Google och YouTube stäms för censur

Sporrade av visselblåsarens avslöjanden
Big Tech måste svara i domstol

Cris Armenta | Armenta & Sol APC | United StatesDen ledande advokaten Cris Armenta (bilden) i civila friheter i Kalifornien har just lämnat in ett stort yttrande om frihet gällande rättegång mot Big Tech-jätten YouTube och moderbolaget Google. Arbetet med Zach Vorhies, visselblåsaren, som avslöjade Googles 12 medlemmars ”Hate Speech Committee” (varav hälften är röda kinesiska medborgare), väcker talan mot massiva och systemiska överträdelser gällande avsnitt 230 i telekommunikationslagen, företagens avtalsvillkor och yttrandefrihet med avseende på anhängare av mittenpolitik, konservativ och libertarisk opinionskommunikation.

Här kan du läsa domstolshandlingarna:

Advokaten tillkännagav

SAN DIEGO, KALIFORNIEN – Den 26 oktober 2020 inlämnade femton innehållsskapare på YouTube en stämningsansökan till en federal rättegång mot Google och YouTube, och påstod i sjutton påståenden om ett avbrytande, att Google och YouTube brutit mot användarvillkoren och kränker deras First Amendment rättigheter, när de sammanfattar avstängda kärandes kanaler och tagit bort deras innehåll från YouTube utan förvarning.

Kärandena är skaparna av YouTube-kanaler, inklusive: JustInformed Talk, SGT Report, X22 Report, SpaceShot 76, TruReporting, RedPill78, Edge of Wonder, Praying Medic, Amazing Polly, Woke Societies, Daniel Lee, Deception Byes, InTheMatrixxx, Destroying the Illusion och Sarah Westall.

Tillsammans har deras nyheter och sociala kommentarskanaler nått mer än 800 miljoner visningar och tillsammans hade de fler YouTube-prenumeranter än många äldre nyhetskanaler, såsom C ‐ SPAN, The New York Times och NBC News. Kärandena citerar en nyligen genomförd studie från Pew Research Center som drar slutsatsen att många amerikaner får sina nyheter från oberoende YouTube-kanaler tillsammans med samma metrik som äldre eller traditionella nyhetskällor.

YouTube och Google förväntas försvara ärendet och hävda att avsnitt 230 i Communications Decency Act ger dem immunitet för de handlingar de vidtagit mot konservativa kommentatorer, bara 19 dagar före presidentvalet den 3 november. Nionde kretsen har emellertid nyligen avgivit ett yttrande och drar sig tillbaka från den breda tolkningen av den immunitet som sociala medier har använt sig av under flera år för att försvara sig mot åtal från sina avtalspartner och användare. Avsnitt 230:s immunitet tillhandahölls av kongressen som ett sätt att ge internetleverantörer en möjlighet att ta bort innehåll som ansågs ”obscent, otäckt, lustigt, smutsigt, alltför våldsamt, trakasserande eller på annat sätt anstötligt.

” Enigma Software Group USA LLC. V. Malwarebytes, Inc., nr 17‐17351
(Yttrande inlämnat den 12 september 2019): Den nionde överklagandenämnden fann övertygande uppfattningen att den ”gränslösa läsningen” av avsnitt 230 som tidigare använts av sociala mediejättar som YouTube skulle tillåta en innehållsleverantör att ”blockera innehåll av icke-konkurrensbegränsande syften eller bara på dess skadliga infall.”

Här kan du läsa hela deras yttrande:
http://www.opensourcetruth.com/wp-content/uploads/2020/10/FNIAL-PRESS-RELEASE-10.26.2020.pdf

Denna reporter noterade i en nyligen publicerad sanningsartikel om öppen källkod, http://www.opensourcetruth.com/lets-all-sue-big-tech/ att USA:s högsta domstol för bara några dagar sedan vägrade att ompröva den nionde kretsens ståndpunkt att avsnitt 230 måste tolkas för att skydda yttrandefrihetens intressen.

Det är vår förhoppning att en Temporary Restraining Order (tillfällig begränsningsorder) mycket väl kommer att utfärdas före valet den 3 november, vilken garanterar allmänheten att kommunikation om valet inte kommer att störas av Google och YouTube. Utan öppen kommunikation beträffande valet kan vi inte vara säkra på ett rättvist och fritt valutslag.

Här ligger hela utfrågningen i Kongressen

Hela videon här: https://cs.pn/3kNYu20Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: