Roliga nyheter på radio

2020-12-08
Sandor Herold

Cecilia Uddén – ett liv som journalist | LjungskilenyheterDet var två ”roliga” nyheter på radion kl 07.00 i morse.

Först var det Mellanöstern korrespondensen Cecilia Udden som berättade om en taxiresa i Kairo.

Chauffören fick under körningen att samtal på sin mobil där han efter en stund blev mer och mer upprörd då han av sin dotter fick höra att hustrun hamnat på sjukhus då hon hade fått en blodpropp. Efter en stund fick han prata med en läkare som uppgav att hustrun omedelbart måste få en spruta med blodförtunnande medel annars var det stor risk att hon skulle dö. Sprutan skulle kosta ca 400 svenska kronor att ge och chauffören hade inte dom pengarna men han bad och bönade läkaren att ändå ge sprutan och att han skulle betala senare. Han skulle t om kyssa läkarens fötter bara han snabbt gav sprutan åt hustrun. Efter ytterligare en stunds bönande från chaufförens sida så gav Cecilia Udden chauffören vad det skulle kosta att ge sprutan så hustrun klarade sig.

Cecilia Udden beklagade sig i inslaget att det fanns människor som levde under sådana förhållanden så att dom inte har råd att rädda livet på en anhörig och naturligtvis så var det en fin handling från hennes sida.

Men jag undrar Cecilia Udden om du inte gick på en blåsning här? Jag misstänker att det hela var arrangerat just för att blåsa en naiv västerlänning och särskilt när det var en kvinna som var passagerare. Fick du några belägg för att hustrun existerade och att det verkligen var en läkare som chauffören pratade med och inte en kumpan? Var det dottern som ringde upp eller vem var det?

Jag trodde att du kände dina araber bättre än så, Cecilia Udden.

Själv hade jag aldrig gått på denna bluffen i Kairo eller i något annat muslimskt arabiskt land av det enkla skälet att jag är mera rädd om mitt liv än så  och skulle aldrig sätta min fot i ett sådant land. Var rädd om dig, Cecilia!

Delad bild: Skylt där det står Migrationsverket, hemsida på ukrainska med texten "Arbeta i Sverige".

Den andra roliga nyheten var när man rapporterade om ett ukrainsk företag vid namn Pelekhs som utnyttjade det svenska asylsystemet.

Detta är knappast en nyhet för det har folk i hundratusental gjort nu i över  40 år så det var en något senkommen nyhet att få ta del av.

Pelekhs är hur som helst ett ukrainskt företag som för ca 12 000 kr förmedlar färdiga berättelser som den asylsökande skall servera till Migrationsverket när denne söker asyl. Företaget berättar öppet att den asylsökande med 99,9 % säkerhet kommer att få avslag på sin ansökan vilket inte heller gör något för det hela går ut på att den ”asylsökande” enbart vill till Sverige för att jobba vilket dom tydligen får göra under tiden man söker asyl.

Eftersom asylansökan kan pågå i princip hur länge som helst med hjälp av femtioelva överklagningar och villiga advokater så kan nog den ”asylsökande” jobba ganska många år i Sverige och återvända till Ukraina som en förmögen man på svenska skattebetalares bekostnad.

Migrationsverket har misstänkt att något inte står rätt till eftersom en stor mängd ukrainska asylanter har kommit till just Migrationsverkets förläggning vid Telefonplan i Stockholm.

Migrationsverket har varit i kontakt med Pelekhs men får luren i örat när det framgår för företaget vem det är som ringer. Migrationsverket har anmält företaget till polisen i Sverige men dom har lagt ner det hela och Migrationsverket kan inget mer göra.

Allting är således som vanligt och bedrägerierna fortgår tydligen som planerat och svenska skattebetalare kan återigen känna sig blåsta av andra länders medborgare.

Ovanstående två ”roliga” nyheter visar med all önskvärd tydlighet hur j – a naiva och blåögda svenskar likväl som svenska myndigheter är och hur lätt det är att bara plocka för sig av den svenska välfärden. Det gäller bara att passa på så länge det finns något att plocka av. För svenska pensionärer som byggt upp välfärden har plockandet redan slutat och sedan många år tillbaka är detta bara en förmån som andra länders medborgare kan ta del av.Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: