Så spöar man Amazon – på kinesiska

Postat den  av mychina
Kwang

När jag började skriva den här artikeln hette den ”Varför är svenskarna så korkade”, men sedan ändrade jag mig, denna rubrik är bättre deskriptiv.

Amazon kommer snart att etablera sig fullt ut i Sverige, och resultatet förväntas bli att alltfler närbutiker och svenska företag läggs ner, alltfler svenskar förlorar jobbet i detaljhandeln. I Kina pågår motsatsen, förra månaden tvingades Kinas största stormarknad i konkurs, lokalbutikerna blomstrar och allt fler öppnas, så hur klarar man det, och det är just vad denna artikel handlar om.

Först, en del fakta läsaren bör hålla i minnet, och någon frågar säker, hur vet du det. Enkelt. Om det ser ut som en anka, går som en anka, låter som en anka och luktar som en anka då är det nog en anka. Bara att läsa innantill och ha några grå celler inkopplade.

Amazon är en av de stora statligt sponsrade rov-företagen i USA. De andra är främst Google, Apple, and Facebook, och även Microsoft. Den amerikanska regimen i Washington är bara en del av deras operativa tillgångar och krafter, och den regimen har många gånger visat att man är beredd att sätta in både militären och politiska åtgärder som sanktioner för att stödja sina företags monopolism. Ett typiskt exempel är Nordstream2.

Svenska politiker, speciellt (S), ofta kallat ”Sozzeriet”, går i deras ledband. Svenska MSM media, och främst Bonniers, är en likt en edsvuren del av det amerikanska propagandasystemet för att stödja USAs rov-monopolism. På svenska media har USA uppenbart placerat ut tama vältränade mullvadar som kallas journalister för att driva USA propagandan, i storföretagens tjänst. Vem är dom, enkelt – läs artiklarna dom skriver. Inte ens verklighetsanknutna.

USA regimen säger att deras ”säkerhet” är hotad, och dom har rätt, de regimsponsrade amerikanska företagen är under hot – från Kinas betydligt mer avancerade teknologi och kundfokuserade filosofi.

Det kan inte tydligare illustreras med TikTok affären. Den kinesiska teknologin är vida överlägsen den amerikanska, vilket har tydligt visat sig. Därför har USA gått in med politiska medel för att stoppa TikTok, men det är bara en liten del av historien.

TikTok hotar företag som Google, Apple, Facebook, Twitter och Instagram och därför vill USA regimen stoppa den, men det är bara den mindre delen av sanningen. Vad USA egentligen vill är att stjäla TikTok’s avancerade AI teknologi vilken ligger bakom framgångarna, och sätta den i bruk i sin egen propaganda och i sina egna regimsponsrade företag. Nu har Kina belagt den teknologin med exportförbud, så det skall bli intressant att följa utvecklingen.

Många invänder säkert här att USA är villig att betala för den, men var kommer den betalningen ifrån. Redan idag är 60 % av de pengar USA regimen betalar med fiat-pengar utan backning och realvärde, bara att öka takten på ”sedelpressarna”, trycka på knappen så kommer det mer pengar, som man skulle lämna över till Kina, pengar som inget värde har. Ryssland har dumpar dollarn och lånar inte ut mer till USA regimen, Kina har börjat minska sitt beroende av dollarn och snart kommer Kinas kryptovaluta. USA trycker på och vill att Kina skall låna dom mer pengar, vad det i realiteten betyder är att USA försöker beskatta Kina för att kunna spendera mer, för USA kommer aldrig att varken kunna eller vilja betala tillbaka något.

Hotet som USA ser är inte bara att kinesiska företag kan, och förmodligen kommer, att konkurrera ut USA företag med föråldrad teknologi som Google, Facebook, Amazon, Twitter och Instagram, hotet är mycket värre. Om kinesisk överlägsen teknologi får fotfäste och dominans kommer det att stoppa, eller göra den amerikanska massövervakningen ineffektiv. USA driver bevisligen omfattande spioneri och propaganda via dessa företag. Det är knappast någon hemlighet att FBI, CIA, och främst NSA bedriver mycket omfattande insamling av information genom dessa amerikanska företag, och bedriver omfattande propaganda.

Hur har Kina då lyckats med att köra över sådana företag som Amazon och kraftigt kunna begränsa deras skadliga inverkan på lokala jobb, småföretag, butiker och ekonomin. Så här går det till, och det är inget konstigt. Det svåraste för svensken blir nog att övervinna och släppa den Kina-skräck som propaganda har drivit fram i Sverige med samma metoder som nazisterna en gång utvecklade. Sådant här finns bara inte på Facebook, Google, Instagram eller Amazon med de mycket föråldrade system dom erbjuder. Kinesiska appar är helt utan konkurrens, och det är det som satt USA regimen i panikläge.

Genom att tillämpa Kinas avancerade teknologi i system som TikTok, WeChat blomstrar lokala affärer, människorna kan bo kvar och försörja sig i sina hemstäder och hembyar, man blir inte förslavade under dessa gigantiska USA företag som driver lokala butiker och företag i konkurs, det går att konkurrera med storföretagen. Här följer några exempel. Nyckeln heter kinesiska appar som WeChat och TikTok. Det finns inga motsvarande eller en i närheten system eller appar från andra leverantörer.

Kinas e-handel omvandlar landsbygd till internetbyar

Artikeln är från 2014, väldigt mycket har hänt sedan. USA har stått still, medan de kinesiska systemen är otroligt välutvecklade och funktionella och framskrider snabbt, och det bevisas om inte annat att till och med USAs president har gått till allomfattande politiska ytterligheter för att stjäla den kinesiska teknologin bakom WeChat och TikTok.

Ny trend i Kina: Streamad shopping

Helt sant, och en trend som accelererar och redan är bestående och utvecklas. En helt ny typ av shopping samhälle växer snabbt fram i Kina. Man behöver inte köra bil till stormarknaden längre, eller betala vinsterna för Amazon.

Näthandel som direktsänds från butikerna har blivit en trend under coronaviruset.

Inte bara från butikerna. Utan även från tillverkarna och odlarna och inte bara under coronaviruset. Detta med digitaliserade lokalbutiker börjar nu permanentas i Kina. Det medför bättre produkter, mycket lägre priser, mycket bättre urval, att lokala butiker inte bara överlever utan frodas och ökar i antal, liksom lokala jobb och lokalt välstånd.

De följande artiklarna är på engelska. För de som inte är fullt bekväma med språket rekommenderar jag att använda Firefox och installera ett addon som heter ”Simpel Translate”. Det finns även för Crome och Edge.

Villager becomes e-commerce leader

En story om hur en arbetslös byggnadsjobbare som nästa aldrig hade använt en dator digitaliserade och räddade sin avlägsna och isolerade hemby. Sverige är både isolerat och avlägsen sett från Kina, men det fungerar även där. En digital-shopp på WeChat kostar omkring 500 per år. Billigare hyra finns knappas för en affär, och det fungerar. Så här elimineras även dyra mellanhänder som Amazon. Dom behövs inte, därför försvinner som eller begränsas i Kina. Hur vill Sverige ha det i framtiden, Amazon-beroende eller självständiga.

Young Miao people promote local products through live streaming

Några ungdomar avslutade sin utbildning, men längtade hem. Man ville inte bo kvar i storstaden. Några jobb fanns inte, så med Kinas teknologi startade man ett eget företag. Så – svenska ungdomar, vad väntar ni på. Samma teknologi är även tillgänglig för er. Det är gratis eller billigt.

E-commerce helps villagers increase incomes in China’s Shanxi

Wang Yapeng gick ut universitetet. Ville hem, och startade en e-shop. Att handla är inte krångligare än att ringa speceriaffären tvärs över gata och beställa hem varor. Att sälja är inte krångligare än att lägga ut varorna på hyllorna. Var kan man hitta en affärslokal med en hyra på 500 kronor, årligen, och investeringarna är ett stativ och kanske en lampa och en mikrofon. Mobiltelefon har de flesta redan.

Consumption-powered poverty reduction in Tibet bears fruit

Svenska landsbygden är väl en parallell, den blir allt fattigare när butikerna tvingas stänga och innevånarna tvingas flytta till storstäderna och måste betala stadens hutlösa levnadskostnader, för att inte nämna våldet och osäkerheten.

Lösningen kallas digitalisering och dessa stories beskriver hur det går till. Kina ligger ljusår före dessa regimsponsrade USA företag i teknologisk utveckling, och än mer i tillämpning av teknologin. Svenskarna kan inte köpa den, den är inte till salu, men däremot kan man bruka den gratis eller för en mycket ringa penning. Det är det som får USA regimen att rasa och gå i panikmode, och att vi ser hur USA regimens lokala lojala lakejer går energiskt till verket i Sverige för att försöka stoppa att svenskarna anammar Kinas mycket avancerade teknologiska lösningar och system och därmed klår företag som Amazon och samtidigt spärra massövervakningen.

Svenskarna får väl bestämma sig om dom vill fortsätta bo i hemkommunen, behålla jobbet där, ha kvar sina butiker, eller förslavas under de amerikanska storföretagens känga i storstäderna där man får betala miljoner för att bara bo och vistas. Kommer folk i Sverige att fortsätta lyssna på den massiva faktaförfalskade anti-Kina propagandan om system som Huawei, TikTok och WeChat, intensivt och daglig levererad genom media eller kommer man att lyckas se genom den, och därmed säkra de egna jobben den egna framtiden och lokalbutikerna. Vi får se.Kategorier:Svensk politik

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: