Invandrare orsaken till Sveriges höga coronadöd enligt Tegnell

Tegnell om uttalandet: ”Det var olyckligt” | Aftonbladet

Då statsepidemiolog Anders Tegnell gästade SVT Aktuellt på torsdagskvällen fick han bland annat frågan varför Sveriges dödstal under pandemin sticker ut så kraftigt jämfört med grannländerna. Förutom att peka ut Sveriges höga andel invandrare påstod Tegnell även att det är Sverige som står för det normala medan Norge och Finland utgör undantagen i Europa.

Att det är framför allt bland migranter smittan sprids har varit känt sedan tidigare. Redan då dödstalet precis hade passerat 1 000 stycken konstaterades att invandrare var överrepresenterade. Det har även handlat om äldreboenden där många invandrare utan någon närmare kunskap och erfarenhet arbetar.

LÄS ÄVEN: Information om corona på 26 språk i särskilt drabbade stadsdelar: ”En utmaning”

Med drygt 7 000 avlidna sticker Sverige inte bara ut i Norden men även Europa och världen. Enligt Tegnell är det i stället Norge och Finland, och till viss del Danmark, med sina låga dödstal som sticker ut medan Sverige liknar mer övriga europeiska länder.

Gles befolkning

Orsaken till denna skillnad menar Tegnell är att vissa länder är mer glesbefolkade än andra men även att de har förhållandevis små grupper av invandrare som varit väldigt drivande i att föra smittan vidare.

LÄS ÄVEN: Riskgrupper i ’utsatta’ områden erbjuds evakueringsboende

– Vi har alla ett ansvar. Alla gör vi vårt bästa för att det här ska ha så små effekter som möjligt i samhället precis som man kämpar i hela världen med olika förutsättningar för att klara det.Kategorier:Hälsa, Svensk politik

Etiketter:, ,

2 svar

  1. Han kanske menar att det var olyckligt att Lundin olja blåsare upp i regionala krig i Afrika så att en del invandraren kom till Sverige.

    Gilla

  2. De gratis vaccinerade invandratäta områden mot säsongs-influensa … och dessa nyanlända ofta trodde att korrupta myndigheter önskade de väl… – de äldre svenskarna som tagit varje år samma spruta sänkte likaså sitt immunförsvar och många dör av olika orsaker när inre organ började svikta som är följden av de gifter som under senaste åren implementerades i div. influensa vacciner- naturligtvis läkare vet det men ingen säger t.ex. att ”din man dog av långtidsbomb effekt orsakad av vaccin” utan skyller på t.ex. sprucken aorta … etc- det finns massor som dog av inre organ sluttade fungera …. – detta är enligt info av speciell utvecklade vaccin gifter som utlöser döden inte direkt efter vaccineringstillfället men dödar efter en viss tid… olika kan vara beroende på egen organism – en del dör efter 1 år andra tar lite längre tid …men gif fungerar och dödar i alla fall – info från professor i medicin från USA-NY

    Gilla

%d bloggare gillar detta: