SEB krävs på miljarder i Tyskland

SEB krävs på miljarder i Tyskland

Storbanken SEB:s tyska dotterbolag DSK Hyp krävs på 4,3 miljarder kronor, plus ränta. Det är skattemyndigheten i Tyskland som anser att banken ska betala källskatt på utdelningar som skett från tyska aktier. Det skriver flera svenska medier, bland annat Svenska Dagbladet.

Banken kommer att överklaga beslutet, vilket kan prövas i flera instanser och processen beräknas ta upp till fem år.

”SEB är starkt kritisk till utfallet av revisionen och anser, med stöd från juridiska analyser av externa experter, att skattemyndighetens återkrav strider mot både EU-lag och tysk lag. Vidare står det i strid med den praxis som skattemyndigheten själv tillämpade fram till 2016”, skriver banken i ett pressmeddelande.Kategorier:Svensk politik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: