Pengar direkt i mobilen

Pengar i mobil telefon stock illustrationer. Illustration av bankirer - 27938170

2020-11-19

Till Carin Jämtin, på något konstigt sätt generaldirektör för SIDA

Malmö 19-11-2020

Läser att SIDA under ett år kommer att skicka pengar direkt till 34 miljoner sudanesers mobiltelefoner.

Dom kommer att få ca fem dollar i månaden och detta blir sammanlagt ca 218 miljoner.

Jag undrar om dessa 34 miljoner mobiltelefoner också kommer från svenska skattebetalare samt om vi även står abonnemangskostnaderna för dessa telefoner?

Om så är fallet så hoppas jag verkligen att  ni har skickat dom senaste modellerna med obegränsade möjligheter att surfa och chatta för, något annat vore ju ovärdigt för den humanitära stormakt som vi är.

Vidare så undrar jag om SIDA har några planer på att skicka mobilpengar till fler länders medborgare? Har sudaneserna fått så måste väl fler länders medborgare få ta del av vårt välstånd? Det finns otroliga behov i t ex Afghanistan, Irak, Jemen, Eritrea, Bangladesh, Indien, Somalia osv. Jag orkar inte räkna upp dom alla men behovet är gränslöst.

Eftersom jag och min fru är pensionärer numera sedan några år tillbaka och vår ekonomi drastiskt försämrats så undrar jag om inte SIDA kunde skicka pengar direkt till våra mobiltelefoner också?

Eftersom levnadsomkostnaderna här i Sverige är betydligt högre än i Sudan så vore ju 50 dollar var en rimlig summa att skicka till oss varje månad.

Förutom detta så vore vi också tacksamma om vi kunde få ytterligare 50 dollar per månad till katt och hundmat eftersom vi har en hund och tre katter i hushållet att försörja.

Nu kanske du tycker att jag är fräck men jag undrar vidare om jag kunde få ytterligare 50 dollar per månad så att jag kan behålla min Mercedes cabriolet som jag anser att jag behöver eftersom den förgyller mitt eländiga pensionärsliv som i princip bara består av bekymmer och då särskilt ekonomiskt sådana.

Vissa månader har vi det så knapert så att vi får nalla av katternas konserver.

Så vårt hopp står till dig  och SIDA, Carin. Vi ser fram emot ett positivt svar från dig och ser fram emot att ha pengarna i mobilen inom en snar framtid.

Skulle vi få pengar från er så kommer jag att informera fler av våra grannar i gatan som liksom vi är pensionärer som lever på svältgränsen.

Hör av dig så skall du få våra mobilnummer. Det vore bra om pengarna kunde komma innan jul så att vi för en gångs skull kunde fira en anständig jul.

M V H
Sandor Herold, otroligt fattig pensionär i MalmöKategorier:Svensk politik

Etiketter:, ,

3 svar

 1. Det är ju pengarna och penningväsendet som, liksom deras vidmakthållare och försvarare är bovarna i dramat. Pengar och penningväsende MÅSTE AVSKAFFAS och ersättas av en vettig ordning.

  Gilla

  • Där är Bitcoin och andra cryptovalutor ett bättre val. Det finns bara ett visst antal Bitcoin till exempel. När det antalet uppnåts genom mining via datorer, så kommer det aldrig mer kunnas göra fler Bitcoin. Sedlar kan du trycka hur många som helst, och det görs just nu i alla länder pga Corona. Sedlar är helt värdelösa och även om folk ser något värde i dom, så skapar tryckerierna deflation. Sverige och alla andra länder pratar om att införa deras egen digitala valuta.

   E-krona som det kommer heta i Sverige. Men det är precis samma sak papperspengar, fast det kommer vara digitalt. Det kommer kunna framställas hur mycket digital valuta som helst, och när vi tvingas använda denna så kallade E-krona kommer staten kunna följa vartenda steg vi tar.

   Jag är både för och emot papperspengar. Det är en paradoxal fråga för mig. Jag är för det eftersom det är anonymt och man blir inte utblottad på något vis. Jag är emot det eftersom det inte finns något reelt värde i dom längre. Det var ju hur många decennier som helst som papperspengarna förlorade ett äkta värde, i och med att uppbackningen av guld försvann.

   Gilla

 2. Det kan vara det minsta skadestånd av oljebolagens ekonomisk politisk och militärt inblandande i uppblåsning till lokala krig för att driva Sudaneser, liksom folket i Mellanöstern, från sina mark områden utan skadestånd eller ersättningen,, egentligen varje oljefat från krigsdrabbade oljeområden borde öron beskattas med ett Euro och användas för alla mödrars och barnens lidande, samt till underhållning för flyktingarna i respektive flyktnings land..

  Gilla

%d bloggare gillar detta: