Carl Norberg 2020-12-16 – Är du säker på att du äger dina egna tankar?

”Den medvetna och intelligenta manipuleringen av massornas organiserade vanor och åsikter är en viktig del i det demokratiska samhället. De som manipulerar denna osynliga mekanism i samhället utgör en osynlig regering som är vårt lands verkliga styrande makt. …

Vi styrs, våra sinnen är gjutna, vår smak formad, våra idéer föreslagna, till stor del av män som vi aldrig har hört talas om. Detta är ett logiskt resultat av hur vårt demokratiska samhälle är organiserat. Ett stort antal människor måste samarbeta på detta sätt om de ska leva tillsammans som ett väl fungerande samhälle. …

I nästan varje handling i vårt dagliga liv, oavsett om det rör sig om politik eller näringsliv, vårt sociala uppförande eller vårt etiska tänkande, domineras vi av det relativt lilla antalet personer … som förstår de mentala processerna och det sociala massornas mönster. Det är de som drar i trådarna som styr allmänhetens sinne. ”

– Edward Bernays, propaganda 1928Kategorier:Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: