Informationskrigets betydelse – Carl Norberg 2021-01-06

Sedan slutet av andra världskriget, har varje amerikanskt politiskt skift i strategi utlösts av en ny teknik som givit upphov till en militär revolution. För det kalla kriget, var det kärnvapen, för Gulfkriget var det informationsteknologin, den här gången, var USA: s startramp till Asien – Mellanöstern ledd av Internet-teknik som har producerat en blandning av cyberrymdens elektroniska krigföring och ideologisk informationskrigföring på det bredare planet.

Den första – äldre – typen av krigföring är uppenbarligen mer begränsad till konventionella militära områden, medan den andra typen av krigföring har osynligt mönster och bildar en annan typ av strider som trotsar alla militära begrepp. År 2013, manipulerad av en ”mystisk” kraft utanför Kina, hade några webbplatser på det kinesiska språket som kontrolleras från utländska huvudstäder skapat antimilitära och antipatriotiska incidenter och så vidare bakåt över den geografiska hegemonin inom regleringsbanken. Men den nya tekniken var inte tillräckligt exklusiv, det allmänna medvetande kom ikapp baserat på kraften av sin bredd och att informationen rör sig horisontellt i en alltför stor omfattning för att kunna kontrolleras. Så det gick åt andra hållet – alltmer till att börja ifrågasätta det officiella budskapet.

Även om man numera inte ser röken av striderna i kulturell och ideologisk kamp, …. eller i cyberkrigföring, så är dessa striders effekter lika destruktiva och chockerande för upplysta politiska, ekonomiska och militära tänkare. Det moderna kriget består nu av mer än 80 % opinionsbildning.

Sovjetunionen brukade ha tusentals kärnstridsspetsar och 4 miljoner soldater, men de var alla ändå bara fragment av en osynlig och allestädes närvarande informations och ideologiskt grundad krigföring – fast i en slags omvänd proportionalitet. Det gör att man ryser av att tänka på att länder som Tunisien, Libyen och Egypten kunde störtas över natten med Twitter i en ålder av sociala medier. Djupa floder flyter tystare.

De nya funktionerna i denna typ av krigföring har visat sig efter underrättelsetjänstkollektivets försök att slå ner på Internetrykten, vilket har orsakat hård kritik från civila krafter. Militära frågor, politik, ekonomi, kultur, fartyg, tangentbord, historia och nutid, har vävts samman till ett nytt slagfält där striderna nu kommer att bli episka. Television och informativ psykologisk krigföring i en ålder av ”centralbankskontrollerad” dollarvaluta var det läge för krigföring som kunde besegra Sovjetunionen. Internet, information och ideologisk krigföring har skapat läget för det krig som kommer att besegra Petrodollarhegemonin och den Djupa Staten.

Ögonen på militären kan inte träna på den synliga fienden och deras metallvapen. Eran av Internet kräver helt ny kunskap om individens förståelse för de egna känslogrundande värderingarna såväl som om krig och anti-krig, spelplanen kontrolleras inte längre på samma sätt.

Människan går nu allt snabbare från att ha primärt fysisk målsättning till att bli primärt intellektuellt inriktad!Kategorier:Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. ”Folkvalda” i krigsföring mot egen befolkning… massmord – först utrotade de gamla på ålderdomshem sedan andra…. de sågar den gren på vilken dessa idioterna sitter… det kommer deras tyr så småningom – ingen behöver de globalt…
    Prof Dolores Cahill: People will Start Dying a Few Months after the First mRNA Vaccination
    http://www.renegadetribune.com/prof-dolores-cahill-people-will-start-dying-a-few-months-after-the-first-mrna-vaccination/

    Gilla

%d bloggare gillar detta: