Svar på: Det kom ett mejl från Kina…

2020-10-21

Ska här publicera svaret jag fick från ”kwang” min kontakt i Kina. Detta kan vara intressant även för mina läsare eftersom den även presenterar hur vår regering agerar…

Hej Yrsa,
Jag är en gammal IT-räv, ingenjör på IT, men nu pensionär, så jag kan göra en hel del andra inte kan. Min första erfarenhet på datorer var på vad som kallas ”The Manchester Baby” världens första elektroniska dator, som vi programmerade med ettor och nollor. Den kom 1948.
Du är inte blockerad i Kina och inte på något annat ställe vad jag kan finna. Däremot har du antagligen råkat ut för vad som kallas ”Shadow Banning”. Det är så den svenska statens censur fungerar.
Det började den 7 mars 2018. Någon skapade en sida som hette ”judarnaisverige.wordpress.com” med ett släktträd och bilder av alla i Sverige med inflytande som förment hade judiska rötter. Dels fanns det sakfel, och sajten hade klart antisemitiska undertoner. Sajten är nu raderad, men jag har kopia på den.
Bonniers, gick tillsammans med regeringen och  kallade Google till ett möte i Stockholm och krävde att sajten skulle raderas, om inte hotades Google med ny lagstiftning och saftiga böter. Det rapporterades i oberoende media. Justitieminister Morgan Johansson (S) ledde.
Eftersom sajten låg på WordPress i USA kunde inte Google radera den men istället lade man in en algoritm på Google så att alla sökningar på sajten inte gav något resultat i Sverige. Det är vad man kallar ”Shadow banning”. En form av svensk statlig hemlig censur.
Sedan upprättade man en Hotline, direktlinje, från svenska regeringen till Google, så när regeringen vill censurera något ringer man bara direkt till Google och beordrar att något inte får komma upp i sökningarna.
Det är nog det du har råkat ut för. Din sajt överensstämmer inte med den falska bild regeringen vill sprida om Kina, så sökresultat på ”bakom kulisserna” syns inte i Sverige. Svenska staten har alltså censurerat dig i hemlighet.
Jag provade. När jag söker på ”bakom kulisserna” på DuckDuckGo kommer din sajt upp som första träff.
När jag söker på Google från USA och flera länder finns din sajt med, men inte från sökningar från Google.se. Den svenska delen av sökmotorn. Däremot har min sökning på Google blockerats flera gånger och jag krävs att använda en ”jag är inte en robot” funktion som i verkligheten registrerar min identitet och IP nummer.
Samma censur tillämpas på  Facebook och Twitter och förhållandet är välkänt bland kunnigt IT folk. Just nu stämmer man Google i USA för att dom även tillämpar detta med politiska avsikter.
”Men du som är bosatt i Kina är ju van vid åsiktsregistreringar o sådant. Har du själv fått vara ifred”
Detta med åsiktsregistrering och censur i Kina är falskt och propaganda. Det förekommer inte i den bemärkelsen. I Kina är det respekterat att alla får ha sina egna åsikter, och att uttrycka dom, men däremot krävs att man visa respekt mot andra när man uttrycker dom och inte förolämpar eller provocerar. Jag har mycket nära kontakt med myndigheter och höga tjänstemän, och dom hjälper till och bjuder in mig till konferenser och möten andra inte ens får närvara på. Jag har alltså fått vara med på kongresser där man röstar fram högre politiker, med kamera och fått göra video. Röstningsförfarandet är betydligt mer rigoröst än i Sverige.
Vi vet inte hur och var viruset uppstod, men om du läser mitt senaste inlägg är det ju tydligt att USAs biolabb är den primära misstänkta källan.
Kinas media har mörkat att den senaste smittan kom från USA för att inte provocera USA och bli beskylld för att påverka USA valet.
Låt oss hålla kontakten.
Bästa hälsningar
”kwang”


Kategorier:Svensk politik

%d bloggare gillar detta: