Vad hände med MS ESTONIA? En granskning av Estoniakatastrofen

Vad hände med MS Estonia? : en granskning av EstoniakatastrofenMörkläggning är ett ord som hörts många gånger i Sveriges Riksdag i samband med Estonia. Det ordet var aktuellt i affären med DC3:an. Där tog det över 50 år innan sanningen kom fram. Det kommer inte att ta lika långtid för Estonia. Sanningen om Estonia kommer fram när det blir känt varför MS Estonia skulle bli det enda vrak i världen med skydd av både betongövertäckning och gravfridslag. Tills vidare får det räcka med att insikten att visiret kanske inte förorsakade olyckan och föll av där det sagts, att vatten kan ha kommit in i fartyget på något annat sätt än vad haveriutredningen påstår, att myndigheter kunde ha varit mera aktiva och att haverikomissionen inte redovisade allt de borde ha gjort. Bertil Calamnius, som själv hade en dotter med ombord, har gjort en ingående granskning av Estoniakatastrofen.

Läs också Pia Hellertz redogörelse för många böcker med samma tema: Kategorier:Böcker, Svensk politik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: