Giuliani: Valrelaterade ärenden kommer att ”sprängas” efter jul

 
trump biden
 
BY ZACHARY STIEBER
 

Valrelaterade rättegångar och liknande frågor kommer att ”sprängas” efter jul, sade president Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, i denna vecka.

President Donald Trump lawyer and former New York City Mayor Rudy Giuliani speaks to media while flanked by Trump campaign senior legal adviser Jenna Ellis (R) at a press conference at the Republican National Committee headquarters in Washington on Nov. 19, 2020. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

I ett podcast-avsnitt där han själv var värd berättade Giuliani för lyssnare att det finns ”betydande rörelse” i Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin mot avcertifiering av valresultaten mitt i en växande mängd bevis för valbedrägerier.

”Så med början efter jul kommer detta verkligen att sprängas”, sa han. ”Eftersom bevisen som alla dessa ohederliga TV-nätverk, tidningar, big tech och ledningen för Demokratiska partiet har gett dig är falska. Och du kommer att finna att det på gång. Det kommer att bli väldigt chockerande för landet.”

Den demokratiska presidentkandidaten certifierades som vinnare av de fyra svängstater som Giuliani nämnde, även om även om alternativa kandidatlistor med elektorsröster som röstade för Trump. Giuliani och Trumps lagliga team arbetade för att övertyga de statliga lagstiftande församlingarna att ta tillbaka makten att utse väljare, men ingen gjorde det innan rösterna avgavs den 14 december. De pressar nu statens lagstiftare att avcertifiera valresultaten och eventuellt utse Trump som statens vinnare, med hänvisning till oegentligheter inklusive påstådda bedrägerier.

”Siffrorna var fel. Därför måste de avcertifieras, ”tillade Giuliani i ett podcast-avsnitt 25 december.

Avcertifiering skulle i de flesta svängstater kräva stöd från åtminstone en handfull demokrater, något som anses osannolikt.

Giuliani markerade julen med videon och sa att Amerika ”kommer troligen in i en mer dramatisk januari än vi någonsin har haft i vår historia.”

Han nämnde Representanthuset, där minst nio medlemmar eller utvalda medlemmar har lovat att tävla om valröster under Kongressens gemensamma session 6 januari 2021.

”Det är vad som kommer att fortsätta nu – gå till statliga lagstiftande församlingar och gå vidare till Kongressen. Detta kommer att fullföljas. Oavsett vad de ohederliga medierna säger till dig är det ett verkligt fall, sade advokaten och kommenterade strax därefter, att han inte var tillåten som gäst på ABC, NBC, CBS eller Fox News.

Trump och hans kampanj har pekat på vittnen som intygar oegentligheter vid State Farm Arena i Atlanta och på andra håll, tillsammans med tillämpningar av vallagar som de säger var i strid mot författningen, i att bestrida valresultat. Hittills har inga rättsfall varit framgångsrika.

Biden verkade ha säkrat tillräckligt med valröster för att vinna valet tidigare i månaden, men tävlingar under den gemensamma sessionen, eller vissa rättsliga avgöranden, kunde ändra den beräkningen. Epoch Times kallar det inte för ett val just nu.

Biden förklarade seger efter att rösterna hade röstats och uppmanade Trump att medge. Hans team svarade inte på en begäran om kommentar på Giulianis kommentarer.Kategorier:Media, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: