Flera vittnen vittnar om oegentligheter i valet vid senatsförhandling

16 december 2020 

Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee Chairman Ron Johnson (R-Wis.) speaks during a hearing to discuss allegations of election fraud on Dec. 16, 2020. (Greg Nash-Pool/Getty Images)
Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee ordf. Ron Johnson (R-Wis.) talar vid senatsutfrågningen angående valbedrägerier. Dec. 16, 2020

Vittnen vid en amerikansk senatsutfrågning om ”oegentligheter” i valet vittnade om en litania av påstådda fall av valbedrägerier i vissa stater. Vissa uttryckte också oro över ändringar i sista minuten av vallagar och andra frågor som de hävdade var författningsstridiga.

Republikanska senatorer sa att de tror att bedrägerier inträffade och att det är nödvändigt att ta en ärlig titt på det växande berget av bevis för en demokrati och notera att många amerikaner har liknande oro. En POLITICO / Morning Consult-undersökning som togs efter valet fann att 70 procent av republikanerna inte trodde att det var fritt och rättvist. Men förtroendet för valet ökade faktiskt för demokraterna.

attackera utfrågningen och förklarade att det amerikanska folket redan hade talat och att republikanerna spydde desinformation. Domstolar har slagit ner många av de uppsättningar som bestrider resultaten, sa de. Men vittnen, inklusive politiker som senator Rand Paul (R-Ky.), påpekade att den stora majoriteten avvisades av procedurmässiga skäl, i motsats till meritbaserade eller innehållsbaserade beslut som fokuserade på anklagelserna om bedrägeri.

Senator Ron Johnson (R-Wis.), Ordförande för senatskommittén för inrikes säkerhet och regeringsfrågor, sade i sitt inledande uttalande att även om Elektorskollegiet tilldelade den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden 306 röster, ”gör en stor andel av den amerikanska allmänheten inte det då de inte tror att valresultaten i november är legitima.”

”Det faktum att våra två senaste presidentval inte har accepterats som legitima av stora procentandelar av den amerikanska allmänheten är ett allvarligt problem som hotar vår republik,” sade Johnson vid den första federala utfrågningen i frågan om valbedrägerier.

Enligt tjänstemän, vittnen, visselblåsare och dataexperter inträffade en viss nivå av bedrägeri och andra oegentligheter under valet 2020, men nivån av bedrägerier är omtvistad.

Frågan är ”om bedrägerinivån skulle ändra valresultatet”, sade Johnson i sitt inledningsanförande.

Senator Gary Peters (D-Mich.), demokrat i Democrat on the Homeland Security Committee, sa att de nuvarande rättsliga utmaningarna för valresultaten ”undergräver folkets vilja, förbehåller valet och sår frön till misstro.”

Epoch Times Photo

Vittnen talar

Statens rep. Francis X. Ryan sa till senatorerna i sitt vittnesmål (pdf) att statens system för utskick till valet i år ”var så fylld av inkonsekvenser och oegentligheter att tillförlitligheten hos inlämningsrösterna i Commonwealth of Pennsylvania är omöjligt att lita på. ”

Han noterade hur en framställning från Commonwealths sekreterare den 23 oktober slog fast att inlämningsröstningar inte behöver autentisera signaturer, ”därigenom behandlar personliga och inlämnande väljare på olika sätt och eliminerar en kritisk skydd mot potentiellt valbrott.”

Ryan pratade också om ett mönster av inkonsekvenser i statens resultat och noterade hur man i en datafil som mottogs den 4 november rapporterade Commonwealths PA Open Data-webbplatser över 3,1 miljoner inlämningsröstningar som skickats ut.

”Men den 2 november gavs informationen att endast 2,7 miljoner valsedlar hade skickats ut”, sa han. ”Denna skillnad på cirka 400 000 valurnor från 2 november till 4 november har inte förklarats.”

Ett annat vittne, Jesse Binnall, en av Trump-kampanjens advokater, berättade för utskottet att ”valet var oundvikligen full av bedrägeri, och vår hotline slutade aldrig ringa.”

Vid ett tillfälle under utfrågningen hävdade senator Paul att ”bedrägeri hände” och att ”valet på många sätt var stulet, och det enda sättet det kommer att fixas är att i framtiden förstärka lagarna.”

Republikanska väljare i Pennsylvania, Georgia, Michigan, Wisconsin, Arizona, Nevada och New Mexico avgjorde alternativa röster för president Donald Trump den 14 december, eftersom de certifierade demokraterna i samma stater röstade för tidigare vice president Joe Biden.

Sedan valdagen har Trump och tredjepartsgrupper strävat efter juridiska utmaningar för valresultatet i sex stater. Inget av ansträngningarna har hittills lyckats i domstol, inklusive en interstatlig högsta domstolsutmaning väckt av Texas och stödd av 19 republikanska generaladvokater.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

%d bloggare gillar detta: