Kungen om pandemin: ”Vi har misslyckats”

"Jag anser att vi har misslyckats", säger kungen när han sammanfattar året i SVT:s program Året med kungafamiljen. Arkivbild.

Malmö 17-12-2020

Till Kungen

Du säger att Sverige misslyckats med Coronastrategin och att du lider med alla dom som förlorat en anhörig och att många egna företagare har förlorat sina företag och livsverk.

På vilket sätt lider du?

Du stack ner till ditt slott Stenhammar utanför Flen så fort du fick höra talas om Coronapandemin och satte dig i säkerhet fastän du knappast riskerade att bli utsatt för någon smitta i din skyddade tillvaro ute på Drottningholms slott. Ett verkligen ynkligt och i högsta grad simpelt sätt att visa solidaritet med sitt folk.

Vad det gäller dina ”bekymmer” om egna företagare så klingar det mycket falskt när du mitt under Coronapandemin gick och köpte dig en BMW för ca 1,5 miljon. Det är alltså på så sätt du lider?

Hur många av det svenska folket har köpt sig bilar som kostar 1,5 miljoner under pandemin när den väsentliga frågan är hur man skall klara ekonomin och hälsan?

Men detta är två saker som du och din familj aldrig har behövt bekymra er om i eran parasiterande tillvaro.

Det minsta man kunde förvänta sig av dig är att du i varje fall höll tyst men inte ens det har du vett till.

En annan sak som du tydligen i din lyxtillvaro inte känner till är att ditt land och ditt folk håller på att utplånas p g a den invandrings- och flyktingpolitik som nu har bedrivits i ca 40 år. Du är snart inte kung i Sverige utan det land där du är kung borde heta Nya Sverige eftersom den svenska urbefolkningen håller på att bytas ut mot primitiva varelser från dom lägst stående kulturerna och länderna som finns på denna planet. Vilka länder det är frågan om är  nog meningslöst att berätta för dig eftersom du nog knappast har hört talas om dom. Men du kan ju fråga din hustru för hon verkar ju vara något mer intelligent och beläst än du.

Jag har många gånger ställt frågan vad vi har dig till och vad nytta du utför och jag kan inte annat än komma fram till att du troligtvis aldrig har utfört något vettigt eller något som Sverige haft nytta av.

Det gick ju utmärkt att t ex dela ut Nobelpriserna utan din medverkan i år. Den nya bron vid Slussen i Stockholm hade säkert blivit körbar utan att du gick över den med ett av dina barnbarn. Öresundsbron som jag kört över ett otal gånger med tåg hade likväl blivit användbar utan din fjantiga s k invigning.

Det finns hur många exempel som helst på dina onödiga insatser i olika sammanhang som bara medfört onödiga kostnader.

Du måste vara den mest onödiga och onyttiga företeelse som finns i detta landet. Du behövs helt enkelt inte!

Det hade varit skönt att i år få slippa ditt s k jultal till nationen som säkerligen kommer att innehålla meningslösa sympatiyttringar till dom som på något sätt blivit påverkade av Coronapandemin. Ditt rekord i dumhet i ett av dina jultal för några år sedan glömmer jag inte då du påpekade att vi inte skulle förvänta oss att stekta sparvar skulle flyga in i munnen. Detta kom alltså från en man som aldrig behövt att utföra  ett handtag i sitt liv. Beklämmande att ett s k statsöverhuvud kan uttala sig på det sättet.

Till sist ett gott råd, abdikera för h – e någon gång!

Sandor Herold, både nyttigare och billigare än kungen


Kungen om pandemin: ”Vi har misslyckats”

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/kungen-om-pandemin-vi-har-misslyckats/ar-BB1bZJNJ?ocid=se
2020-12-17

”Fruktansvärt” och ”misslyckats” är några av orden kungen väljer när han ska beskriva året som gått och pandemin i SVT:s program Året med kungafamiljen, skriver SVT Nyheter.

– Jag anser att vi har misslyckats. Vi har ett stort antal som har avlidit och det är fruktansvärt. Det är något som vi alla lider med, säger han i programmet.

Året med kungafamiljen visas i SVT varje år kring jul och i programmet får flera av kungafamiljens medlemmar se tillbaka på, och reflektera över, det gångna året.

– Jag tycker det har varit fruktansvärt med tanke på alla som har gått bort, och den sorg och frustration i många familjer och även många företagare som går på knä och kanske tappar sina företag, säger kungen.

Kungen säger att han känner med alla familjer som drabbats av pandemin.

– Det är svenska folket som har lidit kolossalt under svåra förhållanden. Man tänker på alla familjemedlemmar som råkat ut för att inte kunna ta avsked av sina avlidna familjemedlemmar. Jag tror att det är en tung och traumatisk upplevelse att inte kunna ta ett varmt avsked.

Kungen får även frågan om han själv är orolig att bli smittad.

– Senaste tiden så har det känts mer påtagligt, det har krupit närmare och närmare. Det är inte vad man önskar sig.Kategorier:Hälsa, Svensk politik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: