Fallet PK – helgon

Sydsvenskan - artiklar, reportage och fördjupning om Sydsvenskan - Resumé

Malmö 16-10-2020

Till Moa Berglöf, Sydsvenskan

Julafton kom redan den 15 oktober för många av oss när PK – helgonet Hamid Zafar kläddes av in på bara kroppen och glorian ramlade ner i marken med en ljudlig skräll.

Årets ”svensk” 2018 visade sig inte vara något annat än den värsta sortens s k nättroll och rasist ända ut i fingertopparna.

Och ännu mer julafton blev det idag när jag läser din kolumn under Opinion i dagens Sydsvenska, Moa Berglöf.

Din besvikelse angående din och många andra PK – isters hjältes fall lyser igenom med all önskvärd tydlighet. Vad som också lyser igenom är din simpla och intelligensbefriade journalistik när du blandar in Sverigedemokrater i denna rasisthärva.

Du skriver så här angående den fallna hjältens bortförklaringar att det är argument som påfallande mycket liknar de resonemang som annars brukar komma från Sverigedemokrater i samma sits.

Här är det alltså frågan om en person som totalt grundlurat hela PK – etablissemanget och blivit utnämnd av detta etablissemang som årets ”svensk” och tillika är invandrare från Afghanistan och du kan i din besvikelse och frustation över detta inte avhålla dig från att blanda in Sverigedemokraterna.

Fattar du inte hur du förlöjligar dig själv och hela Sydsvenskan genom detta? Du försöker här minimera detta nättrolls hatiska skriverier genom att påskina att detta är precis vad Sverigedemokrater också sysslar med. Fattar du inte att detta bara slår tillbaka på dig själv oavsett om dina anklagelser är korrekta eller inte?

Det finns säkert mindre intelligenta Sverigedemokrater som likt din fallna hjälte ägnar sig åt dylika skriverier under falskt namn men det är inget som partiet ställer sig bakom och det vittnar ju alla uteslutningar som ägt rum i partiet under årens lopp.

Att Sydsvenskan också försöker minimera denna för tidningen obekväma nyhet att årets ”svensk” är en tvättäkta rasist och ett nättroll visar att denna nyhet publiceras med en minimal spalt på sidan A6 i tidningen. Denna nyhet var igår kväll det mest visade i alla nyhetskanaler i svensk TV.

I Sydsvenskan kommenteras detta bara helt kort och jag undrar hur många sidor som hade anslagits till en liknande nyhet om det hade varit fråga om en Sverigedemokrat i ledande ställning som avslöjats med att vara ett s k nättroll av högsta rang.

F ö så är spalten på sidan A6 helt tagen från TT och alltså inget som tidningen skrivit. Vilket också visar att Sydsvenskan helst inte hade publicerat någonting om denna nyhet vilket i så fall bara hade varit helt i linje med tidningens censurjournalistik när det gäller att dölja sanningar rörande allt som är negativt när det gäller invandring.

Hur som helst så kan man bara önska att utnämningar som årets ”svensk” framöver kanske någon gång ges till en person som har jobbat för att bevara Sverige som svenskt och inte att förvandla det till ett land innehållande allt det våld, kaos, konflikter och kvinnoförtryck som finn i bl a  det land som den fallne PK – hjälten kommer från. Alltså en person som är värdig epitetet Årets svensk!

Hamid Zafar är bör utnämnas till ”Årets bluff 2020” och inget annat!

Sandor Herold, invandrare boende i MalmöKategorier:Svensk politik

%d bloggare gillar detta: