Greta Thunberg hånar Amy Coney Barrett för att hon inte har ”en åsikt om klimatförändringar”

 

Thunberg

https://newspunch.com/greta-thunberg-mocks-amy-coney-barrett-for-not-having-views-on-climate-change/


Greta Thunberg: Snart är jag inte berömd längre

säger Greta Thunberg i en intervju för Expressen. Tidigare har hon gjort en stor intervju i National Geographics. Nu ger hon sig även på Högsta domstolens domare Amy Corney Barrett.


Tonårsktivisten Greta Thunberg har hånat kandidaten till den amerikanska Högsta domstolen, Amy Coney Barrett för att hon avböjde att uttrycka sina åsikter om klimatförändringarna under hennes stadfästelseförhör på Capitol Hill i veckan.

Den svenska aktivisten jämförde domarens vägran att säga att klimatförändringarna är verkliga, att hon saknar en uppfattning om gravitationen och jämförde henne till och med dem som tror att jorden är platt.

Thunberg sa: ”För att vara rättvis, har jag inte heller några synpunkter på klimatförändringarna”, och hånade Barretts svar i hennes stadfästelseförhör i Senaten i torsdags.
”Precis som jag, har jag inte har några åsikt om gravitationen, det faktum att jorden är rund, fotosyntes eller evolution. Men för att förstå och känna till deras existens gör livet på 2000-talet verkligen så mycket lättare.”

Russia Today rapporterar: Den svenska tonåringens snorkiga attack kom efter att Barrett undvek frågor från Demokraterna i veckan angående hennes syn på klimatförändringar. Till exempel sa Barrett till senator Richard Blumenthal (D-Conn.) att hon inte trodde att hennes syn på klimatet skulle vara ”relevant för det jobb jag skulle ha som domare”, och att hon inte hade studerat vetenskapliga data tillräckligt för att kunna erbjuda ett ”informerat yttrande.”

Och när senator Kamala Harris (D-Kalifornien) frågade Barrett om hon instämde med en rad uppenbara fakta för att ställa upp på en falsk analog fråga gällande klimatförändringar, sa domaren: ”Jag kommer inte att uttrycka en åsikt i en fråga gällande allmän politik, särskilt i en som är politiskt kontroversiell, eftersom den är oförenlig med den rättsliga rollen, vilket jag har förklarat.”

Amy Coney Barrett:

– Att Coronaviruset är smittsamt är ett ”uppenbart faktum”
– ”Ja, varje cigarettpaket varnar för att rökning orsakar cancer”
– Klimatförändringar är en ”omstridd fråga i en offentlig debatt”

Thunberg var inte ensam om att försöka göra ett nummer om Barretts vägran att förhandsbedöma klimatfrågorna. Lobbygruppen Climate Power 2020 sa att Barrett ”förnekade klimatförändringen tre gånger på tre dagar” och hävdade att ”hennes upprepade klimatförnekelse är diskvalificerande, men inte förvånande.”

Vänstermedier som Mother Jones, Daily Beast och Salon klingade in med artiklar som tyder på att Barrett är en ”klimatförnekare” och Gizmodo sa att hennes ”mjuka klimatförnekelse borde vara djupt diskvalificerande.” Klimatskribenten Eric Holthaus sa, ”Helt enkelt, om du är neutral till klimatförändringar, är du delaktig i kollapsen av det planetariska ekosystemet, som överlevande för varje levande föremål är beroende av” Han kallade Barrett ”skrämmande” och föreslog att hon ”inte är kvalificerad för att utvärdera faktiska bevis.”

Men Holthaus snubblade över frågan som kan ha gjort Barretts svar så alarmerande för honom: neutraliten. Twitter-användare påpekade att Thunberg och andra aktivister verkar ha missat poängen med att Högsta domstolens domare utvärderar ärenden om hur de sammanfaller med konstitutionell lag, inte på deras egna åsikter.

”Kära Greta,” skrev en kommentator, ”att gå i skolan kan hjälpa dig att förstå en domares roll i samhället och rättsstatsprincipen.” En annan twittrade, ”Som domare i Högsta domstolen kommer inte rollen att innebära att man ger yttranden i vetenskapliga frågor. De kommer bara att avgöra i frågor som kommer inför henne och är konstitutionella”.

Thunberg verkar ha varit anmärkningsvärt politisk under den gångna veckan när hon sa, att hon aldrig skulle ägna sig åt ”partipolitik”. Den 10 oktober uppmanade hon ändå folk att ”organisera sig och få alla att rösta på (Joe) Biden” i det amerikanska presidentvalet den 3 november. Demokraterna i Kongressen vägrade att kräva en utredning gällande den svenska medborgarens inblandning i utländska val.Kategorier:klimatet, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: