Giuliani: 650 000 röster räknades olagligt i Philadelphia och Pittsburgh

President Donald Trump's lawyer and former New York City Mayor Rudy Giuliani speaks to reporters outside the White House in Washington on July 1, 2020. (Chip Somodevilla/Getty Images)
November 12, 2020

Rudy Giuliani, en av president Donald Trumps personliga advokater, hävdade den 11 november att ungefär 650 000 olagliga valsedlar hittades i Philadelphia och Pittsburgh, Pennsylvania.

I en intervju med Fox Business Lou Dobbs hävdade Giuliani att ”nästan ingen” av de hundratusentals valsedlar observerades av republikanska valobservatörer. Statlig vallag kräver närvaro av valobservatörer från alla partier.

”Vi har nu ett antal på cirka 650 000 valsedlar som är olagliga valsedlar som användes i Philadelphia och Pittsburgh,” sa han. ”Det som sägs i massmedia, att vi inte har några bevis, är en fullständig, total lögn, precis som de har ljugit under flera års tid.”

På måndagen uppgav regeringen Tom Wolfs kontor i ett uttalande att valobservatörer från alla partier har haft observatörer under hela processen och att ”varje annan antydan är en lögn.”

Några dagar tidigare sa Giuliani att Trump-kampanjen kan ha tillräckligt med bevis för att ändra valresultaten i delstaten Pennsylvania.

Han sa till Fox News Maria Bartiromo på söndagen att rättegångshandlingar som inlämnades av Trumps omvalskampanj kan visa på att så många som 900 000 ogiltiga valsedlar lämnades in på slagfältet.

Enligt en inofficiell rösträkning från Pennsylvania Department of State har Biden fått 3,35 miljoner röster jämfört med Trumps 3,31 miljoner röster. Procentuellt har Biden 49,7 procent, jämfört med Trumps 49,1 procent.

Epoch Times Photo

”Jag tror att vi har tillräckligt för att ändra Pennsylvania. Valet i Pennsylvania var en katastrof, sade Giuliani och svarade på en fråga från värden om huruvida bevisen är tillräckliga för att förändra ödet för presidentvalet.

”Vi har människor som observerade hur folk knuffades ut från vallokalen. Vi har människor som föreslogs att rösta på ett annat sätt och man visade hur man skulle göra det. Jag ger dig en stor helhetsbild, sa han.

Medan poströsterna räknades, hölls observatörer för GOP Pittsburgh ”borta från rummet” under en period av 24 timmar, hävdade Giuliani.

”Även om vi gick till domstol och vi fick närma oss sex meter flyttade demokraternas maskinfolk röstningsplatsen sex meter längre bort. Detta dokumenteras på videoband. Det finns upp emot 50 vittnen, fortsatte han.

Epoch Times Photo

I måndags inledde Trumps kampanjteam en ny process som syftade till att stoppa certifieringen av valresultaten i Pennsylvania, där de hävdade att demokratiska och republikanska län inte följde samma regler beträffande felaktiga poströster, och att republikanska observatörer inte kunde se omröstningen av valsedlarna från ett meningsfullt nära avstånd.

”Om du vore demokrat i Philadelphia fick du arbeta utanför gränserna för begränsningarna för att fixa felaktiga valsedlar, ibland kallades det ”efterbehandling”, förklarade Matt Morgan, generalråd för Trump-kampanjen, under en presskonferens på måndagen. ”Men om du befann dig i republikanska län i delstaten Pennsylvania, tilläts du inte att göra det för att de följde stadgarna strikt i Pennsylvania.”

Rättegången inkluderar också en postarbetare från Erie County som hävdade att han hade hört sina handledare prata om ett olagligt slutdatum för valsedlar som kom in sent så att de verkade legitima. Hans påstående citerades också av senator Lindsey Graham (R-S.C.) i ett brev till justitieministeriet där man begär en federal utredning.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: