggör hämtning från massövervakningsdata av ”nästan allt som en användare gör på Internet”. Om någon försöker hitta en beskrivning av hur FRA:s tjänstemän ser på NSA:s tjänstemän, så beskriver nog det, ganska väl vem som egentligen gör vad i detta.Kategorier:Media, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: