Hel lägenheten totalförstörd i Rosengård

Malmö 19-12-2020

Till i första hand Andreas Schönström, kommunalråd för S samt socialfallens skyddshelgon i Malmö

Här under om du klickar på ”Läs mer av inlägget” så kan du njuta av bilderna från ett mångkulturellt boende i Rosengård.

Vill du njuta ännu mera så gå då vidare in på Hem och Hyra där bilderna är förstorade samt att det finns utförligare information om detta trevliga boende.

Eftersom detta boende finns i Rosengård och därtill på Törnrosen, det värsta av det värsta, så är det troligtvis  frågan om en s k mångkulturell tillgång som egentligen kanske bara bott på ett sätt som han är van vid från sitt gamla hemland.

Det står i artikeln att tillgången vistats en lång tid utomlands och då är det säkert frågan om hans gamla hemland därifrån han en gång uppgett att han flytt för sitt liv. Under hans utlandsvistelse så har naturligtvis försörjningsstödet och andra bidrag per automatik skickats till uppgivna konton så att tillgången kunnat leva gott på svenska skattebetalares pengar i sitt gamla hemland.

Lägenheten är obeboelig och måste totalsaneras och renoveras innan någon kan flytta in där och frågan är då vem som skall betala för detta.

Förmodar att tillgången inte har några ekonomiska tillgångar, i varje fall inte några som svenska myndigheter kan komma åt, så det blir väl i vanlig ordning bl a jag och andra skattebetalare här i Malmö som får bjuda på detta.

Nu måste ju tillgången kunna bo någonstans och jag förmodar att du redan har gett dig ut på jakt för att kunna erbjuda tillgången en ny trevlig lägenhet.

Eftersom tillgången på lägenheter för mångkulturella tillgångar är en bristvara här i stan så kan det naturligtvis bli problem att hitta en sådan så det är nog lika bra att satsa på en nyproducerad lägenhet till den här tillgången och då tänker jag naturligtvis att det vore passande att placera  även denna tillgång bland andra tillgångar i Limhamns Sjöstad, eller Rosengård by the Sea som det kallas i folkmun. Att lägenheterna där inte är billiga spelar nog ingen roll för den här tillgången heller eftersom det är vi skattebetalare som står för det mesta av hyran som ju kan uppgå till 16 200 kr i månaden för en lägenhet med havsutsikt. För något annat skall väl inte tillgången behöva nöja sig med nu när han visat  sig vara en värdig och exemplarisk hyresgäst även om han uppvisat några smärre brister i hur man beter sig och bor i en lägenhet.

Eftersom det nu här finns en ypperlig möjlighet för dig Andreas och även andra ”ansvariga” politiker att få känna på hur det känns att bo i ett trevligt mångkulturellt område och i en lägenhet som använts på ett sätt som verkligen uppvisar den bästa sidan av dom kulturer som numera är så vanliga och rådande i Det Nya Sverige så tycker jag att du med familj skulle fira julhelgen i den aktuella lägenheten för att på så sätt fullt ut kunna njuta av den mångkultur som ni jobbat så mycket för att införa i vårt land. När sedan julhelgen är över så kunde t ex Katrin Stjernfeldt – Jammeh avlösa dig och få njuta av nyårshelgen där tillsammans med sin familj.

Till sist så undrar jag om du kunde gå ut och offentligt redogöra för kostnaderna för att återställa den aktuella lägenheten i beboeligt skick när detta är klart.

Jag tror faktiskt att det skulle intressera en hel del Malmöbor vad denna enda tillgångs förbannade svineri har kostat oss som betalar det hela. När du ändå är igång skulle du kanske även kunna  redogöra för denna tillgångs försörjningskostnader samt andra bidrag också.

När du och din familj har installerat er i lägenheten så slå en pling så lovar jag att besöka er och ha med mig något gott åt er på självaste julafton.

Jag tror dock inte att jag går in till er utan håller mig utanför.

God Jul och Gott Nytt År

Sandor Herold, Malmö


Hel lägenheten totalförstörd i Rosengård

BOSTÄDER. En hyresgäst i Rosengård, Malmö riskerar att förlora kontraktet efter att lägenhetens väggar och tak helt täckts av svart luddigt mögel. Det rapporterar Hem och Hyra.

Lägenhet med mögel. Foto: Hyresvärden

Värden anser att det handlar om vanvård – hyresgästens uppger själv att han varit utomlands och upptäckt en vattenskada efter att han kommit hem. Enligt värden gick det inte att andas när man klev in i bostaden.

– Jag har aldrig sett något liknande. Aldrig. Och jag har varit i branschen rätt länge, säger Roberto Laiolo, förvaltare på Rosengårds fastighets AB, till tidningen.

– Pettersson undrar vem hyresgästen kan vara? Boende i Törnrosen, Rosengård. Gammal vattenskada som ej anmälts till hyresvärd. Bott utomlands flera månader.

Exakt hur skadorna har kunnat bli så omfattande vet inte hyresvärden. Enligt handlingarna till nämnden kan det vara en kombination av att det bott för många i lägenheten samtidigt som man har satt igen ventilationen i både badrum och kök. I köket är golvet upprivet.Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: