Invigningskommittén misslyckas med att godkänna Biden som vald president

 
8 december 2020 
Den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden, vänster och president Donald Trump i arkivfoton.  (Getty Images)

The Joint Congressional Committee on Inaugural Ceremonies (Gemensamma kongresskommittén för invigningsceremonier) röstade ned en resolution om att erkänna Joe Biden som den utvalda presidenten som president Donald Trump och andra republikaner fortsätter rättegångar som utmanar resultatet av valet den 3 november, enligt flera medlemmar av den tvåpartiska panelen.

Det finns tre republikaner och tre demokrater i panelen från både kammaren och senaten, inklusive parlamentets talman Nancy Pelosi (D-Kalifornien), husets minoritetsledare Kevin McCarthy (R-Kalifornien), senatens majoritetsledare Mitch McConnell (R-Ky .) och House Majority Leader Steny Hoyer (D-Md.). Sens. Roy Blunt (R-Mo.) Och Amy Klobuchar (D-Minn.) Är också med i utskottet.

Republikanerna sa att de fattade beslutet eftersom det finns valrelaterade processer som måste spelas först innan en vald president kan beslutas.

”Det är inte uppgiften för den gemensamma kongresskommittén för invigningsceremonier att förekomma valprocessen och avgöra vem vi inviger,” sade Blunt i ett uttalande efteråt. ”JCCIC [invigningsutskottet] står inför utmaningen att planera säkra invigningsceremonier under en global pandemi. Jag hoppas att medlemmarna i JCCIC framöver kommer att följa kommitténs långvariga tradition av tvåpartisamarbete och fokusera på uppgiften.”

McConnell talade till journalister och noterade att valkollegiet träffades för att välja president den 14 december.

”Detta har blivit en veckoritual. Valkollegiet kommer att träffas den 14:e och avger en omröstning, och vi kommer att svära in nästa president den 20 januari, ”sa McConnell vid Capitol.

Reporter Steny Hoyer (R) (D-Md.) Under majoritetsledaren under en presskonferens som kräver lagstiftning om vapenkontroll vid USA: s huvudstad
Reporter Steny Hoyer (D-Md.) Under majoritetsledaren under en presskonferens

Hoyer utfärdade ett uttalande efter att resolutionen avvisades och kritiserade GOP: s ståndpunkt.

”I vilken utsträckning republikanerna vägrar att acceptera valresultatet att erkänna Joe Biden och Kamala Harris som vår nästa president och vice president är häpnadsväckande,” sade Hoyer till media efter omröstningen och bekräftade att Biden inte erkändes.

Hoyer berättade för The Hill att GOP-lagstiftare har en ”vördnad för president Trumps vredesutbrott efter valet.”

Men han sa att invigningskommittén enades om att begränsa allmänhetens deltagande under invigningshändelsen den 20 januari på grund av CCP-viruset .

”Jag tror att vi var eniga om att vi kommer att begränsa långt utöver vad vi skulle vilja göra”, sa han till reportrar.

Biden har förklarat seger i valet men Trump och andra republikaner ifrågasätter valresultaten i domstol. 

Enligt resolutionen som förkastades, föreslog den att allmänheten skulle ”underrättas” i samband med Biden presidentkonstituerande kommitté och folkhälsoexperter” eftersom ”vi observerar denna övergång av makt.”

Omröstningen kom samma dag som Högsta domstolen avvisade en rättegång som försökte avcertifiera valresultaten i Pennsylvania.

Under tiden inlämnade delstaten Texas stämningar till Högsta domstolen mot Pennsylvania, Georgia, Michigan och Wisconsin och argumenterade för att de fyra staterna bryter mot konstitutionen genom att ändra vallagar, behandlar väljare ojämlikt och tillåter allvarliga oegentligheter.

 
 


Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: