Nästan 200 arresterade för sexuellt utnyttjande av en enda tonåring i Florida


När ska svenska myndigheter börja skydda barnen istället för deras förövare? Följ det svenska Anna-fallet här

https://bakomkulisserna.biz/?s=anna-fallet&x=0&y=0
https://www.hd.se/story/fallet-anna


Sunshine State-myndigheterna slog till mot ett massivt nätverk för handel med barnsex – anklagat för att ha utnyttjat en enda tonåring – i den här veckan, och avslutade en tvåårig utredning som fångade in 178 arresteringar, inklusive en högt profilerad medhjälpare för Florida State University, enligt en rapport och polis.

Operationen, som kallas ”Stolen Innocence”, inleddes i november 2018, och avslutades på tisdagen – och de som påstås vara inblandade står inför anklagelser som sträcker sig allt ifrån att begära prostitution till människohandel med en minderårig, sade Tallahassees polisavdelning i ett pressmeddelande.

Det började när avdelningsutredare såg bilder av ett barn som publicerats på en webbplats som annonserar sex för pengar, säger myndigheterna. Flickan var 13 -14 år när de flesta av de påstådda brotten inträffade – men övergreppet kan ha börjat redan före hennes 13-årsdag, berättade Elizabeth Bascom, en av de ledande utredarna, till Tallahassee-demokraten.

Totalt 72 misstänkta anklagades för förseelser och meddelanden om att dyka upp, och 106 personer drabbades av brott för grov förbrytelse. 18 av dem har anklagats federalt, enligt myndigheterna.

De som sopades upp i utredningen inkluderar en före detta ordförande för Seminole Boosters, Inc., en insamlingsarm för Florida State University Athletics, en före detta inskrivningskandidat på ett lokalkontor och en lärare i idrott, enligt demokraten.

Den tidigare ordföranden, Doug Russell, en långvarig lobbyist, arresterades i september 2019 och anklagades för att begära prostitution, rapporterade tidningen vid den tiden.  

Hans advokat, Richard Greenberg, lämnade in ett meddelande om att hans klient hade avstått från att bli arresterad, erkänt sig oskyldig och skulle söka rättegång med juryn, enligt rapporten.

Statens advokatbyrå gick med på att avbryta anklagelsen om Russell följer villkoren i ett uppskjutet åtalavtal – som föreskriver att han måste avstå från lagöverträdelser, tillhandahålla all nödvändig information till åklagare, betala en avgift på 100 USD och bli testad för STD, rapporterade tidningen.

Jermaine Miller, som var en officiell inskrivningskandidat för Tallahassee City Commission, anklagades för grovt och otrevligt beteende som involverade ett barn under 16 år, rapporterade tidningen i juli.

Och Brian Winsett, 51, som undervisade PE vid Woodville PK-8 School, arresterades i flera fall, inklusive grovt och lättfärdigt beteende och uppmaning till prostitution, enligt polisen och ytterligare en rapport från juli.

Han placerades på administrativ avgång som ett resultat av detta, sade talesman för Chris County för Leon County skolor.

Både Miller och Winsett anklagades också för olaglig användning av en kommunikationsenhet för att främja brottet, sade myndigheterna.

Flera kvinnor påstods också vara inblandade, anklagade för att ha hjälpt till med att ordna betalda ”lekar” med tonåringen i utbyte mot kontanter, enligt rapporten.

Tonåringen räddades av polisavdelningens Enhet för specialoffer, och samarbetade för att väcka åtal mot dem som påstås ha utnyttjat henne, rapporterade tidningen.

Sociala medier, inklusive Facebook, samt appar och textmeddelanden användes för att ordna med mötena – vilket skapade ett långt spår av elektroniskt bevis, rapporterade uttaget.

Federala myndigheter var också inblandade i utredningen.

”[Våra utredare] arbetade outtröttligt för att ge offret rättvisa i detta fall och kunde utföra ett oöverträffat antal gripanden relaterade till människohandel,” sade polischef i Tallahassee Lawrence Revell i ett uttalande. ”Jag kunde inte vara stoltare över våra utredares ständiga ansträngningar och den gemensamma ansträngningen med våra partners för att stoppa den olagliga och avhumaniserande människohandeln.”Kategorier:Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: